PIZZA אזורי חן תל אביב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
PIZZA. חידוש מרענן בשכונת אזורי חן | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

אני לא יודעת מתי בפעם האחרונה יצא לכם לבקר בשכונת אזורי חן התל אביבית. הביקור האחרון שלי, באופן אישי, היה לפני כשנה וחצי, כשהמסעדן צביקי עשת פתח את את מסעדת גרקו היוונית בסמוך לביסטרו גרינברג השכונתי, שגם הוא בבעלותו. כשביקרתי שם שוב היום גיליתי שבינתיים הפך עשת לאימפריה של ממש במרכז המסחרי הקטן. מסעדה אחר מסעדה הוא התפרש על כל חלקה טובה במתחם, עם אופציות קולינרית מגוונות ומרעננות אחרי השממה שידע המקום לפניו. זה התחיל בגרינברג, המשיך בגרקו וזלג לעולם המתוקים עם בית הקינוחים והגלידות היפיפה ג'לטרייה שנפתח בקיץ החולף. התוספת האחרונה לשורת העסקים של עשת היא PIZZA - בית מאפה האיטלקי ופיצרייה, שנפתח רק לפני כמה ימים.

כל מה שטעים - אצלנו בפייסבוק

פיצה צביקי עשת  (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
פיצת קרם תירס. הטובה מכולן | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

בשונה מעסקיו האחרים של עשת, "פיצה" היא לא ממש מסעדה. מדובר במקום קטן יחסית, עם ויטרינה רחבה של פיצות שיוצאות ללא הרף מהתנור ומאפים איטלקיים מגניבים כמו קלצונה שמנמן, בוקנציני, פניני, קזטייל ועוד. בגזרת הפיצות תמצאו, בין היתר, פיצה ביאנקה עם מוצרלה, בייקון, בצל ירוק ובלסמי מצומצם (66 שקלים), פיצה ורוניקה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמזן, פטריות פורטבלו, פטריות ירדן, בזיליקום, צנוברים ושמן זית (68 שקלים), וגם פיצה מתוקה עם אפרסק מזוגג וגבינת גורגונזולה (62 שקלים). מחירו של משולש לא קטן נע בין 14 ל-18 שקלים.

PIZZA אזורי חן בוקנציני (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מחיר הגון וחומרי גלם טובים | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

אין מה לומר, ויטרינת המאפים של "פיצה" היא חתיכת פיתוי. מבחר הפיצות רחב, התוספות מקוריות והאפשרויות מתעדכנות כל הזמן עם עוד ועוד מגשים מהבילים. המאפים הסמוכים מוסיפים ומקשים על הבחירה אפילו יותר.

עוד באוכל טוב:

 

אחרי התלבטות קלה בחרנו בוקנציני במילוי תרד (12 שקלים), סלייס פיצת גלוריה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמזן, בצל, סלמי, דבש וצ'ילי (16 שקלים), סלייס פיצת פביאנה עם קרם תירס, תירס קלוי, כמהין וגבינת פטה (14 שקלים) ופיאדינה במילוי פטריות - מעין טוסט פיצה מקופל עם מילוי (18 שקלים). כל הפיצות הן מהז'אנר הדק, עם בצק פציח וטוב.

הבוקנציני התברר כמאפה קרוב מאוד למושלם. הוא מזכיר בצורתו בורקס (שבלול בצק במילוי גבינה ותרד) אבל בפועל רחוק מהגרסה הבלקנית מאוד. הבצק עצמו התגלה כפריך אך כלל לא שמנוני והמילוי היה נימוח ומעודן. ממבחר הפיצות שטעמנו פיצת הפביאנה עם קרם התירס הייתה המוצלחת ביותר. אמנם תוספות הן עניין של טעם, אבל הפביאנה הייתה לא רק מקורית ומעניינת, אלא גם טעימה בטירוף. קרם התירס השתדך באופן מעולה לגבינה, ואפילו שמן הכמהין שבתחילה הרתיע לא הרס את החגיגה. פיצת גלוריה הייתה חביבה, אם כי מעט מתוקה מדי (ולא מספיק חריפה), והפיאדינה הייתה פשוטה וטובה, עם שפע של פטריות פורטובלו שלא התקמצנו עליהן, ואת זה אנחנו משבחים תמיד.

PIZZA אזורי חן (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
כמו שאפשר להבין, אנחנו מפרגנים | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

החשבון, שהסתכם (כולל שני בקבוקי סודה) ב-82 שקלים לארוחת צהריים משביעה לשני אנשים, הפתיע לטובה. ממוצע של 16 שקלים לחתיכת פיצה לא קטנה, עם חומרי גלם מעולים, או 12 שקלים למאפה מצוין, הם בהחלט סיבה למסיבה - במיוחד במקום שבו מיעוט האפשרויות היה יכול לגרום למחירים להאמיר לשחקים. אנחנו, ללא ספק, עוד נחזור.

פיצה. גרינברג 25, תל אביב, 03-7444022. ראשון-שבת 13:00-00:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל