כמו בכל שנה, גם השנה אתם צפויים להיתקל בהמון סוגים שונים ומשונים של אוזני המן; מתוקות או מלוחות, עם אינסוף מילויים שונים. מבין אינספור הטעמים המיוחדים שתפגשו השנה, כדאי שתשימו לב לחידוש אחד שהרשים אותנו במיוחד; מוסד האפייה הירושלמי הוותיק קפה קדוש יחגוג השנה 50 שנות פעילות, ועם או בלי קשר החליטו שם להשיק השבוע את הקרואמן - שילוב ראשון מסוגו בישראל (ואולי גם בעולם) בין הקרואסון הצרפתי לאוזן ההמן שלנו.
את הקרואמן המציאו קרן ואיציק קדוש (בעלי המקום), והם מספרים שהוא עשוי מבצק של קרואסון, כמחווה לאוזני ההמן הראשונות שהוגשו בבית הקפה לפני כמה עשורים והתבססו על בצק שמרים ולא על הבצק הפריך כפי שאנחנו מכירים אותו היום. אוזן ההמן של קדוש נראית כמו בורקס גדול, והיא מכילה מילויים מגניבים כמו שוקולד מריר וקרם ערמונים; מרציפן; שוקולד קליק; או קרמל ואגוזי לוז. אגב, אם אתם מחובבי הטעמים הקלאסיים, תוכלו למצוא מענה עם קרואמן ממולא פרג. המאפה המקורי מגיע כמובן עם תג מחיר לא רגיל - 19 שקלים - ונכון שזה לא מעט, אבל לנו לפחות זה נראה כמו סכום שהיינו משלמים על גרסה מפתה במיוחד לאוזן ההמן המשמימה.
הקרואמן הישראלי נוצר בעקבות גל מאפי הכלאיים שכבש את העולם בשנים האחרונות, הראשון שבהם הוא כמובן הקרונאט - שילוב בין קרואסון ודונאט שהשיק הקונדיטור דומיניק אנסל ועד היום גורם לתורים ארוכים בניו יורק. אחריו הגיעו עוד לא מעט מאפים מתוחכמים שניסו כולם להגיע לאותה תהילה גלובלית, וגם הקרואמן הישראלי מלווה בלא מעט ציפיות ובינתיים מצליח בהחלט להלהיב את תושבי ירושלים והסביבה.
"חדשות האוכל" משודרת בקשת בימים א'-ג' בשעה 15:45.