על העובדה שרוברטה וינצ'י הפכה עם הצטרפותו של השף עידו פיינר (לשעבר מסעדת גאריג המצוינת) למסעדה נהדרת כבר סיפר לכם מבקר המסעדות שלנו. ועל העובדה שמגישים במסעדה הכפרית הזאת כמה מהפיצות הטובות ביותר בישראל סיפרנו לכם אנחנו כבר יותר מפעם.
בימים אלה מגיעות אלינו חדשות נהדרות מבית המסעדה האיטלקית, בדמות מיזם חדש שמתמקד במאכל שכל קשר בינו לבין ארץ המגף מקרי בהחלט - המבורגר. המקום החדש, שנפתח להרצה בהרצליה, נקרא רוברט'ס בורגר (Roberta's Burger) ואחראים עליו עידו פיינר והמסעדן רז אלמוג. את ההשראה למקום, סוג של דיינר אמריקאי בגרסה ישראלית, קיבל פיינר בטיול ארוך לדרום ארצות הברית, מהאזורים שמקדשים את תרבות הבשרים מחד ואת האוכל המהיר מאידך.
כמו ברוברטה וינצ'י, גם ברוברט'ס בורגר עובד פיינר עם שלל יצרנים מקומיים קטנים: ההמבורגרים כאן מוגשים בלחמניית חלה של מאפיית אגדת לחם, הבשר כמובן נטחן במקום והחמוצים מגיעים מחוות קיימא בארותיים שבה מתגוררים פיינר ואשתו שי שבח.
התפריט ממוקד ומצומצם, ממש כמו בדיינרים אמריקאיים קטנים, וכולל שבע מנות בלבד: המבורגר קלאסי שמוגש עם חסה, בצל, עגבנייה ומלפפון חמוץ; צ'יז בורגר עם גאודה; רוברטה'ס בורגר עם איולי של עשבי תיבול, חסה, שניצל גבינה, טלה, ביצת עין ובצל מטוגן; כריך שורט ריב מפורק עם איולי צ'יפוטלה, בצל סגול ומלפפון חמוץ; המבורגר נקניקיות חריפות עם כרוב כבוש ופטרוזיליה; המבורגר פטריות צמחוני עם איולי, חסה, בצל, עגבנייה ומלפפון חמוץ; ושניצל זוקיני עם איולי לימונים, קרם פלפלים ועשבי תיבול. מחירי המנות נעים בין 45 ל-75 שקלים, ואפשר להזמין אותן עם תוספות כמו ריבת בצל, ביצת עין, חמאת אוממי, צ'דר, גבינה כחולה, טלה, שניצל גבינה, או תוספת של קציצת המבורגר נוספת. מחירי התוספות: 6-22 שקלים (לקציצה נוספת).
תפריט התוספות כולל בין השאר חסה על הפלנצ'ה, תפוחי אדמה, צ'יפס, צ'יפס בטטה וטוגן עונתי משתנה, וכמו בכל מזללה שמכבדת את עצמה מציעים ברוברט'ס בורגר גם קינוחים שווים כמו גלידה רכה (אמריקאית, אם תרצו), ומילקשייקים מבית גלידריית בוזה עם תוספת כמו קרמל, תות, עוגיות ושוקולד.
כרגע, במסגרת תקופת ההרצה, המקום פועל בימים ראשון עד חמישי בשעות 18:00-23:00, ובימי שישי מהשעה 12:00 ועד 16:00. החל ב-1 ביולי ייפתח המקום באופן רשמי, ויתחיל לפעול מ-12:00 ועד 24:00.
רוברט'ס בורגר. בילינסון 1, הרצליה. 09-9777333