כבר כמה שבועות שהשמועה על מסעדה חדשה של השף אביב משה מסתובבת בין אוזני הרוכלים והמבקרים בשוק מחנה יהודה - והנה השמועה הופכת למציאות, בדמות מקום חדש ומסקרן לאחד השפים האהובים בישראל.
אחרי אסף גרניט, משה הוא הנציג הבא מז'אנר השף-סלבס ששולח זרועות ומחבתות לשוק העמוס בדוכני אוכל מכל הסוגים והמינים. הרסטו בר החדש והכשר נקרא ואלרו (שמו המקורי של שוק מחנה יהודה), ומשה אחראי כאן על בניית התפריט והייעוץ הקולינרי. הבר החדש ממוקם במבנה מאבן ירושלמית, והוא בבעלות בני הזוג אתי וירון ישפה. השניים חברו אל משה, יליד שכונת הקטמונים בעיר, שהחליט לבנות במקום תפריט שהוא לגמרי בדמותו.
אז מה אוכלים בוואלרו? כבד אווז על טוסט אגוזים, קסיס תמרים, קרמבל שקדים וארטיק רוזטה (86 שקלים); ריזוטו ראגו פטריות עם שמן כמהין, קרם תירס, צימוקי עגבניות, צ'יפס מרווה, שברי קרוטונים ופתיתי פרמזן מסויה (62 שקלים); פילה לברק על קרם סלרי עם רביולי מנגולד ומטבוחה (118 שקלים); סלמון מקורמל על רביולי ג'ינג'ר ובטטה, יוזו, עלי בוקצ'וי, צנון יפני וקציפת פורצ'יני (116 שקלים); שקדי עגל עם כיסוני בקר, קרם ארטישוק ירושלמי, קרמל סויה, קונפי שום, קריספי זעתר ובייגלה ירושלמי (74 שקלים); והמבורגר אנטרקוט עם אווז מעושן, חרדל דובדבנים, תפוחי אדמה וחמוצים (82 שקלים).
לצד האוכל מוגש במקום גם תפריט קוקטיילים רחב, ובשעות הערב (מ-21:00) הופכת האווירה לבליינית עם די.ג'יי שיגיע לנגן במקום בערבי שלישי ושבת. בהמשך, לצד התפריט הרגיל, יציעו בוואלרו תפריט אוכל לילי עם מנות בר במחירים נמוכים יותר.
ההרפתקה החדשה בוואלרו היא הפעם הראשונה שאביב משה אחראי באופן ישיר על תפריט כלשהו בעיר הבירה, בינתיים כשף מייעץ בלבד. במקביל מפעיל משה גם את המסעדות המוכרות מסה וקוואטרו בתל אביב, וכן את אילדיז, דוכן הקבב הטורקי החדש שלו בשרונה.
ואלרו רסטרו בר. אגריפס 80, פינת בית יעקב, שוק מחנה יהודה, ירושלים. 02-5465650. ראשון עד חמישי 18:30 עד אחרון הלקוחות | שבת: ממוצאי השבת ועד אחרון הלקוחות. כשר