אוכל מולקולרי הוא לא רק קציפות וספירות בטעמים שונים, אלא ביטוי יצירתי עילי שרק שפים מעטים יודעים לעשות כמו שצריך. אחד מאבות הז'אנר הזה הוא השף פראן אדריה שהקים את מסעדת אל בולי בספרד, שנחשבה בזמנו (וגם הוכתרה, במשך שנים רצופות) כמסעדה הטובה בעולם. אל בולי הייתה כל כך נחשקת שמתוך 300 אלף איש בשנה שפנו אליה כדי להזמין מקום, רק 8,000 מתוכם הצליחו להשיג שולחן.
>> בואו להגיד לנו היי בפייסבוק
כל מי שצפה בסרט התיעודי המרגש על סגירתה (המסעדה פעלה משנת 1997 ועד 2011) פנטז על האוכל היצירתי של אדריה, שמצדו המשיך הלאה למיזמים קולינריים שונים, שעוסקים בין היתר בתיעוד אוכל.
אז לכל אלו שלא הצליחו לתפוס את אל בולי בזמן אמת – הנה הסיכוי שלכם: אדריה חוזר לגיחה קצרה ומשיב לחיים את אל בולי בארוחה מרובת מנות שתתקיים ב-20 לינואר 2015, בלונדון, ביחד עם השף ג'ייסון אטרטון מאחת המסעדות השוות בלונדון - סיטי סושיאל. התפריט לארוחת הטעימות הייחודית טרם פורסם, אך ידוע כי הארוחה תעלה 895 יורו (כ-4,280 שקלים) ותהיה כמובן, בהשראת אל בולי. זו לא הפעם הראשונה בה אדריה מפציע לערב אחד עם יצירותיו ברוח אל בולי, ואירועים דומים התקיימו בעבר בניו יורק, ג'נבה והונג קונג.
אל תחשבו שהמחיר הגבוה של הארוחה כולל רק אוכל מדהים שיוכן על ידי שני שפים כוכבים – הסועדים באירוע יקבלו גם עותק חתום של אנציקלופדיית המתכונים המפוארת של מסעדת אל בולי – מארז המכיל 7 כרכים שבהם 750 מתכונים שהוגשו במסעדה מכוכבת המישלן ז"ל. אם לא יוצא לכם להגיע ללונדון בינואר ואתם עדיין חושקים באנציקלופדיה, אתם יכולים לרכוש אותה תמורת 425 יורו (כ-2,000 שקלים). אם היו לנו כל כך הרבה יורואים פנויים, כנראה שהיינו הולכים על הספר והארוחה קומפלט.