בשנים האחרונות ישראל הפכה להיות מוצפת אירועי יין ושלל פסטיבלים על טהרת עולם היין והיקבים השונים שפועלים בארץ ובניכר.יין מקומי, כמו האוכל, הפך לשמחתנו להיות נושא ראוי לשיחה ולמחשבה, והקהל שחובב יין הולך ומתרחב. עם זאת, הרבה לפני שהיו לנו תפריטי יין מגוונים במסעדות ויינות זוכי פרסים בייצור מקומי, הייתה כאן תערוכת סומלייה, שמתקיימת השבוע בפעם ה-18.
התערוכה, שנערכת בהיכל התרבות בתל אביב, פונה לאנשי מקצוע מתחום היין והמסעדנות, אבל פתוחה גם לקהל הרחב, ולא, ממש לא חייבים להיות מומחים לניתוח טעמי יין בשביל ליהנות ממנה. האירוע נערך בתאריכים 10-11.2, ומציגים בו 60 יקבים מקומיים לצד יינות בינלאומיים שיימכרו במחירים מיוחדים, כשניתן יהיה למצוא פה גם אביזרים משלימים בתחום היין וכן סדנאות מקצועיות למתעניינים.
בין היקבים המקומיים שיקחו חלק באירוע ניתן למצוא את יקב רמת הגולן, יקב תבור, יקב הרי גליל, יקב רקנאטי, יקב תשבי, יקבי ירושלים, שאטו גולן, טורא, קובננט, סוסון ים, עמק האלה, גבעות, יפו, אסף, ברבדו, נטע, גוש עציון, כישור, היוצר, 1848, נוה ירק, וורטמן, גיתו, שאטו רמו, אורטל, שטרן, רמות נפתלי ועוד רבים אחרים, גדולים כקטנים. מלבד היינות יפעלו במסגרת התערוכה גם מתחמי מזון עם גבינות של מחלבת יעקובס ובאשר, בשרים בכבישה של דלי דלישס ושמנים של שמן זית אלעד.
התערוכה פתוחה בהרשמה מראש לקהל המקצועי בשעות 11:30-18:00, והחל מ-18:00 היא פתוחה לכלל הציבור במחיר של 150 שקלים לכרטיס שכולל טעימת יינות חופשית, כוס יין במתנה ושובר בסך חמישים שקלים לרכישת יין מהיינות המציגים בתערוכה.