השף יונתן רושפלד הוא משתמש אינסטגרם מוכר שנכנס לא מעט פעמים לצרות בעקבות האצבע הקלה שלו על מקלדת הטלפון הנייד. הוויכוח הזכור שלו עם השף אייל שני וההתקוטטות המילולית עם חברו הטוב לשעבר - השף ירון שלו, לפני שלושה חודשים בלבד, הם רק חלק מהרזומה הידוע לשמצה של רושפלד ברשת התצלומים החברתית.

ריב באינסטגרם - רושפלד ורוט (צילום: מתוך האינסטגרם של מושיק רוט)
רושפלד יוצא שוב לקרב המילולי | צילום: מתוך האינסטגרם של מושיק רוט

אותה היסטוריה שלילית היא אחת הסיבות שלפני מספר חודשים החליט רושפלד אף לסגור את חשבונו באינסטגרם ולרדת למחתרת. אך מאז עבר זמן, השף כנראה התגעגע ופתח חשבון אינסטגרם חדש שאמור היה להיות עסקי בלבד וכעת הוא מתדרדר לקרב חדש - הפעם נגד עמיתו, שופט הריאליטי השף מושיק רוט- אחד הבעלים של מסעדת טוטו בגרסתה החדשה שלאחר עזיבת ירון שלו.

רוצים לקרוא מה עוד חדש? בואו לפייסבוק שלנו

אמש, העלה רוט אל חשבון האינסטגרם שלו תמונה של מנה שלו בטוטו אותה כינה "עמוד תווך במנות הצמחוניות בטוטו", שכנראה לא מצאה חן בעיני רושפלד כלל וכלל. המנה, חציל קלוי עם פונדו דגנים, ריקוטה מעושנת וקונפי עגבניות, גררה את התגובה הבאה מידיו של רושפלד: "מישהו צריך להגיד את האמת! גבר אתה חי בסרט, תוצרת חוץ, אבל סרט! אחרי שלוש ארוחות בפורמט הקיים זה לא זה. או שתביא את היכולות המופלאות שלך, ויש לך ממדריך מישלן, הוכחות עליהן אין עוררין או ש... אבל בחיית, החציל הזה כוכב גדול בבתי קפה היום, כוכב לא של מישלן, של בתי קפה. ובכלל חלאס כל הכתבות בכי, כנס למטבח במקום לקנו באמזונס ותשוט".

ריב באינסטגרם - רושפלד ורוט (צילום: מתוך האינסטגרם של מושיק רוט)
החציל הנפיץ של רוט | צילום: מתוך האינסטגרם של מושיק רוט



תגובתו של רושפלד שהצהיר כי הגיע לטוטו בווריאציה החדשה שלה 3 פעמים לאכול והתאכזב ממה שטעם, גררה שרשור של עשרות תגובות נזעמות שיצאו נגד השף. חלקן על ידי עוקבים שקראו למושיק רוט לדבוק בקו האישי שלו והביעו את אכזבתם מהשף רושפלד, אך חלקן המועט גם צידד ברושפלד.

לפוסט הגיבו גם מספר לא מועט של קולגות של שני השפים מסדרות הריאליטי בהם הם השתתפו. כך למשל, המתמודד לירן גרודה ממשחקי השף, והשף מאיר אדוני, שיצאו להגנת רוט. אדוני, אף כתב את הדברים הבאים: "רושפלד, שנים אני לא מזכיר את השם שלך. שנים כל טבח בעיר בז למי שאתה מייצג, כמה רוע נוטף מיצור אחד שלא יכול להכיל שום הצלחה של איש בעיר הזאת. הכי עצוב ששנים אני וטבחים הערצנו אותך ובדיעבד- על כלום. אתה אינטילגנט, מוכשר בלהעתיק בצורה מושלמת משפים ענקיים מהעולם ואפילו בלייצר את המנות שלהם בדיוק רב משלהם! אבל כמה עצוב שבסופו של יום אתה בסך הכול טבח ותו לא! אפס וירטואוזיות, אפס נשמה, אפס רגש, אפס! חבל שבעשרת ימי סליחה אתה לא מצליח להיות לרגע בן אדם, לשנייה אחת, עצוב, והכי עצוב שבסופו של יום אתה צריך לחיות עם הדבר הזה שקוראים לו יונתן רושפלד שניזון מבוץ וזוהמה".

עוד באוכל טוב:

 

לדברים של אדוני נגדו הגיב רושפלד דווקא בהגנה על טוטו בגרסתו של ירון שלו, וצידוד בעמדה שנקט כנגד האוכל של רוט בטוטו העדכנית - "ועכשיו כשכל אחד הוציא את המיטב שלו אסכם זאת כך ליתר ברור. טוטו הייתה ותישאר יצירת מופת שחתום עליה ירון שלו. הצלחה שרק הוא יכול היה לבנות ומסתבר גם להרוס. גם אני בניתי מסעדות וגם אני לוקח את מלוא האחריות על הצלחתן או כשלונן, ולא מתחבא בשיט מאחורי תירוצים עלובים. מסעדה זה עסק. גם אני ציפיתי למטאור שינתח ויוסיף לרמת האוכל בעיר עוד ניצוץ, ובניגוד לרוב המגיבים גם ביקרתי שלוש פעמים, ישבתי, טעמתי, הקשבתי לאוכל. מאיר, אתה יכול לקפוץ לי עד מחר, אם האוכל הזה בדיוק היה מגיע לפיך ואמת שגורה על שפתותיך היית קורע את מי שבישל אותו. אין שם צוות מיומן ליומרה ולמחירים הנגבים במקום. לילה טוב, כאן הסתיימו שידורינו".

ריב באינסטגרם - רושפלד ורוט (צילום: מתוך האינסטגרם של מושיק רוט)
התגובה של רושפלד שהציתה את הריב | צילום: מתוך האינסטגרם של מושיק רוט
ריב באינסטגרם - רושפלד ורוט (צילום: מתוך האינסטגרם של מושיק רוט)
התגובה של אדוני לדברי רושפלד | צילום: מתוך האינסטגרם של מושיק רוט
ריב באינסטגרם - רושפלד ורוט (צילום: מתוך האינסטגרם של מושיק רוט)
דברי הסיכום של רושפלד | צילום: מתוך האינסטגרם של מושיק רוט



למרות ההצהרה על סיום התגובות לעת לילה, הוויכוח המילולי בחשבונו של רוט רק הלך והמשיך. כך למשל הבשלנית פאולין שובל, מתמודדת זכורה מהתכנית מאסטר שף לקחה אף היא את צדו של רוט והוסיפה שמן למדורה: "לא להתייחס לאגוצנטרים חולי פרסום ותשומת לב שרק מחפשים לסגור חשבונות עם שפים אחרים דרך המדיה", כותבת שובל נגד רושפלד, "לגבי החציל? הליצן פורמלית צודק" חציל הוא באמת אחת המנות הכי נפוצות בארץ. כמו שפואה גרה (כבד אווז) היא אחת המנות הכי נפוצות בצרפת אותה מגישים בכל חור ובכל מסעדת כוכבים. אז הנה, קבלו את הפואה גרה הישראלי! ואני בטוחה שהחציל שלך אינו אותו חציל שמגישים בבתי קפה, בהם מבלה הליצן".

בתגובה לכינוי ליצן כתב רושפלד לפאולין: "את התגובה שלך אהבתי במיוחד ובהתייחס לזה שעקרץ בית קוראת לעצמה עיתונאית אוכל בעידן הריאליטי אז באמת אני רץ לחפש תחפושת לקרקס בשביל עצמי נוכל לשחק יחד. מבטח בפורים להתחפש לשף".

תגובתו של יונתן רושפלד: "המסר הוא פשוט וברור ונכתב בצורה פשוטה, אבל הנה הבהרה נוספת למי שלא הבין: טוטו הייתה מוסד מפואר ומצליח, אכלתי שם כמו כולם ארוחות מופלאות וגם סתם טובות מאוד. הבחירה להשאיר את שם המותג תמוהה בדיוק כמו לקחת לאייל שני את "הסלון" ולהפעיל אותו על שם 'רפאל' או 'יפו תל אביב'. אבל זה ניחא. האוכל בטוטו, למרבה התמיהה, לא זכה לטיפול רציני כמתבקש - כלומר נוכחות פיזית ומנטלית של השף עם הצוות לאורך זמן סביר (שנה זה המעט ביותר לפתיחת מקום). יחסי הציבור המגוחכים מכרו לציבור הסועדים שף מכוכב עם יכולות על - נו, אז הם מכרו. בניגוד לרוב עמיתיי, אני סעדתי שם שלוש פעמים. הקשבתי לאוכל. כלום מעבר לאוכל רגיל לא יצא מהצלחות, וזה במקרה הטוב. המחירים, לעומת זאת - אני משאיר לך לעבור על התפריט ולראות אותם.

"ועכשיו לסיכום: לא הייתי מעז לכתוב מילה עד שאדון מושיק סיפר בראיון האחרון שהוא מגיש דגי יוקרה, לעומת אחרים שמגישים דגי דניס. זו חוצפה לנטוש משקיעים, ויותר מזה - לבכות ולמרר על התוצאה בזמן שאתה טס בין ארצות לנפוש, במקום להעמיק את הידע המקומי ולנצח על המסעדה שהייתה מצליחה מאוד. לגבי התגובות: אם למאיר כואב, שיעזור לו בשטח".

ממסעדת טוטו נמסר: "מצאנו כי הדברים אינם ראויים לתגובה ואנחנו הולכים לשים חציל על האש". 

מקבוצת עדי'ס לייף סטייל (הבעלים של מסעדותיו של השף) נמסר כי החברה אינה נוהגת להתייחס להתבטאויותיו האישיות של שף הקבוצה יונתן רושפלד ברשתות החברתיות ומן הסתם אין זו דעת החברה.

>> בואו נירגע קצת עם לחם עגבניות מהיר