הפרויקט החדש והמסקרן של זוכה "מאסטר שף" תום פרנץ ובוגרת התכנית פאולין שובל
פרויקט חדש וטעים לזוכה מאסטר שף תום פרנץ וחברתו לעונה פאולין שובל. השניים פתחו לאחרונה לפעילות את שפי'ז - מיזם שינסה לעזור לכם לבשל קצת יותר בבית, ובדרך פשוטה וכיפית. שפי'ז הוא פרויקט של קופסאות מתכונים (של שובל ופרנץ כמובן), שמגיעות אליכם במשלוח עד הבית עם כל המצרכים. כשלכם רק נותר לבשל. את המתכונים שרוצים להכין בוחרים מראש באתר האינטרנט או בעמוד הפייסבוק של החברה, והמרכיבים שלהם מגיעים אליכם עד הבית, מקוררים ומוכנים לבישול בליווי מתכון ואפילו סרטוני הדרכה של פרנץ ושובל שמועלים לרשת.
אז מה תלמדו לבשל בעזרת בוגרי "מאסטר שף"? בין המתכונים המתחלפים תמצאו ירקות ממולאים בסגנון בלקני; סלמון בגלייז רימונים ואורז בסמטי; ניוקי עם מוצרלה ברוטב עגבניות; וחזה עוף ברוטב פסטו וקוקוס. המחיר אגב, נע בין 33 ל-39 שקלים לסועד למתכון, וההצטרפות לפרויקט נעשית באמצעות רכישת מנוי לבין 2 או 3 ארוחות בשבוע, לכמות סועדים נבחרת שנעה בין 2 ועד 8 סועדים.
לראשונה בישראל: פסטיבל הארטישוק הירושלמי
מאוכל ביתי לפסטיבל אוכל גדול שנערך השבוע בירושלים, סביב אחד המאכלים המזוהים ביותר עם העיר - הארטישוק הירושלמי, שיקבל כבוד באירועים שיתקיימו בלמעלה מ50 מסעדות, ברים ובתי קפה ברחבי העיר. סביב הארטישוק הירושלמי (שהוא לא באמת ירושלמי), יגישו גם גרסאות שונות לקוקטיילים וקינוחים, ייערכו סדנאות בישול, ואפילו תמצאו כאן שוק אומנות שנקרא ארטי-שוק.
אז מה ואיפה אפשר לאכול במהלך הפסטיבל? מסעדת אדום תציע מנת מוסר ים על קרם של ארטישוק ירושלמי לצד צ'יפס ארטישוק ירושלמי; במזללת איש טבח תמצאו יאפו שמבורכ - מאפה של שקדי עגל עם לימון כבוש וארטישוק ירושלמי; במסעדת המונא יגישו ארטישוק ירושלמי מעושן בחמאה לבנה; וגם מחניודה של אסף גרניט ואורי נבון ישתתפו בחגיגות עם מנת מחבת של חלקי פנים עם ארטישוק ירושלמי. בגזרת סדנאות האוכל, חן ואלון קורן (הזכורים מבייק אוף ישראל) יבשלו ארוחה מלאה בת חמש מנות, כולה על טהרת הארטישוק הירושלמי. יהיה טעים.
הדרום מתעורר: מעדנייה חדשה בדרך לאילת
ומירושלים לערבה. הנה חדשות ממש טובות למתגוררים בדרום, וכמובן גם לנוסעים לאילת שמשתוקקים למשהו טעים במהלך הנסיעה הארוכה: כביש 90, מסעדה ומעדנייה חדשה ומבטיחה נפתחה לפעילות ביישוב צוקים. הבעלים, יריב איתני, החליט להחיות את השממה הקולינרית היחסית של הערבה התיכונה ולפתוח בה מקום מושקע באמת, שאפשר להגיע אליו לנשנוש שעל הדרך או לשבת לארוחה של ממש.
אז מה אוכלים פה? כריכים טובים במילויים כמו סלט ביצים ובצל ירוק או כריך נקניקים עם כתף בקר וקורנביף, סלטים מירקות שגדלים בערבה. המחירים: בין 35-40 שקלים למנה. כמובן שתמצאו כאן גם מוצרי מעדנייה שונים, חלקם מיובאים, מאיטליה, וחלקם מיוצרים על ידי חקלאים ויצרנים מקומיים מאזור הדרום. לנו המקום הזה עשה חשק להדרים בקרוב מאוד.
כביש 90. 052-2290560. ראשון-שישי 10:00-21:00. לא כשר
>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק של חדשות האוכל של ישראל
"חדשות האוכל של ישראל", ראשון עד שלישי, 15:45, ערוץ 2