חודשים רבים מדי עמד שומם וריק החלל האיקוני במלון דן בתל אביב, שבו שכנה מסעדת רפאל של רפי כהן. המסעדה של כהן נסגרה סופית בחודש אפריל האחרון, וכעת השף המוכר ויקטור גלוגר פותח באותו המקום בדיוק את הבראסרי החדש שלו, שנושא את השם הספרדי הקליל הולה.

גלוגר חווה בהולה סוג של לידה קולינרית מחדש, וכפי שניכר בפוסטים הנלהבים שהוא מעלה ברשתות החברתיות, העניין מרגש אותו מאוד. אחרי שנים כשף שאחראי על קלואליס, אחת מהמסעדות היקרות והיוקרתיות ביותר שפעלו בארץ, גלוגר חווה מהפך ומתכוון ליצור בהולה חוויה משוחררת יותר (להזכירכם, מסעדת קלואליס המקורית ברמת גן נסגרה בחודש ינואר האחרון, וגרסה כשרה וחדשה יותר שלה עדיין פועלת במלון הילטון בתל אביב).

את המקום עיצבה מחדש איילת זיו, באופן שאינו מפספס את מוקד המשיכה העיקר של הנכס - רצועת החוף היפהפייה - אך מעניק תחושה אורבנית ועדכנית יותר. בנוסף לחלק של המסעדה עצמה, במקום שבו פעלה החמארה המוצלחת של רפאל ייפתח בר עישון, אלכוהול ואוכל בשם ברולה, שיכלול גם הוא ישיבה סביב בר אינטימי לצד שולחנות לאונג' לא רשמיים. בניגוד לחלק המסעדתי, בברולה יגיש גלוגר תפריט של מנות נשנוש קטנות ומנות ראשונות שהולמות את האווירה האלכוהולית.

הולה טרטר טונה (צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור)
טרטר טונה אדומה בהולה. מנות חלוקה במחירים הגיוניים | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

התפריט של הולה החדשה כולל מגוון מנות שנועדו לחלוקה. תוכלו למצוא כאן למשל מנת טלה ספרדי בשם לינגוטה שכוללת נתחי טלה בקראסט פיסטוקים, פולנטה צרובה ופסטו ירקות עונתיים, ומנת פאייה פירות ים זוגית עם זעפרן, שרימפס, קלמרי וקוקי סאן ז'ק.

עוד בתפריט מגוון מנות קלילות כמו טטאקי טונה אדומה בקראסט של זרעי שומר וכוסברה על קולרבי שרוף עם ויניגרט ארוגולה וסלסת מלפפון; פיצת גבינה כחולה וסלקים צלויים עם עלי סלק ופרמזן; טרטר טונה עם סלסה של אבוקדו, דייקון כבוש ולחם אצות; ומנת קרפצ'יו פילה בקר עם קרם שאלוט, בלסמי שיושן 10 שנים, ביצת שליו וגבינת גרנה פדאנו. לאלה מכם שנקשרו אל המנות שהולכות עם גלוגר שנים רבות ממסעדת קלואליס, כמו סלט החצילים על האש וקבב הדגים, אל תדאגו - הן ימשיכו ללוות את השף גם במסעדה החדשה. 

 

ויקטור גלוגר (צילום: רונן מלחן,  יחסי ציבור )
נולד קולינרית מחדש. גלוגר | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

המחירים בהולה יהיו מתונים יותר מאלה שאנחנו זוכרים מקלואליס היוקרתית, בהתאם לאווירה הצעירה והמשוחררת יותר. מנות ראשונות יתומחרו כאן במחיר שבין 44 ל-60 שקלים, ומנות רציניות יותר ינועו על הטווח בין 68 ל-120 שקלים. לצד האוכל יוגש כאן גם תפריט יין וקוקטיילים שמובטח שגם הוא יתמקד ביינות טובים במחירים הגיוניים.

הפתיחה הרשמית של הולה מתוזמנת לעוד שבועיים, ביום שלישי 20 בחודש. בשלב הראשון תהיה המסעדה פעילה בשעות הערב בלבד (משש וחצי בערב ועד חצות בכל ימות השבוע), ולאחר מכן גם הולה וגם הברולה יהיו פתוחים משעות הצהריים ויוגשו בהם ארוחות עסקיות.

בתקופה האחרונה רבים מהשפים עוזבים את מטבחי המסעדות המוקפדות לטובת דוכני אוכל רחוב (למשל מאיר אדוני, שפותח את דוניא, ושגב משה, שפתח את שגב קראנץ' בורגר) - לכן העובדה שגלוגר, מהשפים המוכשרים והענווים ביותר שפועלים אצלנו כיום, לא עוזב לטובת דוכן המבורגרים משמחת ומלהיבה אותנו בו זמנית.  

הולה בראסרי (HOLA). הירקון 87, תל אביב. 03-5759060. לא כשר