nomena, תל אביב
בית הקפה החדש והמעוצב שנפתח לאחרונה באחד הבניינים על רחוב אלנבי כבר הספיק לככב אצל לא מעט משפיעני אוכל ולאחר לא מעט סלב. את המקום החדש, שמתפקד גם כבית קלייה עצמאי, פתחו אנדריי בורדיוג וירון הרן דוידוב, כשעל עיצוב החלל אמון אלברט אסקולה (כן, בעלו האדריכל של אסי עזר ולא אחר). בתוך החלל המרשים והמרווח, שכולל כאמור גם בית קלייה מאובזר ומוקפד, אפשר להתפנק בקפה ומאפה, כשבגזרת הפחמימות מגישים כאן את תוצרת "אפוי", המאפייה של קבוצת OCD.
ניתן לבחור מאחת התערובות של המקום ואנשי המקום ישמחו לעזור ולייעץ על מנת לקלוע לפרופיל הטעמים המועדף על האורחים, ומלבד שתיית קפה ספשלטי במקום אפשר כמובן לרכוש גם פולים שלמים או טחונים במשקל הביתה.
nomena. אלנבי 54, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 08:00-17:00, שישי 08:00-16:00
טאפה, חיפה
מסעדת טאפה החדשה שוכנת במלון הבוטיק בוטניקה בחיפה ומציעה נוף יפהפה של הגנים הבאהיים. את מטבח המסעדה מוביל שף וארדי ספורי, בוגר מטבחי מסעדות באיטליה ופריז וגם של מסעדה חיפאית אחרת, לוקס. בתפריט של טאפה הוא מציע מגוון מנות, ביניהן שרימפס טרי ברוטב חמאת סרטנים; פילה דג ים טרי עם ירקות ורוטב משתנה; פאייה מפתול עבודת יד עם פירות ים, קרפצ'י ובקר, קלמרי פריך ועוד. בהמשך מתוכננים במקופם גם בראנצ'ים במהלך סופי שבוע.
טאפה. הגפן 26, חיפה (מלון בוטניקה). טלפון: 04-3144111
בירקין, רעננה
בירקין (כן, על שם המוזה והתיק) הוא בר אוכל ויין שנפתח לאחרונה במתחם ווסט פארק ברעננה בהובלת המסעדן יניב בובליל, ניסו מוגרבי (223, יקבי רמת הגולן) ואסף זילברשטיין (סבסטיאן קפה נואר). התפריט בבירקין כשר ומציע מנות כמו לינגווני ירוקים (58 שקלים), המבורגר (68 שקלים), נתח קצבים לצד קרם כרישה ושעועית ירוקה (74 שקלים), פילה דג ים וירקות (72 שקלים) ועוד. תפריט האלכוהול במקום כולל לא מעט יקבים מקומיים וגם קוקטיילים, כשבין 19:00-20:00 מציעים שעה שמחה עם הנחה של 30% על כלל התפריט.
בירקין. ויצמן 273, רעננה.
בבושקפה במוסד, פרדס חנה
עגלת הקפה בבושקפה של בני הזוג מיכל וארז באזור תעשייה קיסריה חונכת אחות: בבושקפה במוסד, בחצר מתחם האומנים בפרדס חנה. חוץ מקפה ומשקאות אפשר למצוא כאן בורקסיםף כריכים, מאפים וגם מוצרים ללא גלוטן וטבעוניים.
בבושקפה במוסד. הדקלים 131, פרדס חנה. טלפון: 054-6971733. שעות פעילות: שני-חמישי 09:00-18:00, שישי 09:00-14:00
כרמליטה
פיצריות ומסעדות בסגנון איטלקי לא יוצאות מהאופנה, וכרמליטה היא עוד הוכחה לכך: פיצרייה חדשה (וכשרה) בשוק הכרמל שפתח אביחי לוזון. תפריט ההרצה לא מתפזר מדי וכולל 3 פיצות ומעט מנות ראשונות למי שרוצים איזה סלט ליד הפחמימה. אפשר לעקוב אחרי העמוד של המקום לעדכונים לגבי שעות הפעילות ומידע נוסף.
כרמליטה. מל"ן 43, תל אביב יפו. כשר