אי אפשר להגיד שתחום האפייה בישראל בכלל, והמאפיות בפרט, לא מפותח - יש לנו כבר הכל מהכל - פטיסרי צרפתי קלאסי, אפייה ישראלית משובחת, ואפילו מאפייה שוויצרית אחת. למרות הפריחה בתחום, נראה שאת המאפים הסקנדינביים היפים והמיוחדים, הישראלים לא מכירים בכלל, וזה בדיוק מה שמנסים לשנות בסטארט אפ האפייה החדש:  FIKA.

אמנם הוא לא שוודי, אבל עמוד הפייסבוק שלנו מתוק במיוחד

פירוש השם FIKA בשוודית הוא "הפסקת קפה קצרה שתמיד מלווה במשהו מתוק". הפסקה כזו שעושים עם חברים או לבד. "פיקה זה משהו שנטמע עמוק בתרבות השוודית, ואין לו מקבילה בשפה העברית - זה גם פועל וגם שם עצם", מסביר היזם והאופה מיכאל רוטשילד. "האנשים בשוודיה פשוט חייבים את הפיקה שלהם".

מאפה זעפרן שבדי (צילום: מיכאל רוטשילד,  יחסי ציבור )
מאפה זעפרן שוודי אסלי | צילום: מיכאל רוטשילד, יחסי ציבור



רוטשילד, שעלה משוודיה לפני כעשור עם אשתו קארין, מספר שהרצון שלו הוא להפיץ ולהכיר את הטעם השוודי לתושבי ישראל. במקצועו המקורי הוא עוסק בכלל בתחום הטלוויזיה, אבל לאחרונה החליט לקדם את התחביב הכי גדול שלו, אפייה, והצליח לגרום בכמה שבועות בלבד להתלהבות ניכרת בקרב הקהילה השוודית בישראל שקיבלה בחזרה את המאפים הנהדרים שהתגעגעה אליהם ולא הצליחה להשיג בארץ.

"אפייה היא תחביב שלי מאז ומתמיד. אהבתי מאוד לעשות את זה בבית", אומר רוטשילד. "בגלל שאין פה בארץ מאפים שוודים, החלטתי לפתוח אתר אינטרנט ועמוד בפייסבוק, ולנסות למכור את המאפים שאני מכין. מהר מאוד זה הפך להיות הרבה יותר רציני ממה שחשבתי, וכבר ביום הראשון התקשרו אליי מעל 60 אנשים להזמין. אז מצד אחד זה ביזנס, אבל זה גם משהו שמביא לארץ משהו שמאוד חסר פה, והקהילה השוודית בישראל בעננים".

מאפה הל שבדי (צילום: מיכאל רוטשילד,  יחסי ציבור )
קליטה קלה ומהירה. מאפי שקדים שוודים עם קינמון | צילום: מיכאל רוטשילד, יחסי ציבור

אתר האינטרנט המפתה של רוטשילד מציע מבחר יפה של מאפים ומתוקים שוודיים, שנעשים כולם בעבודת יד שלו ושל מתמחה שהגיע לתל אביב במיוחד משוודיה כדי ללמוד מרוטשילד. את המאפים המתוקים (בקרוב יציע רוטשילד גם לחמים) ניתן להזמין באתר או בטלפון, ואז לבוא ולאסוף אותם ממקום האפייה בצפון תל אביב, מיד לאחר ההזמנה. הבסיס של כל התפריט כרגע הוא ה-KANELBULLE, מאפה קינמון שוודי מסורתי שמבוצע כאן בגרסאות שונות ומיוחדות.

עוד באוכל טוב:

אז מה תוכלו למצוא ב-FIKA? בבקשה: מאפה במילוי וניל עם ציפוי רפרפת וניל; מאפה הל עוצמתי; מאפה קינמון שוודי קלאסי, עמוס קינמון עם נגיעה קלה של הל; מאפה זעפרן שוודי במילוי של שוקולד לבן; מאפה קינמון שקדים במילוי של ממרח שקדים וציפוי שקדים קלויים; מאפה קינמון ותפוחים בציפוי קראמבל פריך; ואפילו התאמה אחת לישראל של מאפה שוודי בסגנון מקומי עם קינמון, חלבה וציפוי של שוקולד מריר ולבן. את המילויים השונים של המאפים הבודדים ניתן לבקש בעוגות קרנץ לחלוקה, שנחתכות ל-10 עד 12 פרוסות. המחיר למאפה נע בין תשעה שקלים למאפה קינמון קלאסי, ועד ל-10 שקלים למאפה זעפרן שנעשה מבצק מיוחד או למאפה שקדים. ההזמנה מותנית במינימום של 10 מאפים, אותם ניתן גם להקפיא בבית ולהפשיר בקלות.

ממתק שקדים שבדי (צילום: מיכאל רוטשילד,  יחסי ציבור )
תמצאו כאן גם ממתקים ועוגות | צילום: מיכאל רוטשילד, יחסי ציבור
מאפה קינמון שבדי (צילום: מיכאל רוטשילד,  יחסי ציבור )
מאפה הקינמון המסורתי | צילום: מיכאל רוטשילד, יחסי ציבור



בנוסף, בין ה-10 ל-15 לאפריל מציעים ב-FIKA שבוע חגיגות שוודי עם קו של מתוקים שוודים מסורתיים ומיוחדים, כמו: מזרין - טארט שקדים בציפוי סוכר; DAMMSUGARE - מאפה אצבע מצופה במרציפן ירוק עם שוקולד טבול בקצוות; BISKVI - מקרון שוודי במילוי קרם חמאה ושוקולד; SEMLA - ולחמניית שמרים במילוי של קרם שקדים וקצפת וניל. ממתק אחד יעלה לכם 10 שקלים, המחיר לרביעייה הוא 35 שקלים, ול-10 ממתקים תשלמו 79 שקלים.

מי שלא מעוניין להגיע לאסוף את המתוקים מצפון תל אביב, יכול גם להזמין משלוח הביתה (מחיר המשלוח משתנה בהתאם לגודל ההזמנה והמרחק). כרגע, מתכנן רוטשילד להמשיך עם המיזם האינטרנטי בין שלושה חודשים לחצי שנה, ואם הכול יילך כשורה, הוא מתכוון לפתוח בהמשך בית קפה שוודי עם כל המאפים, הלחמים והעוגות הסקנדינביות המיוחדות שהוא עושה. בינתיים, כמות המאפים שהוא מסוגל להכין מדי יום די מוגבלת, כך שכדאי להזמין מראש.

>> להזמנות דרך דף הפייסבוק לחצו כאן או בטלפון: 03-5229505

>> לכל חדשות האוכל