הרבה מסעדות ביסטרו ובראסרי נפתחו בשנה האחרונה כדי לספק אלטרנטיבה למסעדות השף ולברי היין. אומניה בראסרי החדשה בתל אביב דומה להם בסטייל, אבל בתפריט שלה יש את כל מה שבשבילו התרגלנו לנסוע שעות ארוכות לצפון. מי שעומדים מאחורי הפתיחה המסקרנת הזו הם פאדי דבאח, הבעלים של רשת מסעדות הבשר אנגוס, והמסעדן חמודי ברגות.

סטייל קלאסי של בראסרי תל אביבי (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
הקלאס של בראסרי - הנוף כיכר גבעון | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור
קטאייף עגלה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קטאייף עגלה | צילום: לין לוי, mako אוכל

ברגות, יליד עכו, פתח והוביל עד היום מסעדות שף שהציגו לנו את הקולינריה הערבית המודרנית, כמו אלמרסא וסמא בעכו העתיקה וראסיף 33 בחיפה. היום הוא חי על הקו שבין חיפה לתל אביב, כדי להביא למרכז את החידוש המעניין שיוצר השילוב בין הקלאס היומיומי של בראסרי לבין האוכל הגלילי המפואר. התוצאה היא אומניה בראסרי, גרסה קלילה של מסעדת הבשר המפוארת אומניה בדיר אל אסד - שמציעה מצד אחד עסקיות תל אביביות שגרתיות עם שניצל ופירה ותפריט יין עם שבלי, ומצד שני מנות נשמה נפלאות מהמטבח הגלילי הערבי כמו קטאייף מושלם ממולא בבשר עגלה (75 שקלים), שישברק טלה עם יוגורט עיזים בגרסה ביתית אבל בצלחות של מסעדה (79 שקלים), סלט טאבולה מקורי עם ריזוטו פריקה וחציל לאבנה (55 שקלים), עלי גפן (65 שקלים) וקובה נייה עם טלה (78 שקלים).

בין הקלאסיקות הביסטרואיות באומניה החדשה תמצאו קרפצ'ו, בקר, סשימי טונה, טרטר בקר, פולנטה תירס ואפילו פטה כבד עוף (52-79 למנות חלוקה). תפריט העיקריות מציע את הסטייקים מהבשר המעולה של פאדי דבאח, שנחשב לאחד ממגדלי הבקר המוערכים בארץ ולא רק בגלל שהוא נצר למשפחה שחולשת על 60 אחוז מאספקת הבקר בישראל. אנטרקוט משויש יפה במשקל 300 גרם עולה כאן 172 שקלים, וחוץ מהסטייקים יש גם שניצל שייטל (89 שקלים) ומנה גלילית קלאסית של קבב אדנה מפורק עם יוגורט, עמבה, קרם חציל שרוף, טחינה ירוקה ובצל סומאק (99 שקלים).

שישברק טלה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שישברק טלה | צילום: לין לוי, mako אוכל

מבחר הקינוחים מעניין לא פחות. מצד אחד יש כאן עוגת גבינה באסקית (58 שקלים) ומצד שני שני קינוחים ערביים שגם במסעדות הערביות בצפון לא בטוח שתוכלו למצוא. הראשון נקרא הייטליה והוא סוג של מלבי אבל במרקם קצת יותר דחוס שמזכיר פנקוטה, מוגש עם מי זהר ופיסטוקים מעל (45 שקלים). הקינוח השני הוא קאעק בעג'ויה מפורק עם ביסקוויט, מוס תמרים ואבקת סוכר (48 שקלים).

קינוח הייטליה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קינוח הייטליה | צילום: לין לוי, mako אוכל

עסקית הצהריים כוללת עיקרית (עם תוספות), מנה ראשונה וכוס שתייה קלה במחיר המנה העיקרית (על כוס יין או בירה צריך להוסיף 19 שקלים). בין העיקריות בעסקית יש מצד אחד שניצל עוף ומצד שני קבב חאלבי. טווח המחירים של העסקיות הוא 79-189 שקלים, וב-17:00-20:00 יש הפי אוור עם 20 אחוז הנחה על התפריט.

אומניה מגיעה לתל אביב (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
מטבח גלילי בשיא תפארתו בלב תל אביב | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

ברגות הוא מסעדן ותיק, שמכיר היטב את הקהל התל אביבי. הוא מבין באירוח וביין והוא גם זה שבנה כאן את התפריט, שמבצע השף של רשת אנגוס אסיל שריף. דבאח, מצידו, משלים את התמונה עם הבשר שמוגש כאן, מסדרת Blue Label מהעדר הפרטי שלו, והוא מותאם למה שנכון בלב תל אביב גם מבחינת המחירים וגם מבחינת גודל המנות. הוסיפו לזה את האווירה הבראסרית הקלאסית, השולחנות עם המפות הלבנות והרקע של הכיכר המוקפת במגדלים, וקיבלתם מקום שתל אביב אולי לא ידעה שחסר בה.

אומניה בראסרי. הארבעה 20 (הכניסה מהצד של כיכר גבעון), תל אביב. ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר