אבן יהודה היא מועצה מקומית עם כמה מקומות טעימים ומיוחדים. פועלת כאן חומוסייה נדירה בשם גוז'ון, שמגישה חומוס בשר אלוהי, בר יין מעולה בשם בוקה ועוד אחד בשם חצר יין, מעדניית השף האופט, ועכשיו נפתחה בה גם מזללה בשם הבסטה, שמאחוריה מסעדן עם 40 שנות ניסיון והיא מציעה תפריט סטריט פוד עדכני, סמאשבורגר מעולה וכמה מנות טייק אוף לאוכל הרחוב הנוסטלגי של פעם. תמצאו אותה בקומת הכניסה של המרכז המסחרי ברחוב הראשי.

אנחנו אכלנו בבסטה סמאשבורגר מעולה, ג'וסי בטירוף, עם שתי קציצות, בצל מקורמל ובצל סגול, חזה אווז מעושן, חסה לליק, עגבנייה ומלפפון חמוץ (58 שקלים), וגם אסאדו שמבושל במשך 17 שעות בציר מרוכז ואז מפורק ונכנס לתוך פיתה בתוספת צ'ימיצ'ורי בלבד. הפיתה עצמה התגלתה כפחמימת ענן עם יכולת ספיגה בלתי מוסברת, הבשר היה רך וטוב והיעדר התוספות המיותרות שירת אותו היטב. הצ'ימיצ'ורי מצידו הוסיף את הקיק הארומטי שלו, והפיתה כולה נעלמה כהרף עין. מי שרוצה יכול לקבל את המנה הזו גם בצלחת (56 שקלים) או בג'בטה (62). 

הבסטה. עוד נקודה לאבן יהודה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הבסטה. עוד נקודה לאבן יהודה | צילום: לין לוי, mako אוכל
סמאשבורגר בבסטה. כמה עסיס! (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סמאשבורגר בבסטה. כמה עסיס! | צילום: לין לוי, mako אוכל

מנה נוספת בתפריט של הבסטה היא הקבב של צביקה, שעשוי מבשר צלעות עם שומן כבש בתיבול מזרחי מיוחד, שאפשר לאכול בפיתה או בצלחת עם תפוחי אדמה צלויים וסלט עגבניות פיקנטי לצד עריסה וטחינה (52 שקלים לפיתה, 58 לצלחת). להכל מתווספים צ'ימיצ'ורי, איולי פלפלים ושום קונפי שמכינים במקום.

מי שפתח את הבסטה הוא מיכה בואדר, בוגר לימודי בישול בתדמור והבעלים של קפה שטמפפר הוותיק. מיכה, שניהל את קפה יטבתה בעזריאלי והוא אדם שמבין אוכל. עכשיו, בזמן שהוא עובד על פתיחת מקום חדש בנתניה ומנהל את האופרציה של שני סניפי קפה שטמפפר, הוא החליט לפתוח "משהו קטן לנשמה" קרוב לבית. כך נולדה הבסטה, שמזכירה את ז'אנר מזללות הפיתה-בשר שהיו בשיאן לפני שנתיים, אבל עם ערך מוסף.

עוד בתפריט: פוקצ'ה עם לברק צלוי, ממרח איולי זעפרן, שיפקה לימון, ממרח אנשובי, בצל סגול על הפלנצ'ה, חסה רומית, עגבנייה ובצל מקורמל (62 שקלים); וגם מנות מזללה קלאסיות כמו כבדי עוף (48 שקלים). לטבעונים מציעים כאן סביח לא קלאסי שיש בו גם סלט עגבניות פיקנטי, כרוב לבן, טחינה, עריסה, לימון כבוש וקונפי שום וצ'ימיצ'ורי (42 שקלים לפיתה, 48 לצלחת).

פוקצ'ה לברק. מלא ערך מוסף (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פוקצ'ה לברק. מלא ערך מוסף | צילום: לין לוי, mako אוכל

ועם כל הכבוד לבשר, אל תוותרו גם על הצ'יפס של הבסטה, שהוא רגיל לכאורה אבל עובר טיגון מקצועי ומגיע שזוף יפה וקריספי (12 שקלים). אל לכם לוותר גם על משקה הגזוז בשם ספונג'ה - להיט שכל מי שגדל בנתניה והסביבה מכיר המכיל תרכיז ענבים, אננס ומשמש.

הבסטה. המייסדים 62, אבן יהודה. 077-9386163, כשר