שבת צהריים בסנטי, תל אביב
ב-7 באוקטובר הייתה אמורה לפתוח מסעדת סנטי את שעריה לראשונה בשעות הצהריים של שבת. מה בסוף קרה באותו היום כולנו יודעים, וכנראה לא נשכח לנצח, אבל עכשיו התוכנית סוף סוף מתממשת. המסעדה תיפתח לארוחת צהריים בימי שבת בשעות 12:00 ועד 15:30 ותגיש תפריט שזהה לתפריט הערב.
סנטי. גורדון 17, תל אביב
טריגר מרחיבה את שעות הפעילות, תל אביב
גם מסעדת הבשר טריגר תתחיל לפתוח את שעריה בזמנים נוספים, והרחיבה את הלאנץ' של השבתות לכל ימות השבוע. דיל הצהריים כולל מנת בשר וצלוחיות קטנות וצבעוניות של מנות צד. בין האפשרויות: "סמאשבורגר קצבים" עם איולי וגבינת גאודה בלחמנייה רכה צרובה (89 שקלים עם צ'יפס או סלט); שייטל (119 שקלים, עם צ'יפס או סלט); פריים ריב מיושן על העצם (54 שקלים ל-100 גרם); וגם נתחים משתנים דוגמת פלאט איירון, דנבר קאט, פלאנק, פיקניה ואונטריב על העצם.
בגזרת הצלחות הקטנות יוגשו בין השאר לחם וחמאת קצבים, סלט עגבניות עם שמן זית מתובל ושפיץ שייטל בכבישה קרה פרוס דק ליד חרדל הום מייד. בגזרת האלכוהול יוגש יין (אדום, לבן או רוזה) ב-29 שקלים לכוס, או קוקטייל צהריים (שרי ספרדי, טוניק וזית בוסר) באותו מחיר.
טריגר. מונטיפיורי 21, תל אביב, 03-9151144
הריטריטים הקולינריים של ניר דוד חוזרים, עמק המעיינות
הריטריטים של מתחם הגלמפינג "לילה להיות וטבע" מציעים לכם 24 שעות של ניתוק, רגיעה וחיבור לטבע, חדשנות קולינרית ואוכל ישראלי מקומי. מבחינה קולינרית הריטריט כולל טעימת שמן זית וסדנה בבית בד, ארוחת צהריים פרסית, ארוחת יין ופויקה סביב המדורה וסדנה בבית תה.
הריטריט מתאים לקהל מעל גיל 18, זוגות חברים או קבוצות קטנות. מחירו 1,900 שקלים לזוג, כולל לינה, הסעה, הדרכה ואוכל.
Minnie – בייקרי ומעדנייה חדשים בדן קיסריה ריזורט
בכניסה לדן קיסריה הושקו בייקרי ומעדנייה כשרים הפתוחים לציבור הרחב ומציעים קפה, כריכים וסלטים, קינוחים, מאפים ולחמים שנאפים מדי יום. בגזרת המעדנייה תמצאו שם יינות, שמני זית, דבש, מתנות וחטיפים מיוחדים, ויהיו גם מוצרים כמו קרמים, סבונים, ריחות לבית, כובעים ומוצרי קרמיקה.
בין המאפים: עוגת גבינה, עוגת שוקולד, פחזניות, כדורי שוקולד, פליזייר שוקולד, קווין אמן, מאפה שקדים, קרואסון פיסטוק, בוסטוק, סטיקיבאן; בין הכריכים: חביתת ירק, סלמון, גאודה, טונה, סלט ביצים ופריקסה; בין הסלטים: קפרזה, שוק, קיסר וקטניות; בין הלחמים: מחמצת קלאסי, כוסמין מלא, דגנים, בגט, פוקאצ'ה ופרעצל.
שעות הפעילות: א'-ה', 08:00-18:00, יום ו' 8:00-15:00.
דן קיסריה ריזורט. רוטשילד 1, קיסריה. טלפון להזמנות: 04-6269150. כשר
שישי חדש בצדקיהו to go, ירושלים
בצדקיהו to go מבית מסעדת צדקיהו בירושלים החלו לפתוח בימי שישי ב-10:00-14:00 בקונספט של אוכל לקנות הביתה, מוזיקה, צ'ייסרים של ערק בעבודת יד של צדקיהו ותפריט מצומצם. בין המנות: שניצל בחלה - שניצל קריספי דק, מטבוחה, איולי לימון כבוש, סטייק חציל וכוסברה (42 שקלים); עיג'ה בחלה: קציצות ירק, חומוס, כרוב חמוץ, שניצל חציל, עגבנייה וכוסברה (42); וחריימה בחלה - קציצות דג ים ברוטב חריימה חרפרף, איולי לימון כבוש וכוסברה (48). בין המנות בתפריט "לקחת הביתה": שניצל קריספי דק 500 גרם (58 שקלים); עיג'ה 500 גרם (48), קציצות דגים ברוטב חריימה (5 קציצות ב-62); חלות לשישי (6 לאחת); ועוגות פרווה (46).
צדקיהו to go. יד חרוצים 22, ירושלים. ניתן להזמין דרך וולט
קולינריה מהגולן בדוק, תל אביב
בשישי-שבת 22-23.12 יארח אסף דוקטור במסעדת דוק דוכנים של יצרני קולינריה מהגולן: אילסר כמהין וקראט קוויאר מקיבוץ דן. בשבת הוא גם יכין ארוחת בראנץ' של מנות מיוחדות, אליהן כל אחד יוכל להוסיף או כמהין או קוויאר.
דוק. אבן גבירול 27, תל אביב. 03-6098118
השף ירין עמירה חוזר למסעדת נינה ביאנכה, ביל"ו
שף ירין עמירה, שהיה שותף לצוות הקמת מסעדת נינה ביאנכה ועבד בה כשלוש שנים, חזר לשמש כשף המסעדה. ירין אחראי לחלק נכבד מהמנות האייקוניות של המקום, כמו סיגר דג ים בתבליני מגרב, טורטליני בטטה ומסקרפונה, דג מוסר ים על מצע של פסטה פפרדלה בעבודת יד וניוקי כמהין בקרם ערמונים - והן יחזרו בהדרגה לתפריט.
נינה ביאנכה. בוסי סנט ג'ורג 9, מתחם ביל"ו. להזמנות: 08-9480080