אם יש לכם טיקטוק או אינסטגרם, בטח שמתם לב לטרנד הקרואסון השטוח שממלא את הפיד בחודשים האחרונים – קרואסון שעבר "גיהוץ" במערוך או בטוסטר מועך. הוא גדול, מגיע עם ציפויים צבעוניים מתוקים וכמובן מצטלם יפה, במיוחד כשהוא אחוז ביד עם ציפורניים מטופחות. יהיו שיראו בזה חילול קודש – הרי האווריריות היא הסיבה שאנחנו אוכלים קרואסונים מלכתחילה (טוב, גם החמאה), אז מה הטעם להרוס אותה? והאם הקרואסון שמתקבל אחרי הגיהוץ בכלל ראוי להיקרא קרואסון? כל אלה הן שאלות פילוסופיות עמוקות, שלא זה המקום לעסוק בהן, בטח לא אחרי שהעם – לפחות הווירטואלי – אמר את דברו.
מי שהחליט להוציא את טרנד הקרואסון השטוח אל הפועל הוא אורי שפט ממאפיית לחמים, שיחד עם נדב בורנשטיין יקיים השבוע פופ אפ שיוקדש במלואו לאותו מאכל נערץ, שמעטים טעמו אבל רבים מריירים עליו רחוק. שפט ובורנשטיין אומנם הביאו את הגימיק היפה ללב תל אביב, וגם המציאו לו ציפויים מדליקים, אבל הם לא היו הראשונים לאמץ את הטרנד בארץ. כבר לפני כחודש מצאנו אותו במאפה יהודה בירושלים וגם בג'ינו אנד קו ברחובות, והיה ברור שזה רק עניין של זמן עד שיקום דוכן צבעוני גם בעיר שבה נולדים הטרנדים הגדולים.
בתל אביב הקרואסון השטוח ייקרא קרו-דק והוא יהיה זמין למשך 4 ימים בלבד, בימים שלישי-שישי 21-24.5.24 בשעות 11:00-20:00 (או עד גמר המלאי), ובשישי ב-10:00-15:00. הפופ-אפ יתקיים בקניון TLV בכניסת רחוב החשמונאים (ליד החנות The Alley) וימכור קרו-דק עם 5 ציפויים שונים: שוקולד לבן עם שברי פטל ותותים מיובשים; גנאש שוקולד פיסטוק עם שברי פיסטוק קלויים; שוקולד לבן לימוני עם קליפות לימון מסוכרות; שוקולד לבן עם שומשום שחור וחלבה; ושוקולד בלונדי עם צ'אנקים של עוגיות שוקולד צ'יפס. כל אחד כזה יעלה 28 שקלים, ו-10 אחוזים מההכנסות של הפופ אפ יועברו לעמותת "עטופים באהבה", שתומכת בילדים שאיבדו הורה ב-7 באוקטובר.
אחרי שטעמנו, אנחנו יכולים לדווח שהשטחת הקרואסון הופכת אותו לקראנצ'י ומתפצח בטירוף, ודי דומה לקרקר או ופל שטוח. מה שכן, המראה הפוטוגני של המאפה לא מונע ממנו להיות יבש מאוד, כך שמאוד קשה לסיים אחד שלם, ואפילו אם תאכלו רק חצי תצטרכו משקה כדי להרטיב את הפה. שמנו לב גם לאפטר טייסט מריר במקצת, שנוצר כנראה כאשר הסוכר שבבצק נשרף בזמן גיהוץ הקרואסון.
מה שמחזיר אותנו לשאלה - האם לקרואסון יש זכות קיום ללא האווריריות שלו? נאמר זאת כך, אנחנו את הקרואסונים שלנו מעדיפים בממדיהם המקוריים, ואם דווקא רוצים לשדרג תמיד אפשר להפוך אותם למנת בוקר מושחתת עם גבינות טובות, נקניק או ביצה עלומה. אז לא נגיד לא למיזמים צבעוניים ויפים כמו הקרו-דק, בטח כשעומדת מאחוריהם מטרה טובה, אבל מיד אחרי אנחנו מתכוונים לחזור לדיפוף האוורירי המושלם של הקרואסון הצרפתי הקלאסי.