כמה שיפו מזוהה אצלנו עם אווירה יוונית של ים ושמש, ככה היא דלה במסעדות דגים שמתלבשות בול על הטייפקאסט הזה. יש בה מסעדות דגים קלאסיות כמו הזקן והים ושבתאי היפה הוותיקה והטובה, אבל לא תמיד הן מצליחות לספק את חוויית הבילוי שמחפשים במסעדות היום. לכן הסתקרנו כל כך לשמוע על מרקו (Mar&co) - מסעדת דגים ופירות ים שהתמקמה בתוך מתחם יפואי חדש ורחב ידיים, בין השוק היווני לשוק הפשפשים.

מרקו נפתחה רשמית לפעילות במסיבה חגיגית ממש בסוף השבוע הסימבולי של שבועות, אחרי תקופה של הרצה. על המקום אחראי יוני סלומון (עד לאחרונה הבעלים של פארוק בשוק) ועל המטבח של המסעדה מנצחת אמילי גולדברג (שאולי זכורה לכם ממסעדת מונטיפיורי שבע בתל אביב). מלבד מסעדת דגים ופירות ים, מרקו היא גם חנות דגים (ניתן להתרשם מההיצע הקיים על בר קרח יפה שעושה חשק לאכול מהכל).

מארק וקו יפו (צילום: בר אילון, יחסי ציבור)
אלטרנטיבה חדשה ומגניבה ביפו | צילום: בר אילון, יחסי ציבור

סביצ׳ה פרואני וסליידר דג. ערב שבועות ביפו #seviche #seafood #jaffa #food #food52 #instafood #foodgram #fish #telaviv #telavivfood #summerfood

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

התפריט של מרקו מושפע ממטבחי הים התיכון, דרום אמריקה ואסיה, והוא מבוסס על דגה וחומרי גלם טריים, לכן הוא משתנה לפי הזמינות שלהם. האוכל כאן מאוד פשוט ובסיסי והוא מסתמך על חומרי גלם טריים וטובים ועיבוד מינימאלי שלהם. אז מה ניתן למצוא בתפריט? מספר סלטי ירקות שילוו את הדגים ופירות הים, אגף דגים נאים, אויסטרים בתוספות שונות, פירות ים ודגים מטוגנים ומנות שיוצאות מתנור ג'וספר שמעניק טעמי גריל עמוקים לכל מה שעולה עליו.

בין האפשרויות במרקו ניתן למצוא סביצ'ה ים תיכוני של בר ים עם מלפפונים, בייבי קישואים, צ'ילי, צזיקי, שמן זית ולימון; טרטר פרואני מתוק חמצמץ עם מוסר ים, אננס, תירס, עגבניות שרי, כוסברה, בצלי שאלוט ופלפל צ'ילי צהוב (42 שקלים למנה) ואויסטרים טריים עם אבטיח ושאלוט או מלפפון נענע וכוסברה (35 שקלים ליחידה).

 

מארק וקו יפו פריטו מיסטו (צילום: בר אילון, יחסי ציבור)
ויש גם מטוגנים. כמובן | צילום: בר אילון, יחסי ציבור

מארק וקו (צילום: עומר חורב, יחסי ציבור)
עיצוב יפה, שמשקיף על הרחוב. מרקו | צילום: עומר חורב, יחסי ציבור

בגזרת המטוגנים ניתן להזמין דג קוד מטוגן (59 שקלים בתוספת צ'יפס), ברבוניות או מליטות מטוגנות (51 שקלים) או מיקס של פירות ים ודגים קטנים מטוגנים בעלות של 89 שקלים. מהג'וספר ניתן להזמין מנה נדיבה של שרימפס וקלמארי (69 שקלים), או דג שלם (98 שקלים). ומי שמעוניין במנה עיקרית רצינית יותר יכול להזמין מחבת עם אפשרויות כמו שרימפס בחמאה ואניס או ברוטב של עגבניות, צ'ילי וערק, עם תוספות כמו תפוחי אדמה מדורה וחמאת צ'דר, או מנת ירוקים משתנה (79 שקלים למחבת, ובין 16-24 שקלים לתוספת)

כראוי למסעדה שמנסה להציע אלטרנטיבת בילוי יפואית חדשה וטרנדית התפריט כאן שופע בקוקטיילים, בירות ויינות. בתפריט יש גם מנות פחמימתיות יותר שהולכות היטב עם השתייה החריפה כמו סליידר במילוי פילה דג עם איולי בזיליקום או אפשרויות כמו קריספי שרימפס עם קרם אבוקדו וחלפיניו (32-35 שקלים ללחמנייה). ואם אתם משום מה םחות בעניין של דגים ופירות ים, גם עבור חובבי הבשר יצרו כאן מספר מנות, כמו סליידר עם אנטריקוט וממרח חרדל ושום או רבע עוף מתנור הגחלים מפורק מהעצם.

בתחילת חודש יוני עתידים לפתוח ממש בסמוך למסעדה גם את פינטו - בית קפה וטרטוריה איטלקית, ובאותו מתחם נמצאת גם קונדיטוריה שנושאת את השם יום מתוק (sweet day) ובה מכינים את הלחמים והקינוחים שמוגשים במסעדות של המתחם.  

מרקו Mar&co. בן עזריה 6, יפו. 03-773-9380. ראשון-שבת 12:00-23:00. לא כשר