דרוזינגוף

מזללה קטנה חדשה נפתחה ברחוב דיזנגוף ובה מגישים אוכל דרוזי אסלי. אחרי ההצלחה של AB-CD  ושל פופ אפ הפיצות מעוספיה בלה טיגרה, יש מקום גם לדוכן פשוט שלא עושה טייק אוף למטבח דרוזי, אלא פשוט מגיש אותו כפי שהוא, נאמן למקור. מגישים בו לא רק פיתה דרוזית מחוממת על סאג' וממולאת בלאבנה אלא גם מאפים ותבשילים, כרוב ממולא ועלי גפן גם כמובן. אפשר לאכול במקום פטאייר ממולא בתרד (20 שקלים) ומאפה עם רימונים וגבינת קישק מיובשת מהמטבח הלבנוני (23 שקלים), קישואים, חצילים ופלפלים ממולאים באורז (58 שקלים למנה) ואיך אפשר בלי המג'דרה המפורסמת מהמטבח הדרוזי שבה במקום האורז יש בורגול (38 שקלים).

דיזנגוף 158, תל אביב.

 

View this post on Instagram

A post shared by @druzingoff


דון ג'וזפה

על בר היין דון ג'וזפה סיפרנו לכם לפני שנתיים, כאשר נפתח הסניף השני שלו בקניון כפר יונה. הפעם אנחנו כאן כדי לבשר כי דון ג'וזפה הראשון, שפעל בכיכר גבעון, עבר לשכונת פלורנטין. מחיר כוסות היין כאן מתחיל מ-24 שקלים (דון ג'וזפה הוא למעשה גם חנות יין ואפשר ללגום אותו בחוץ, במרפסת או בחצר נסתרת מן העין). בגזרת האוכל יש בתפריט פיצות כמו פיצה דרוזית עם לאבנה ופיצה יפואית עם זיתי טאסוס. חוץ מהפיצות יש גם קלצונה עם מוצרלה, זיתי קלמטה ופלפל שפקה (68 שקלים) וסלטים.

פלורנטין 6, תל אביב יפו

 

View this post on Instagram

A post shared by Don Giuseppe דון ג׳וזפה (@don_giuseppe_israel)


דאלי

ברי היין ממשיכים להתפשט ברחבי הארץ כשהשבוע תורה של רמת השרון לחגוג התחדשות בתחום: דאלי הוא בר יין שפתח אייל דאלי ברחוב סוקולוב המרכזי. מצד אחד הוא פתוח לרחוב ומצד שני יש בו חצר, פאטיו ודק. החלל הפנימי מעוצה באווירת סלון אינטימי עם אי גדול שאפשר לשבת מסביבו, ספות, כורסאות ומדפים עמוסים בבקבוקי יין. את תפריט היין הרכיב איש היין ג'סי בודק ואת תפריט האוכל בנה השף אייל פרץ. הוא שילב בו מנות "בקטנוש" שהן  צלוחיות גדושות בגבינות, שרקוטרי ודגים (29-35 שקלים) ומנה משתנה בהפתעה שמוגשת כשהיא מכוסה בקלוש ובמחיר קבוע (50 שקלים). בגזרת מנות "ליד היין" התפריט מציע פוקאצ'ה, קרפצ'יו, מוצרלה קרוע, ברוסקטות עם ברי, ברזאולה או גרבלקס ועוד (39-64 שקלים).

סוקולוב 71, רמת השרון. טלפון: 052-4840866. לא כשר

 

מנות קטנות ליד היין (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
מנות קטנות ליד היין | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

Facility

בית קפה חדש נפתח בצפון דיזינגוף ומי שעומד מאחוריו הוא נועם דוד דדון, בן 22 שבדיוק השתחרר מהצבא. המלחמה עודדה אותו להגשים את החלום אז הוא עיצב בית קפה מלא סטייל "כמו בחורה שהגיעה לתל אביב לתת שואו". כבר משבוע הבא הוא עתיד גם להפוך לבר חברים בערבים (החלום של נועם הוא שבשעות הערב המקום שלו יהפוך לבר שבו קהילת הגייז תוכל להיפגש). עד אז תוכלו ללמוד כאן עם המחשב בבוקר ולהזמין מאפים שמכין שף קונדיטור ליאור כהן (טוטו, ג'ורג' אנד ג'ון), בינהם דיינישים ועוגות שמרים או טארט פיסטוק שוקולד לבן (35 שקלים). יש כאן גם סנדוויצ'ים כמו סנדוויץ' קיסר עם גבינת חלומי צרובה בתוך ג'בטה לבנה (35 שקלים) וסלטים כמו סלט קיסר, סלט קינואה, סלט יווני או סלט עם חסה תפוחי אדמה צלויים וירקות ירוקים שהיא מנת צהריים מושלמת (38 שקלים).  

דיזנגוף 245, תל אביב יפו. כשר ללא תעודה

 

View this post on Instagram

A post shared by Facility | פסיליטי (@facility.tlv)


ביסטרו דלי

ביסטרו דלי הוא ביסטרו/מעדנייה חדש שנפתח בגבעת שמואל. מנות בראנץ' מוגשות כאן לאורך כל היום ויש גם תפריט צהריים עם פסטות. אפשר גם לקנות במקום יינות, קפה, מוצרי מזווה, כלי הגשה, פרחים ונרות. המקום הזה הוא הגשמת חלומו של דימה זיבוב, שיצר מקום עם תמהיל מוצרים all in one לכל שעה ביום. בימי שישי מוכרים במקום גם אוכל מוכן הביתה, חלות, מאפים, קרנצי'ים, זרי פרחים, וכל מה שצריך לסופ"ש.

מבחר מנות הבראנץ' שמוגשות במקום כולל סלמון אגז רויאל (49 שקלים); טוסט גבינות מלחם קסטן עם פטריות שמפיניון צרובות ופסטו ( 45 שקלים); וטוסט ברי פריזאי עם בצל מקורמל (45 שקלים). בצהריים אפשר להזמין כאן מנות כמו רושטי זוקיני ונענע (29  שקלים), סלטים (39-45 שקלים) ומבחר פסטות (42-55 שקלים). בגזרת הקינוחים תמצאו ברד פודינג ועוגת גבינה בסקית.

ז'בוטינסקי 512, גבעת שמואל. טלפון: 03-5740740. שעות פעילות: ראשון-חמישי 08:00-22:00, שישי 9:00-15:00. כשר

 

מנות בראנצ' של ביסטרו דלי (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
מנות בראנצ' כל היום | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור