תפריט מנות חריפות ברשת ריבר
רשת ריבר יוצאת בתפריט ספיישל של מנות חריפות במיוחד, בשיתוף עם בירה סינגה. התפריט יוגש בתאריכים 15-28 בחודש, ויכלול את המנות הבאות: פאטונג דניס - דג שלם מטוגן עם בצל שאלוט, צ'ילי, כפיר ליים ובזיל תאילנדי, ברוטב פאט פונג חריף-מתוק-חמוץ (89 שקלים); פאד קפאו פרגית קצוצה עם גמבה, צ'ילי ובזיל תאילנדי (56 שקלים); ראד נאק - אטריות אורז עם גמבה, בצל ירוק ושעועית ירוקה ברוטב צ'ילי למון גראס (56 שקלים); וקונג פאו - פרגית עם שעועית ירוקה, בצל ירוק ובזיל תאילנדי ברוטב צ'ילי כפיר ליים (58 שקלים).
מסעדת יריחו מארחת את השף ארז קומרובסקי, תל אביב
השף ארז קומרובסקי מגיע למסעדת יריחו לארוחה של 9 מנות בסגנון יווני-בולגרי. בין המנות: קלמרי תרד טורקי, עם שמנת עיזים, פלפל שחור, שום ולימונים שרופים; סרטנים תירס לבן, עם חמאה מזוקקת, תמרינדי, צ'ילי וכוסברה; לבבות טלה עם משוואיה של חצילים; זנב שור עולש עלית, עם בצל שקוף, שום קצוץ, עולש נקי וציר עוף; וצלעות טלה וארטישוקים, עם בהרט, זרעי שומר, מוסקט, פלפל שחור, קינמון והל. מחיר הארוחה: 250 שקלים, כולל קינוח.
יריחו. פנחס בן יאיר 4, תל אביב. 058-6666921
גם מסה מארחת את השף ארז קומרובסקי, תל אביב
ב-21 בחודש יתארח קומרובסקי במסעדת מסה של השף אביב משה לארוחת מיוחדת עם מנות בהשראה גלילית. בין המנות: טאבולה קוסקוס עם פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, זרעי עגבנייה, בוטנים קלויים, פלפל חריף ולימון; מסבחה עדשים כתומות עם דבאייל, צ'ילי וביצים חומות; תבשיל עולש, יוגורט עיזים ובצל מטוגן; כתף טלה 7 שעות; דג ים בתבשיל ארטישוק טרי עם עלי עכוב וציר עוף; וסינייה של חצילים ובצל שרוף, עם מנגולד, בצל טרי טרי, טחינה, נענע ועלי שומר.
מסה. הארבעה 19, תל אביב. 03-6856859
מסעדת תל יצחק חוגגת שנה עם דיל משפחתי, תל יצחק
לכבוד חגיגות השנה של מסעדת תל יצחק, בשבוע הקרוב, 15-22 בחודש, תקבלו על כל הזמנת מנה עיקרית גם מנה מתפריט הילדים: שניצל וצ'יפס, מיני המבורגר וצ'יפס, ספגטי ברוטב עגבניות, שמנת או רוזה, פיצה מהטאבון או פיש אנד צ'יפס.
תל יצחק. בכניסה לתל יצחק. 09-741110
תפריט מק & צ'יז בטראק דה לוקס, תל אביב
בתאריכים 12-26 בחודש יחגגו במסעדת טראק דה לוקס עם תפריט מיוחד של מנות מק אנד צ'יז, ביניהן מק דלעת - עם קוביות דלעת ערמונים פריכות ופרמזן; טקס מק - עם אסאדו מעושן קצוץ, חלפיניו מוחמץ, בצל סגול וירוק, כוסברה ושמנת חמוצה; גריל צ'יזאנד צ'יטוס - טוסט גבינה במילוי מק אנד צ'יז וציטוס; ומק שוקולד - עם שוקולד לבן ופרמזן קריספי.
טראק דה לוקס. בן עמי 13, תל אביב. 03-6296363
השפים שלום קדוש ויובל בן נריה מבשלים יחד לערב אחד, ירושלים
מסעדת פרימוורה במלון לאונרדו פלאזה בירושלים מארחת מפגש חד פעמי של השפים שלום קדוש ויובל בן נריה. בארוחה, שתתקיים ביום שלישי, 20 בחודש, יציעו השפים תפריט מובנה הכולל 5 מנות לבחירה: מנה ראשונה (מתוך שתיים), מנה שנייה (מתוך שתיים), מנה שלישית (מתוך שתיים), מנה עיקרית (מתוך שתיים) וקינוח. מחיר הארוחה: 290 שקלים לאדם, כולל כוסית גראפה לכל סועד, מים מינרליים ומים מינרליים מוגזים.
פרימוורה. לאונרדו פלאזה, ירושלים. 02-6898666
מנות חדשות ברשת יומנגס
מסעדות יומנגס מוסיפה לתפריט כמה מנות שבחרו חברי מועדון "השמנמן המתמיד", ביניהן המבורגר בלקני - בשר בקר טחון עם שומן אווז, אגוזי מקדמיה וקשיו טחונים וצ'אנקים של שקדי עגל, מעל בוריקה, עם רוטב טחינה, יוגורט וסומאק; ומק אנד צ'יז – מקרוני מוקרם בגבינת צ'דר כתומה, גאודה ומוצרלה, עם או בלי שבבי בייקון מעל.
ארוחת ראש השנה הווייטנאמי במסעדת וונג, תל אביב
חג ה-TET, ראש השנה הוייטנאמי, הוא החג החשוב ביותר בשנה בוויטנאם. מסעדת וונג חוגגת את כניסתה של שנת הכלב עם ארוחת חג אותנטית המורכבת משמונה מנות, סאקה וקינוח במחיר של 340 שקלים לזוג, פרי ידיה של השפית הווייטנאמית Van Vu Thi Thuy. בין המנות: Banh Tet - עלה בננה מאודה ממולא בסטיקי רייס, בשר טלה ושעועית מאש; Qua Bi Nam - טבעות קישואים ממולאות מונחות בציר עוף עשיר, עם לביבות דג לבן ושרימפס; ו-Tom Trung - קדירת שרימפס, פרגיות וביצת שלו.
וונג. שדרות רוטשילד 15, תל אביב. 03-6337171
TORII, מסעדה אסייתית חדשה בגבעתיים
טורי סושי בר האסייתית מרמת אביב פתחה סניף בגבעתיים. את התפריט בנה השף של מסעדת אוקינאווה, לי קסיאהו, והוא כולל מנות כמו שנחאי נודלס, הסינית מהמזרח - אטריות חיטה, נתחי אנטרקוט, בצל ירוק, גמבה, צ'ילי אדום ונענע, ברוטב קרמל, שום וצ’ילי חריף (52 שקלים); שבויה רול - סלמון סקין, סלמון טמפורה ואבוקדו במעטפת בטטה ושומשום יפני (38 שקלים); גיוזה עבודת יד במבחר מילויים (29 שקלים); מגוון שיפודי יאקי טורי (37-56 שקלים); פיש באן - לחמנייה וייטנאמית מאודה עם מיונז, במילוי דג וירקות (41 שקלים) וגם הרבה מנות סושי.
טורי. כצנלסון 62, גבעתיים
ג'וז לייב - ארוחות קונספט חדשות בג'וז ולוז, תל אביב
מסעדת ג'וז ולוז משיקה ביום רביעי, 21 בחודש, ב-18:00 את אירוע הקונספט ג'וז לייב, שבמהלכו יוגשו לאורחים מנות שהשף הכין במקום על פי העדפותיהם האישיות. מחיר הארוחה - 120-250 שקלים - ייקבע מראש באמצעות שאלון העדפות קולינריות קצר שיחולק לסועדים בתחילת האירוע. בין המנות: בטן חזיר, קרפים ירקות ורוטב פלפלים חריפים, מלפוף בקרם חמאה שרופה וזרעי שומר, תמנון וירוקים עדינים ברוטב סגול עמוק, ג'יבנה ומרווה מטוגנת ועוד.
ג'וז ולוז. גבולות 5, תל אביב. 03-5606385
תפריט חורף ברשת קפה ג'ו
רשת קפה ג'ו חוגגת 20 שנה עם תפריט חדש ובו מנות כמו: סלמון קורק - סלמון מעושן, 2 ביצי עין וגבינת שמנת על בייגל קלוי, עם סלט לבחירה וקפה או מיץ (54 שקלים); פסטה בולגרו דולצ'ה - עם בטטה, זיתים, עגבניות שרי, גבינה בולגרית, בצל סגול, שום ופטרוזיליה ברוטב רוזה (49 שקלים); ודג וירקות ביין - ירקות אנטיפסטי אפויים בתנור עם נתח פילה סלמון בסויה ויין לבן (79 שקלים).
מסעדת דליקט פותחת מעדנייה, תרשיחא
לצד המסעדה בתרשיחא הוקמה מעדנייה שבה ניתן לרכוש חומרי גלם איכותיים ובשרים מבית "הוק דהלוקס" - נקניקים, נקניקיות, נתחי בשר ודליקטסים של בשר טרי בשיטה טבעית להמלחה, כבישה ועישון.
דליקט. השוק 1, תרשיחא
טעמי חורף חדשים בגלידריית לג'נדה ברמת ישי
בסניף רשת הגלידריות לג'נדה שברמת ישי השיקו השבוע עוגות סמיפרדו ייחודיות לסניף שפותחו במקום. מדובר בעוגות בצנצנת אישית או באריזה משפחתית שהן בין מוס לגלידה, על בסיס שמנת 42 אחוזים בטעמים תפוז ולוטוס. בנוסף הושקו טעמי חורף חדשים המבוססים על פירות העונה: גלידת אפרסמון, קונפיטורת לימון, מאצ'ה, מרנג לימון, שוקולד עם קוקוס, וויסקי-ג'ינג'ר וגלידת אגסים.
לג'נדה, האקליפטוס 3, רמת ישי
תפריט חדש במסעדת כיתאבון, נצרת
במסעדת כיתאבון הערבית שבנצרת השיקו לאחרונה תפריט חדש עם מנות מהמטבח השאמי. בין המנות החדשות: שושבראק - כיסוני בצק ממולאים בשר עגל וטלה, מבושלים עם יוגורט ושקדים קלויים (70 שקלים); כנאפה בללחם אלמפרום - שערות קדאיף ממולאות בתבשיל בשר טחון עם צנוברים לצד ירקות מבושלים (68 שקלים); קדירת מקלובה - תבשיל אורז עם ירקות ונתחי עוף מפורק, מוגש לצד יוגורט (65 שקלים); וקובה בללבן - קובה בהכנה ביתית במילוי עגל וצנוברים, מוגשת בתבשיל יוגורט חם ושקדים קלויים (70 שקלים).
כיתאבון. אל בישארה 50, נצרת. 04-6800055
פופ אפ צרפתי של השף יונתן רושפלד במלון NYX TLV, תל אביב
בין 18 ל-23 בחודש יבשל השף יונתן רושפלד במלון NYX TLV מנות צרפתיות קלאסיות, במסעדת פופ אפ שתוקם במיוחד לכבוד האירוע.
מלון NYX TLV. הרכבת 29, תל אביב. 050-5936847
יום הולדת שנתיים לשוק צפון, תל אביב
בתאריכים 20-22 בפברואר בשעות 19:00-22:30 ובשישי 23 בחודש ב-12:00-15:00 תתקיים בשוק מסיבת יום הולדת חגיגית בשוק. לרגל היומולדת השוק עובר למוד טעימות, ומשיק כרטיס טעימות לארבעה ימים בלבד. כל כרטיס מקנה שלוש מנות וקוקטייל מהפופ אפ בר שייפתח לרגל המאורע על ידי וודקת רוסקי סטנדרט. עוד במסיבה: מנות ספיישל בכל המסעדות, ליין DJ's מתחלפים בכל ערב ועוד.
שוק צפון. הברזל 20, רמת החייל, תל אביב