ז'אנר המסעדות האיטלקיות הוא ללא ספק אחד המצליחים ביותר בקולינריה הישראלית - תנו לנו פסטה טרייה, פיצה טובה וטירמיסו לסגור את הארוחה - ואנחנו מאושרים. במהלך השנים, המסעדות האיטלקיות בישראל משתדלות גם להתקרב כמה שניתן לטעמי המקור עם חומרי גלם, טכניקות ומסורות בישול.
מסעדה איטלקית חדשה בהרצליה גורסת שהיא לא רק חותרת להביא את הטעמים האיטלקיים ארצה, היא גם מביאה ארצה את האיטלקים שיגישו לכם אותם. המקום החדש והמסקרן הזה נקרא קלאטה 15 (Calata 15) והוא שייך לזוג מסעדנים בשם אנדראה ורייצ'ל מגי, שכבר יש להם מסעדות איטלקיות בפיזארו איטליה, בלונדון ובמנצ'סטר. השניים הביאו איתם מאיטליה צוות מטבח וטאבון, והמקום יגיש מנות שנעשות בשיטות עבודה איטלקיות מסורתיות.
בני הזוג חיו שנים מסביב לעולם והפעילו מסעדות שונות באירופה ובארה"ב. עכשיו הם החליטו לעשות עלייה לישראל ולהביא הנה את הידע הקולינרי שלהם ואת תרבות האירוח האיטלקית, ולהשתקע בהרצליה, שם לתחושתם חסרה מסעדה איטלקית איכותית בעיר.
בין המנות שמציעים בתפריט של קלאטה 15 ניתן למצוא למשל Cozze alla marinara - מולים, שום, פלפל שחור, לימון, פטרוזיליה ושמן זית; מנת ויטלו טונטו מפיימונטה; מרק Pasta e fagioli - מרק שעועית עם פסטה עבודת יד; מגוון פסטות בעבודת יד שניתן להשקיף על ייצורם מהמסעדה בחדר פסטות שקוף. בין הפסטות למשל טליאטלה ברוטב בולונז; פפרדלה בראגו עוף; פפרדלה עם רוטב כבש בבישול ארוך; ניוקי סורנטינה ברוטב עגבניות, זיתים, מוצרלה ופסטו; טליאטלה פירות ים עם יין לבן, וצ'ילי; ורביולי לברק וסליקורניה.
כמובן שבתפריט יש גם פיצות עם תוספות כמו פטריות, ארטישוק, נקניקים, זיתים; ומנות כמו ריזוטו דלעת עם גבינת עיזים; ריזוטו פירות ים; סקולופיני עגל; קדירת פירות ים ועוד. את הקינוחים כאן מכינה קונדיטורית איטלקיה עם אופציות כמו טירמיסו קלאסי; קרם פיסטוק מלוח; ועוגת גבינה עם עוגיות שקדים.
קלאטה 15. מדינת היהודים 89, הרצליה פיתוח. 09-9653434. ימים ראשון-שבת, 12:00-24:00. לא כשר