פסטיבל אוכל בטיילת אילת
ב-27-29 בחודש יתקיים זו הפעם השנייה פסטיבל האוכל של אילת, שבמסגרתו יוגשו ברחבה מול קניון מול הים יותר מ-60 מנות ממסעדות ברחבי העיר, במחיר של 15-40 שקלים. בין המסעדות המשתתפות: עומר'ס, אחלה, אולה, אבניו ביץ', ברביס, ניוז קופי, חוף הוויליג', פיפט אווניו, חומוסוף, ברבריא, שניצל קונספט, פינצ'יטו, קולוניה, המבשלה, מיקה ופיצה דל פיירו.
>> והנה המסעדות המומלצות שלנו באילת
האפי אוור שלא נגמר במסעדת פלורנטין האוס, תל אביב
במסעדה האסייתית פלורנטין האוס מתחילים במסורת של האפי אוור לילי. מהשעה 22:00 ועד סגירת המסעדה כל מנות הבאן והדים סאם יוגשו במבצע של 1+1 ויין הבית יוגש במחיר 15 שקלים לכוס. אם תחליטו לעשות טייק אוויי, המבצע של 1+1 יהיה זמין לאורך כל שעות היום.
פלורנטין האוס. פלורנטין 6, תל אביב. 03-6164449
פיצה מחמצת - פיצריה חדשה בבאר שבע
פיצה מחמצת היא פיצריה חדשה בבאר שבע, המגישה פיצות שמבוססת כולן על בצק מחמצת ללא שמרים, שעשוי רק מקמח מלא ומים. גם רוטב העגבניות מוכן במקום וחוץ מהתוספות השגרתיות אפשר למצוא גם תוספות כמו קישואים מוקפצים בטימין, חציל חרוך בשמן צ׳ילי, בטטה מוקרמת בשמנת ונענע או קונפי שום (3-10 שקלים לתוספת). הפיצות נמכרות במחיר של 10 שקלים למשולש, 28 שקלים לפיצה אישית, 45 שקלים לפיצה משפחתית ו-60 שקלים לפיצה אקסטרא לארג'. בקרוב יתחילו גם להגיש סלטים שונים להשלמת הארוחה.
פיצה מחמצת. אביה השופט 3, באר שבע. 050-6504088
קינוחים חדשים במסעדת פרונטו, תל אביב
מסעדת פרונטו מתחדשת בתפריט קינוחים חדש, שבו לכל קינוח מוצמד משקה דז'סטיף מתאים. למשל: סורבה אורז פודינג אורז שחור, אורז מטוגן, דובדבני מורלו (42 שקלים) - יוליוס, קרופניק, או דה וי (25 שקלים); פרנץ' טוסט סורבה חמאה חומה, ופל תמר וריבת ליים (46 שקלים) - פרסקובלדי, פומינו, וינסנטו 08' (25 שקלים); תפוח וניל בצק עלים, קרם וניל, רוויון וסורבה תפוח מקורמל (48 שקלים) - שאטו דה אוזה, גראבס סופריור 08' (25 שקלים).
פרונטו. הרצל 4, תל אביב. 03-5660915
קינוח יוגורט מועשר בחלבון בגלידריית Aglida, רמת ישי
גלידריית ה-גלידה מוסיפה לתפריט שלהו יוגורט חדש מועשר בחלבון ומופחת סוכר. ביוגורט החדש יש פי 5 יותר חלבון מביוגורט הרגיל, והוא מומלץ לעוסקים בפעילות גופנית. מנה קטנה עם 20 גרם חלבון - 26 שקלים. מנה בינונית עם כ-25 גרם חלבון - 32 שקלים. מנה הגדולה עם כ-30 גרם חלבון - 36 שקלים.
Aglida. אזור התעשייה רמת ישי. 04-8717179
סדרת רטבים חדשה ברשת בורגר סאלון
רשת ההמבורגרים בורגר סאלון התחילה להגיש לצד ההמבורגרים שלה 6 רטבים חדשים המיובאים מבלגיה, שניתן גם לרכוש הביתה. בין הרטבים: Dallas - רוטב תיבול עם בצל מטוגן בטעם חריף; 1620 – רוטב תיבול עם בצל ופלפל; ו-Cowboy – רוטב ברביקיו. מחיר לבקבוק בקנייה הביתה: 17 שקלים. מארז 4 רטבים: 61 שקלים.
מרסיליה - מסעדת דגים חדשה בכפר תבור
במסעדת מרסיליה החדשה של עאטף דיאב, יוצא מסעדת "מול ים", אפשר להזמין מנות דג ובשר מהתפריט, או להזמין מחנות הדגים שבמסעדה ולשלם לפי משקל. לפני המנה העיקרית, כמובן, אפשר לפתוח שולחן של סלטים ב-37 שקלים לסועד. בין המנות העיקריות: קבב דגים, דניס, לברק, פילה מוסר ים (300 גרם), לובסטר, מיקס פירות ים, פרגית, חזה עוף וסטייק אנטרקוט, במחירים של 70-230 שקלים.
מרסיליה. מתחם מול תבור, כפר תבור. 04-7747178
סלטים תאילנדיים חדשים במסעדת תאי צ'ין, טבעון
המסעדה האסייתית תאי צ'ין מתחדשת במנות סלט חדשות בתפריט, כמו סום טאם (סלט פפאיה, 36 שקלים); יאם און סאן (סלט אטריות שעועית, 44 שקלים); לאב גאי (סלט עוף וכוסברה, 34 שקלים); ולאב פלה (סלט דג, 48 שקלים).
תאי צ'ין. מרכז טבעון. 04-9533333
מימונה מרוקאית טבעונית במסעדת זכאים, תל אביב
מסעדת זכאים הטבעונית תחגוג את המימונה ואת קבלת תעודת הכשרות שלה עם מופלטות חינם מעשה ידיה של אליס חזן, אמו של הבעלים אורן חזן, שיוגשו לכל שולחן. עוד יוגשו, בנוסף לתפריט הרגיל של המסעדה, מנות מרוקאיות כמו אורז ביכורים (טנזיה) עם תבשיל פירות יבשים מתקתק (55 שקלים), מתוקים מרוקאיים מסורתיים ושלל ריבות (39 שקל לצלחת).
זכאים. סמטת בית השואבה 20, תל אביב. 03-6135060
מסעדת טאיזו חוגגת 5 שנים, תל אביב
לכבוד יום ההולדת החמישי שלה תגיש מסעדת טאיזו את 5 המנות הכי אהובות ומוכרות במסעדה באריזת יום הולדת צבעונית. המנות הן: טרטר טאיזו - הקונוס האייקוני של טאיזו (18 שקלים); הר גאו שרימפס - כיסונים ממולאים בשרימפס וארטישוק ירושלמי - שייצבעו בסגול (סלק) וירוק (תרד), 66 שקלים; קארי בשר סרטנים שלצידו הסופגנייה המסורתית כשהיא מחופשת לדונאט ברויאל אייסינג צבעוני (97 שקלים); דג מטוגן - שיזכה לכתר יומולדת מעשבי תיבול לצד אטריות אורז שיהפכו לקונפטי צבעוני בסגול וירוק (156 שקלים); כדור מנגו שיהפוך לסמיילי תלת ממדי עם כובע ליצן (52 שקלים).
טאיזו. מנחם בגין 23, תל אביב. 03-5225005
תפריט ופלים מיוחד לכבוד יום הוופל בטראק דה לוקס, תל אביב
לרגל יום הוופל הבינלאומי הנחגג ב-25.3 יגישו ב-25-29 בחודש בטראק דה לוקס תפריט מיוחד של מנות ופל מושחתות: ופל קובני - עם פולד פורק, גבינת צ'דר, חרדל דיז'ון גרגירים ודבש, פסטרמה צוואר ביתית לצד חמוצים (49 שקלים); ופל פרייד צ'יקן - עם נאגטס שניצל ורצועות עוף ברוטב באפלו חרפרף, ברוטב גבינה מותכת וליים (43 שקלים); ופל אגז בנדיקט (צמחוני) - עם ביצה עלומה, רוטב הולנדייז ותרד (44 שקלים); ופל בורגר - ופל מבצק דואנטס מתקתק עם המבורגר, גבינת צ'דר ובייקון (56 שקלים); ו-Sunday Waffle - עם גלידה אמריקאית, צ'אנקים של עוגיות אוריאו ושבבי בייקון פריך (37 שקלים).
טראק דה לוקס. כיכר דיזנגוף, בן עמי 13, תל אביב. 03-6296363
חנות פופ אפ לשרקוטרי HOOK, תל אביב
השרקוטרי הוק מבית קבוצת דה לוקס פותח חנות פופ אפ שתפעל בין 26 במרץ ל-18 באפריל ותציע את מגוון המוצרים שמייצרים בשרקוטרי, בתוספת כל המוצרים שצריך להשלמת הברביקיו המושלם. בין המוצרים: קבב טלה עטוף בבייקון טלה (49 שקלים למארז של 500 גרם); המבורגר צ'דר וצ'יפוטלה (91 שקלים למארז של 960 גרם); ביף ריבס - צלעות בקר אחוריות מעושנות (15 שקלים ל-100 גרם); רצועות פאלדה מעושנות (45 שקלים למארז של 500 גרם) ועוד.
פופ אפ הוק. דיזנגוף 113, תל אביב.
מוקטיילז - קוקטיילים ללא אלכוהול במסעדת קלארו, תל אביב
מסעדת קלארו מצטרפת לטרנד העולמי של קוקטיילים ללא אלכוהול עם קוקטיילים כמו: סיידר תפוחים, כוסברה טרייה, מיץ לימון, סירופ פסיפלורה וג'ינג'ר אייל; סיידר תפוחים, נענע, פסיפלורה טרייה, סירופ פסיפלורה, מיץ לימון ותפוז; מיץ רימונים, בלסמי לבן, תותים טריים, נענע, מיץ לימון ושוקולד לבן; ומיץ אשכוליות, סירופ דבש והל, בזיליקום סגול, מיץ לימון, חלבון ביצה וגרניום. המחיר: 26-30 שקלים לקוקטייל.
קלארו. הארבעה 23, תל אביב. 03-6017777
שירות משלוחים חדש למסעדת NOON, רמת גן
מסעדת נון משיקה שירות משלוחים חדש בשעות הערב. המנות הבריאות יחולקו לקטגוריות כמו מנות לספורטאים, מנות ללא גלוטן, מנות ללא לקטוז, מנות לסוכרתיים, מנות עשירות בברזל וסידן ומנות מותאמות לנשים לאחר לידה. בין המנות: מוסקה חצילים עם רוטב בשמל, המוגשת עם רוטב יוגורט בצד (ללא גלוטן); סלמון טנדורי על אורז ביריאני עם רוטב יוגורט הודי (מנה עשירה בחלבונים ללא גלוטן וללא סוכר); וצ'ילי קון טופו – תבשיל מקסיקני חריף משעועית אדומה, טופו ושבבי סויה, מוגש עם גוואקמולי וטורטיות חיטה (טבעוני). המשלוחים יצאו לאזור תל אביב, רמת גן, גבעתיים ובני ברק בימים א'-ה' בשעות 15:00-21:00.
NOON. תובל 30, תל אביב. 03-6709303
מסעדת קפאסה חוגגת 5 שנים, באר שבע
מסעדת קפאסה תחגוג 5 ב-25-29 בחודש עם די.ג'יי מדי ערב, 1+1 על כל העיקריות, ריפיל של בירה פאולנר ב-15 שקלים, צ'ייסרים ב-5 שקלים וגם מנות מיוחדות, כמו מקלוני פולנטה בציפוי פריך על קרם עגבניות שמש, פרמזן ובזיליקום (38 שקלים) ופיתה גלילית – מאפה עלי זעתר טרי וגבינת פטה כבשים עם מטבל יוגורט, רסק עגבניות ופלפל חריף (28 שקלים).
קפאסה. חיל ההנדסה 6, באר שבע. 08-6655122
3 שבועות מקסיקניים במסעדת מורל, חיפה
בין 25 במרץ ל-14 באפריל תחגוג מסעדת מורל את מקסיקו בשיתוף חברת טרס פזוס של השף איתמר דוידוב. בין המנות המיוחדות: דג שלם בסלסה ורדה (75 שקלים), סביצה דג ואננס על טוסטדה (42 שקלים), מרק עוף בליים (29 שקלים) וסלט בנוסח הפיר (41 שקלים).
מורל. הנמל 33, חיפה. 04-8441404
ערב בשרים מעושנים מיוחד במסעדת הצוק, ראש הנקרה
מסעדת הצוק תארח את השף אסף בן חמו לערב של בשרים מעושנים ועוד הפתעות, כמו קרפצ'ו בקר עם שמן זית מעושן, בלסמי מצומצם וצנובר קלוי; קבב טלה נימוח ועמוס שומן על קרם טחינה שחורה, בליווי סלט עגבניות גריל ושום; שווארמה פרגית מעושנת וחזה מולארד בגלייז של מייפל תפוז; ומניפה של בריסקט - דואט פרוסות חזה בקר וחזה הודו מעושן עם מוס כבד אווז, דובדבני אמרנה וריבת בצל. מחיר הארוחה: 275 שקלים לסועד.
הצוק. ראש הנקרה. 053-6130232