כבר עשרים שנה שקונדיטוריית מקלות וניל פועלת בעפולה, ועדיין, שמה נשמר כסוג של סוד באזור העמק שרבים מחוץ לעיר ולאזור אינם מכירים כלל, וחבל. מדובר באחד מהמיזמים המעולים שפועלים כיום בארץ וכל מי שחובב פחמימות ומתוקים - חייב להכיר אותו.
אז מה קורה פה? קודם כל מדובר בקונדיטוריה בראש ובראשונה, עם ויטרינת קינוחים מטריפת דעת. יש כאן אינספור קינוחים שמתחלפים כל הזמן כמו טארט פירות; קינוח פיסטוק ב-3 גרסאות עם מוס פיסטוק ותחתית טארט פריכה; קינוחים חדשניים ומקוריים כמו קינוח ערמונים ואוכמניות לבן ויפהפה מיוחד לחורף; או קינוח שוקולד ביסקוויט עם לימון.
את המקום פתח יגאל אפרתי בשנת 2000. עם השנים הוא התפתח והתרחב, והחל למכור קינוחים ומאפים למסעדות נוספות ובתי קפה. בשנים האחרונות החליט יגאל לחזור למקורות ולהתמקד אך ורק בעסק שלו ולהרחיב אותו לטובת קהל הלקוחות. התפריט גדל והתרחב, ומקלות וניל מציעה לא רק מתוקים אלא גם אוכל. את הכל מייצרים במקום" מהמחיות שמשתמשים בהם לקינוחים, דרך הפסטות, לחמים מעולים ואפילו שוקולד וגלידה. הכל עושים כאן.
טעמנו כאן עשרות קינוחים, החביבים עלינו ביותר היו אקלר וניל קלאסי שמלווה את המקום עוד מהשנים הראשונות שלו, ומבוסס על בצק רבוך מעולה במילוי וניל עשיר; עוגיות השוקולד המטריפות שמוגשות כאן כמעט עם כל כוס קפה הן להיט שלא פלא שכל מי שנכנס לכאן לא יוצא בלי חבילה שלהן. אבל לטעמנו, העוגיות שבאמת חובה לנסות כאן הן עוגיות פיסטוק עשירות שמשלבות בין מתוק למלוח באופן מושלם. מי שאוהב פיסטוק, חייב לטעום את העוגייה הירוקה היפיפה הזאת.
מבין קינוחי הוויטרינה, הקינוח שהכי דיבר אלינו היה גם הוא קינוח פיסטוק לא פחות ממעולה. 3 מרקמים שונים של פיסטוק: כמוס קרמי, כתערובת פריכה עם קרמל מלוח, וגם כזיגוג פיסטוק. פשוט קינוח ויטרינה שמצליח להיות מעניין ומקורי, למרות שהוא מתבסס על אחד מחומרי הגלם הקלאסיים מכולם בעולמות הקונדיטוריה. בשורה התחתונה, אם מעולם לא ביקרתם כאן, אתם פשוט חייבים לעצמכם קפיצה לעפולה.
מקלות וניל. יהושוע חנקין 9, עפולה.