אחרי ארבע שנים של חיפוש לוקיישן ומאמצי הקמה, קבוצת קלארו של השף רן שמואלי, זוהר שמואלי-מירון ועירית קולבר סוף סוף עושה את זה בלונדון - עם מסעדת קלארו שנייה, במרחק הליכה מהסוהו ומארמון בקינגהאם המלכותי.
קלארו לונדון ממוקמת במבנה עתיק בן שלוש קומות שנמצא בבעלות משפחת המלוכה (crown estate) ושימש בעבר כבנק. בקומת הכניסה חלל גדול ודרמטי בגובהו, ובה גם נמצא המטבח. בקומה העליונה שני חדרים פרטיים, אחד ל-12 סועדים והשני ל-60. מי שחתום על העיצוב, שמשלב אלגנטיות ומודרניות, הוא משרד האדריכלים עטור הפרסים DesignLSM.
על תפריט האוכל חתומים השף שמואלי, השף בפועל של קלארו תל אביב טל פייגנבאום והשף שאדי עיסאווי (מסעדת תלפיות, חמרמורת), שיוביל את המטבח אחרי סיום תקופת ההרצה. התפריט מבקש לספר את סיפורו של המטבח הים תיכוני העכשווי וכולל מנות שהפכו לנכסי צאן ברזל של קלארו תל אביב, כמו טורטליני שורט ריבס עם קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה; פילה פורל מעושן עם קרעי תפוחי אדמה, שעועית ירוקה ורוטב חזרת לבנה; ומגש טלה זוגי עם מטבוחה, צזיקי, ירקות מוחמצים ופיתות. לצד אלה יוגשו מנות ייחודיות למסעדה הלונדונית, ובהן קרפצ'יו תמנון עם סלסת שזיפים מיובשים אדומים, קרם פרש, זעתר כבוש ושמן עלים לבנים; לנגוסטין ברוטב יוגורט חם, קונפי בצלי שאלוט ופיסטוקים צלויים; יונה צלויה עם ריזוטו פריקי בדמי גלאס יונה; ובויאבז מצומצם של סרטנים, מולים, וונגולה, קונפי תפוחי אדמה ושומר כבוש.
בהמשך מבטיחים בקלארו להגיש גם את הבראנץ' המפורסם. עד אז המסעדה פתוחה בימים ראשון-שבת לארוחת צהריים ב-12:00-15:30 ולארוחת ערב ב-17:30-23:00. בימי ראשון שעות הצהריים זהות וארוחת הערב מוגשת בשעות 17:00-22:00.
"אנחנו גאים, במיוחד בעת המורכבת הזו, לחנוך את ההתרחבות הבינלאומית הראשונה של המותג", אומר רן שמואלי. "לונדון תמיד הייתה עיר שחיבקה מסורות קולינריות מגוונות וחוויות אירוח חדשניות, והלוקיישן של המסעדה כמו נתפר למידותינו".
טווח המחירים בתפריט נע בין 9-12 פאונד למנת פתיחה ו-14-49 פאונד ליתר המנות. המנה היקרה ביותר בתפריט היא מנת הטלה הזוגית עם הצזיקי, המטבוחה, הירקות המוחמצים והפיתות, ומחירה עומד על 88 פאונד.
Claro. 12 Waterloo Place, St James, London