אזור מרכז תל אביב וליתר דיוק - לב העיר, התחדש לאחרונה במגוון אפשרויות מרעננות לקפה איכותי או ארוחה מלאה. אחרי 13 שנות פעילות נמרצות קפה נח המפורסם ברחוב אחד העם פינת החשמונאים נסגר לפעילות ויתחלף בקרוב בבית הקפה בוקה שיופעל על ידי זוג אחים חייכנים ונמרצים, בית הקפה שוגר קפה בפאתי רחוב אבן גבירול השתדרג לביסטרו רציני עם תפריט רחב, שם חדש ודגש על בילוי גם בשעות הערב המאוחרות וסניף חדש של בית הקפה והקלייה קפליקס נפתח ברחוב יוחנן הסנדלר.
רוצים לקרוא מה עוד חדש? בואו לפייסבוק שלנו
מה זה בוקה?
האחים עומר פעמוני אשל ועדי פעמוני אחראים על בית הקפה בוקה שברחוב יהודה מכבי מזה כעשרה חודשים. כעת, משהתפנה השטח של קפה נח, הם החליטו להיכנס עמוק למרכז תל אביב ולפתוח מקום גדול יותר, במקביל לפעילות הסניף בצפון העיר. "אנחנו חולמים להיכנס לתחום של מסעדות ולפתוח מקום משלנו כבר לא מעט זמן", מספר לנו פעמוני- האח הצעיר מהשניים שעובד בתחום המסעדנות כבר הרבה שנים, "אנחנו מטורפים על התחום הזה".
בוקה בצפון תל אביב, נקראת על שמו של הסב של האחים פעמוני ומאופיינת באווירה משפחתית במיוחד, עם לקוחות שמכירים זה את זה ואת הבעלים ויחס אישי משני האחים שכמעט תמיד נמצאים במקום. "עיצבנו את המקום בעצמנו וכך גם נעשה באחד העם", הם מסבירים. "בבוקה אנחנו מנסים לתת חווית שירות מעניקה - זה מה שאנחנו. בצפון העיר בתחילת הפעילות עמדנו מחוץ לבית הקפה והזמנו אנשים להיכנס פנימה לשבת וכך גדלנו לאט לאט. אנחנו אנשים שפועלים ולא מחכים שיגיעו אלינו".
עוד באוכל טוב:
- הפיצה הנפוליטנית האמיתית חוזרת לתל אביב
- חם מהתנור: קאפקייקס שוקולד
- סיכום 2014: המנות שהכי אהבתם השנה
בבוקה מגישים, מלבד קפה, גם מבחר מאפים, כריכים, סלטים בריאים ועוגיות בייצור עצמי. "הסניף החדש יהיה במהות שלו אותו הדבר כמו בוקה בצפון העיר רק פי שניים בגודל וגם האוכל ישודרג בהתאם למקום החדש". בית הקפה החדש יפתח לפעילות בעוד כחודש וחצי.
קפליקס השכונתי
לא רחוק מבוקה נפתח לאחרונה גם סניף חדש ומעוצב של רשת קפליקס ברחוב יוחנן הסנדלר, שמוכרת קפה איכותי ולצדו מבחר מצומצם של מאפים, כריכים ועוגיות. במקום כ-30 מקומות ישיבה ולמרות שהוא פתח את שעריו רק בסוף השבוע האחרון הוא כבר הומה בתושבי השכונה הסקרנים.
קפליקס החדש הוא חלק מרשת בתי הקפה והקלייה בבעלות פיליפ ויעל שפר, שמקדמים את ענף שתיית הקפה בישראל, מביאים זנים מיוחדים ויוצרים תערובות קפה מעניינות. הסניף החדש הוא הרביעי במספר אחרי אחיו ביפו, ברחוב שלמה המלך בתל אביב וכן בשוק מחנה יהודה בירושלים. כמו ביתר הסניפים גם בקפליקס החדש ניתן לרכוש קפה לשתייה במקום כמו גם תערובות שונות להכנת קפה בבית או במשרד שנקלות במקום, כמו ארטיג'נלה: תערובת שמכילה 85 אחוזים פולי קפה מזן ערביקה, תערובת אורגנית ממאה אחוז פולי קפה ערביקה וקרמה: תערובת שעשויה גם היא ממאה אחוז פולי ערביקה ובעלת חומציות ופירותיות גבוהים.
השכן – מבית קפה לביסטרו
אחרי כל בתי הקפה החדשים, הנה דווקא בית קפה אחד שהחליט לשנות פניו ולהרצין למסעדה של ממש. השף גדעון בן עזרא, בוגר הקורדון בלו בסידני, פתח את שוגר דדי לפני 4 שנים ולאחרונה, בעקבות ביקוש לאוכל רציני יותר מצד הקהל, הוא הפך את המקום לביסטרו משפחתי ושכונתי.
התפריט התרחב ונוספו אליו מנות כמו לינגוויני עם כדורי בשר, קציצות בורי ועשבי תיבול ברוטב חריימה, עוף בברביקיו ומנגו עם תערובת דגנים ועדשים, סלט סלק ואגוזים, תבשיל עוף (או טופו) בקארי, קציצות ביתיות, סלט טאבולה חם ומנות צמחוניות וטבעוניות שיוגשו לצד ארוחות בוקר שונות. בסוף השבוע וכמנות ספיישל יוגשו בשכן גם תבשילים חורפיים כמו חמין, גולאש או פלפלים ממולאים.
בוקה. אחד העם 91, תל אביב. ראשון-חמישי 7:00-21:00, שישי 7:00-כניסת השבת. שבת 7:00-21:00.
קפליקס. יוחנן הסנדלר פינת רחוב העבודה, תל אביב. ראשון-חמישי 7:00-20:00, שישי 7:00-שעה לפני כניסת שבת.
השכן - ביסטרו שכונתי. אבן גבירול 8, תל אביב. 074-7024068. ראשון-חמישי 7:30-23:00, שישי 8:00-17:00, שבת 10:00-17:00.