תל אביב היא כבר מזמן לא היעד היחיד שנפתחות בו מסעדות שף מסקרנות. השף אסף זרוג פתח ממש לאחרונה את סנטה המדוברת דווקא בכפר סבא והנה גם סביון זכתה למסעדת שף חדשה.
"מילה" היא ביסטרו שף בהקמת המסעדנית הצעירה ליזה כהן, שעלתה עם משפחתה מארה"ב. מילה קרויה על שם ביתה של ליזה ומי שמוביל אותה הוא השף יהונתן שרביט (אנג'ליקה, אלגרה, גרקו). שרביט מגיש כאן מטבח ים תיכוני עם השפעות מאיטליה, טורקיה, מצרים, ישראל ולבנון.
תפריט הבוקר של שרביט מציע שקשוקה ירקות שרופים עם פטה של מחלבת המאירי (66 שקלים) וארוחת בוקר קלאסית ועשירה בגרסת יחיד או זוגית (92-180 שקלים). מנת בוקר מעניינת שמשכה את תשומת הלב שלנו היא ג'בטה חביתה עם גבינת שמנת, סלסה ורדה, חסה לאליק, מלפפון, עגבנייה וחביתת ענן שמוגשת לצד זיתים מתובלים (54 שקלים) וערוק בר (56 שקלים).
בתפריט הצהריים מנות כגון לחם פרא, שהוא בעצם בריוש קלוי עם עשבי תבלין המוגש עם מטבלים (32 שקלים); ברוסקטה סטראטצ'לה עם פרי עונתי, סלסה ורדה, דבש וארוגולה (48 שקלים); קרפצ'יו מוסר ים על גספצ'ו עגבניות צהובות; ויש גם פיש אנד צ'יפס קלאסי - דג מטוגן בבלילת בירה ומוגש עם צ'יפס מושלם, רמולד סלרי ואיולי לימונים (84 שקלים).
מנות מסקרנות נוספות שהתפריט של מילה מציע הן רביולי תרד ריקוטה עם גרידת לימון, פרמזן וקרם פרש בצד (86 שקלים); קבב דג (98 שקלים); ופלמידה כבושה המוגשת עם סלט תפוחי אדמה, קרם פרש, חזרת טרייה, שמן ירוק, ויניגרט לימונים שרופים וקרקר פיצוחים (72 שקלים). יש גם סלט ניסואז קלאסי עם טונה אדומה צרובה בגריל, תפוח אדמה, חסה ליטל ג'ים, ביצה רכה, עגבניות שרי, שעועית ירוקה טרייה ברוטב איולי לימונים כבושים.
חלל הישיבה של מילה מעוצב בצבעי כחול, עץ ותכלת, לבן ואפור – שילוב שיוצר אווירה קז'ואלית אבל מלאת סטייל. גופי התאורה המחופים מעץ שנוצרו במיוחד, תקרת הבר בעלת הקימורים צורניים – כולם נוצרו עם הרבה מחשבה במטרה לייצר בילוי נעים ומזמין. יש פה גם מגוון צורות ישיבה - משולחנות, דרך בוטים (תאי ישיבה מוגבהים עם משענת מובנית), בר ויש גם מרפסת , מה שאומר שלא משנה באיזה הרכב תגיעו לכאן ובאיזו שעה תבחרו לסעוד במקום, תמצאו את הפינה המושלמת לכל ארוחה.
השקמה 1, סביון. טלפון: 03-6989801. שעות פעילות בתקופת הרצה: ראשון-חמישי 8:0016:00, שישי 08:00-14:00 (לאחר סיום ההרצה המסעדה תפתח את הדלתות גם בשעות הערב). כשר