בלבוי מתארח במסעדת יפו תל אביב
ב-21.3 יארח לראשונה חיים כהן במסעדה לא שף אלא את אומן הקוקטיילים אריאל לייזגולד, מהמייסדים של בלבוי גרופ. בין המנות שיוגשו: סשימי דג ים עם וינגרט תפוזי דם; רביולי זנב שור; סטייק דלעת עם גבינת קשיו, גרעיני דלעת מקורמלים, צ'ילי, ג'ינג'ר וציר דלעת והכנאפה הידועה של המקום. לצד הארוחה יוגשו קוקטיילים מיוחדים, ביניהם Tahina Colada - רום זקאפה 23, טחינה גולמית, אננס, אורג'ה, פלרנום ושמנת. המחיר: 480 שקל לאדם לארוחת 5 מנות ו-5 קוקטיילים.
יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב
פרויקט לילות רמדאן חוזר
הפרויקט של עמותת "דרכים שלובות" מבית מכון מרחבים יתחיל ב-28 במרץ (עד 1 באפריל) ויכלול סיורים, מסעות קולינריים, אירועי תרבות והיכרות עם מנהגי הרמדאן בחמישה יישובים ערביים: טייבה, טירה, כפר קאסם, ג'לג'וליה ושפרעם. אחרי הסיור ייערכו ביקורים בבתים פרטיים, לסעודת האפטאר המסורתית או למפגש על קפה ובקלאווה.
עסקית חדשה בהולה הולה, תל אביב
הולה הולה, המסעדה החלבית הכשרה בהובלת השף שקד פחימה, תגיש עסקיות צהריים בימים שני-חמישי מ-12:00 ועד 17:00. במסגרת העסקית יהיו 15 אחוז הנחה על כל התפריט ו-1+1 על תפריט היינות והבירות. עוד היא משיקה מנות חדשות, ביניהן: סיגר דגים ממולא בתערובת השף לצד יוגורט, עמבה ועריסה (75 שקלים); קרפצ'יו דג אינטיאס עם שמן זית, מלח, פלפל, נענע, צ'ילי, עירית ונקודות פטה (67); ודג מוסר ים על פירה כמהין עם ברוקולי ושמן ירוק (172).
OLA OLA. רחוב יחיא קפח 3, תל אביב
רשת rebar מחזירה 3 משקאות לתפריט
הרשת מחזירה לתקופה מוגבלת את המשקאות recharge, mix mango ו-mix acai, והם יהיו זמינים מעכשיו ועד 2.4. מחירי המשקאות: 22 שקלים למשקה קטן, 26 לבינוני ו-30 לגדול.
חגיגות 3 שנים למסעדת קמאקורה, רמת גן
בימים שלישי ורביעי, 14-15.3, ייערכו במסעדה ארוחות קייסקי עם השף איליה גולדמן שיארח את שף איל לביא. בארוחה יוגש תפריט טעימות בן 8 מנות, ביניהן אספרגוס ברוטב גומא, ביצה רכה, פוריקקה וקייל פריך וקינוח שכולו שילוב צבעוני של המטבחים של השניים - פנקוטה פירות יער, קומקווט כבוש, ג'לי מנדרינות, שטרויזל שוקולד לבן ומיקרו שיסו. מחיר: 280 שקלים לסועד. המקום כשר בהשגחת צוהר.
להזמנת מקום: 073-2777778
שף דיוויד פרנקל מתארח בוויסקי בר מוזיאון
כחלק מסדרת דינר אנד שואו, שמפגישה שפים עם בקבוקי וויסקי מיוחדים, יתארח במקום השף של מסעדת פרונטו ביחד עם המותג THE GLENLIVET. האירוע יתקיים ב-19.3 ויכלול 4 מנות אוכל פלוס קינוח ו-5 מנות וויסקי. המחיר לאדם: 380 שקל.
אירוע צמצום בזבוז מזון באסיף, תל אביב
לכבוד יום הצמב"ז המצוין בארץ ובעולם ייערך בקפה אסיף ב-12 במרץ ב-18:00 מפגש מיוחד. המפגש יכלול שיחות של מומחים, עדכונים על הפתרונות הקולינריים החדשים בתחום וכמובן גם אוכל - מנת ירק מצומב"ז של השפית שיראל ברגר וקוקטייל קפה מצומב"ז. כמו כן יהיה ניתן לרכוש ירקות "מכוערים" של עלה עלה במארזי ירקות Zero-Waste וקפסולות ייחודיות לצמצום הבזבוז.
אסיף. לילנבלום 28, תל אביב
תפריט חדש במושו בר, תל אביב
בר הקוקטיילים מבית קבוצת קפה האנוי משיק תפריט חדש שנוגע ברוב העולמות האסייתיים, וגם קוקטיילים חדשים שמשלבים צמחים מעולם הרפואה הסינית. בין המנות בתפריט החדש: מושו רול - רול על בסיס דף אורז, אטריות שעועית, פפאיה, מלפפון, בזיליקום, טופו וספייסי איולי (39 שקלים); שיפודי שאבון עם בשר חדש מרידיפיין מיט ברוטב ווק טריאקי מעושן (62); וגיוזה מולאן - כיסוני בצק צרובים במילוי עוף, נבטים וגזר (43).
מושו בר. פרישמן 77, תל אביב (בקומה התחתונה של מסעדת קפה האנוי)
Dinner With a Twist - שף בהפתעה
מותג הבירה הצרפתי BLANC 1664 ביחד עם אתר ואפליקציית אונטופו ומסעדת אולה של השף אורן אסידו יארחו שלושה שפים ישראלים מפורסמים לארוחות בהפתעה. זהות השף האורח תיחשף רק ביום הארוחה, ולפני כן יהיה אפשר לנסות לנחש אותה באמצעות רמזים שיפורסמו ברשתות החברתיות. הארוחה הראשונה תתקיים ב-13.3. המחיר: 390 שקל לסועד לארוחת טעימות, כולל בקבוק בירה.
ארוחות מיוחדות בסטריטס, תל אביב
ב-10.3 מתחילים להגיש בבית הקפה ארוחות בוקר מיוחדות, של שפים משתנים בשיתוף פרייה. בין האורחים: שף בנצי ארבל (כפרה מיו, קלבריו), שיכין טוסט מוצרלה אין קרוסה, אביתר מלכה (winona forever), שיגיש טארטין של תבשיל כרישה וביצה עלומה, ולילי בן שלום (ללה) שתגיש אצ'רולי עם חלמון ביצה. בנוסף לקפה ופרייה יהיו קוקטיילי בוקר או בראנץ' שימכרו ב-16 שקלים לכבוד יום הולדת ה-16 של המקום.
The Streets. קינג גורג 70 (פינת הנביאים), תל אביב. טלפון: 0545472687
יריד שמני הזית של ישראל יוצא לדרך, רמת הנדיב
ב-17.3 בשעות 10:00-14:00 יתקיים יריד שמני הזית הראשון של ישראל ביוזמת ענף הזית של מועצת הצמחים. היריד יהיה פתוח לקהל הרחב ויציע עשרות דוכנים של מותגי שמן זית מקומי, וגם דוכני יינות, מאפים, לחמים ומטבלים.
יריד שמני הזית. רמת הנדיב, הכרמל. הכניסה חופשית
פופ אפ BRUNCH & MARKET, תל אביב
ב-17,24 ו-31 במרץ מ-10 בבוקר יתקיים פופ אפ של הבלוגרית נטע סלונים (THEFOODNETT) בשיתוף DNA. הפעילות תתקיים ב-DNA במרכז עזריאלי ותכלול מגוון חוויות קולינריות, הופעה חיה ועוד המון הפתעות. בין השאר יוצע תפריט בראנץ', יתקיים שוק עם דוכנים של עסקים ויצרנים קטנים מרחבי הארץ ומסביב לבר יגישו פוד טראקים מנות מוקטנות חובקות עולם. טווח מחירים לכל הבראנץ' לאורח: 99-119 שקל. חובה להזמין מקום מראש.
DNA. מרכז עזריאלי, דרך מנחם בגין 132, תל אביב