בזמן שגל סגירות שוטף את ירושלים, ולא פוסח על מוסדות ותיקים כמו ראצ'ה הגרוזינית, שעוברת בקרוב לתל אביב, או סאקורה היפנית, נחמד לשמוע שיש גם פתיחות משמחות בבירה. האחרונה שבהן היא של בר-מסעדה בשם מובידה (Movida), שנפתח במקום בר הבורלא המוכר, ברחוב המלך ג'ורג' בעיר.
עוד מלא מקומות שווים לאכול בהם בפייסבוק שלנו
האנשים שמאחורי המקום החדש הם השף קובי קטני (שעבד תקופה ארוכה במטבחים באוסטרליה ולאחר מכן הוביל את מסעדת מוזה בהר בשורש) וזוהר כהן (שהיה הבעלים של המסעדות גבריאל וגבריאלה בירושלים, והיה גם בעלי הבורלא). כהן החליט שהגיע הזמן לשנות את הבורלא ממקום שהציע בעיקר משקאות ובילוי לסטודנטים ירושלמים, לבר אוכל רציני שפונה לכלל התושבים בעיר. לשם כך הוא חבר כשותף לקטני ויחד הם פתחו את המקום מחדש: טאפאס בר עם אוכל טוב ומושקע במחירים הגונים במיוחד - רוב המנות במקום לא עולות יותר מ-36 שקלים.
עוד באוכל טוב:
"המובידה הייתה תנועה תרבותית חברתית שפרחה במדריד והושתתה על נהנתנות", מספר קטני כשהוא מסביר את הבחירה בשמו של המקום. "המוטו שלהם היה חירות, נהנתנות, דמוקרטיה ואהבה - ועל זה בדיוק מתבסס המקום שלנו. אנחנו מציעים כאן מנות טאפאס טעימות, מושקעות ויפות, במחירים שמתאימים לכל כיס, דווקא בתקופה שקשה לעיר ולעסקים בה. אנחנו רוצים שכולם יוכלו לבוא לאכול אצלנו".
בתפריט של המובידה ניתן למצוא מגוון טאפאסים כמו סוקוטיני כרישה ברוטב חמאה חומה; קלמארי על הפלנצ'ה עם יוגורט מוקצף ועדשים שחורות; קרפצ'יו בקר עם פרמזן; ג'מבו שרימפס בשמן זית, שום וצ'ילי; וסביצ'ה דג ים משתנה. לצד המנות הקטנות יש גם מגוון מצומצם של מנות עיקריות, כך למשל מנת סטייק אנטריקוט במשקל 250 גרם (89 שקלים), המבורגר במשקל 250 גרם (84 שקלים), אסאדו ברוטב שזיפים ופורט במשקל 500 גרם (89 שקלים) ופיש אנד צ'יפס מדג קוד (49 שקלים).
במהלך השבוע מקיימים במקום ערבים מיוחדים, למשל - ליין ג'אז בימי שני עם להקות ירושלמיות כמו קטמון צ'רי או קבלת שבת מדי שישי עם להקות בלקניות ומאכלים מיוחדים שמתווספים לתפריט בסופי השבוע, כמו דג מרוקאי וקובה בעבודת יד. אחת לחודש, בלילות ירח מלא, תיערך במקום חגיגת סרטנים עם מנות מיוחדות.
מובידה. המלך ג׳ורג׳ 37, ירושלים. 052-6634044 ראשון-חמישי 19:00-אחרון הלקוחות, שישי-שבת 12:00-אחרון הלקוחות. לא כשר.