סושי טבעוני בועז צאירי (צילום: בועז צאירי)
סושי טבעוני. מדובר במסורת בת 2,000 שנה, לא יציאה של הרגע | צילום: בועז צאירי

כשמדברים על אוכל יפני בישראל, בועז צאירי הוא אחד השמות הראשונים שעולים לנו בראש. גם מי שלא מכיר את השם שמע בוודאי על סאקורה, המסעדה היפנית המפורסמת מירושלים (שהפעילה תקופה ארוכה גם סניף בתל אביב), שמאחוריה עמד צאירי שנים רבות, כשסושי היה עוד רחוק מלהיות מאכל פופולרי בארץ. 

כבר זמן רב שאנחנו מחכים בסקרנות לפרויקט חדש של צאירי, והנה הוא פותח בית אוכל אסייתי בתל אביב, והחדשות המעניינות עוד יותר הן שמדובר באוכל יפני טבעוני בלבד. "ביפן המטבח הצמחוני והטבעוני קיים כבר 2,000 שנה, הרבה לפני כל תופעת הטבעונות", מסביר צאירי. "שם זה נובע מתרבות הזן, ופחות מאלמנטים כמו טבעונות וכשרות. מדובר במטבח שלא נשען על תחליפים".

רוצים להתעדכן על עוד מסעדות חדשות? בואו לפייסבוק שלנו

סושי טבעוני בועז צאירי (צילום: בועז צאירי)
מחירים נוחים וחומרי גלם מקומיים. נשמע מבטיח | צילום: בועז צאירי

ראמן, סושי טבעוני ותה יפני 

המקום החדש, בועזו (BOAZU) שמו, ישמור על מחירים נגישים (כ-40 שקלים למרק ראמן גדול, למשל) ואווירה לא פורמלית. בנוסף, המנות שיגיש צאירי יורכבו ברובן מחומרי גלם שמיוצרים במקום: אטריות בעבודת יד, טופו אמיתי בייצור עצמי, חמוצים יפניים בשיטת הכנה מסורתית (על בסיס של נוקה- מצע של סובין אורז) ושוקולדים יפניים מיוחדים שצאירי ייצר עם השוקולטיירית איקה כהן.

"אני חושב שתל אביב מתאימה מאוד למקום כזה", אומר צאירי, "הוא יהיה מאוד לא רשמי, אבל יגיש דברים מיוחדים שאנחנו מכינים בעצמנו, על המקום. זה לא יהיה דוכן אוכל מהיר אבל כן מקום שאפשר לבוא ולקחת ממנו אוכל במהירות. בנוסף, כל הכלים שנשתמש בהם יהיו מחומרים ממוחזרים". צאירי ושותפו מיקי סלע שתלו בבועזו קיר תבלינים גדול עם צמחי תבלין יפניים (בשיתוף חברת עלה עלה), כך למשל יהיה ניתן למצוא כאן עלי שיסו, ובאק צ'וי בצבעים. 

עוד באוכל טוב:

 

בין המנות שיוגשו בבועזו למשל: ראמן צמחוני מסוגים שונים - עם מספר סוגי מיסו (כך למשל מיסו לבן שמייצר צאירי בסגנון קיוטו) וטופו; מנות בשילוב אטריות אודון ואטריות סובה; טופו קשה מוחמץ בקומבו; סושי צמחוני וטבעוני מסוגי אורז מגוונים - לבן, אדום או חום, ואפילו סושי ללא גלוטן (גם לא בסויה); אוניגירי (משולשי אורז יפניים, שמזכירים בצורתם כריכונים); אינארי טרי - שקיות טופו דקיקות במילויי אורז; ומנות קארי כמו למשל קארי ראיסו עם שלושה סוגי בטטה לבנה, צהובה וסגולה לצד שני ממרחי יוזו. כמו כן, במקום יוגשו תה יפני מסוגים שונים וחלב סויה בייצור מקומי וכן קינוחים על בסיס מאצ'ה (אבקת תה ירוק) ויוזו שגדל בישראל.

ההקפדה של צאירי על חומרי גלם ועל דרכי ההכנה, כמו גם העובדה שהמקום החדש מתבשל אצלו כבר זמן רב, גורמות לנו להמר שבועזו, שתיפתח בימים הקרובים, תהיה הלהיט האסייתי הבא. "לפני 25 שנה היו בארץ מעט מאוד חומרי גלם ומעט מסעדות", אומר צאירי, "אבל אז התעקשנו לעשות את הדברים דומים למה שיש באמת ביפן. היום יש המון חומרי גלם ונגישות, וכולם עושים דברים שהם בסגנון יפני אבל לא נאמנים למקור. אנחנו ננסה להחזיר עטרה ליושנה".

BOAZU. בן יהודה 188, תל אביב. 03-6243708. ראשון-חמישי 12:00-00:00, שישי 11:00-17:00. כשר. 

לכל חדשות האוכל