מבצעים מיוחדים
שבוע האוכל האיטלקי ב-99 שקלים
ב-20 בדצמבר יתחיל שבוע אוכל איטלקי ב-20 מסעדות ברחבי הארץ. במסגרת השבוע יגישו המסעדות ארוחת ערב איטלקית מלאה במחיר 99 שקלים. בין המשתתפות: מסעדת איטלקייה בפשפשים, אוליברי, אנינה, אלורה, מנואלה, בואנו וטאנטי באצ'י. בין המנות: פסטת חונקי כמרים עם שומר בר, סרדינים, צנוברים ותמרים; ריזוטו סלק עם גבינה כחולה ואגוזי מלך קלויים; וניוקי אה לה סורנטינה ברוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום.
לפרטים
טייק אוויי סוף שבוע בגארדן, תל אביב
השף ניר צוק מציע בגארדן ארוחה משפחתית בטייק אוויי, במחיר 99 שקלים. הארוחה כוללת עוף שלם בגריל מהרוטיסרי עם תוספות של שעועית על הפלאנצ'ה, אורז או תפודים לבחירה - והמזמינים יצטרכו להגיע לאסוף אותה מהמסעדה (שימו לב, מדובר בטייק אוויי ולא במשלוח). המבצע תקף בימים חמישי ושישי (ניתן להזמין מראש).
גארדן. דיזנגוף סנטר, תל אביב. 03-5546705.
מבצעי חיילים בשרונה, תל אביב
מבחר עסקים במתחם שרונה מציעים הנחות לחיילים במדים או בהצגת חוגר. למשל: אקיקו סושי בר מעניק 40 אחוז הנחה על כל המנות בתפריט (לא כולל עסקיות); פיצה רוסטיקו מציעה לחיילים קינוח ושתייה חמה ברכישת עסקית מלאה וכן 10 אחוזי הנחה ברכישת פיצה מהדלפק; הפאב האירי מולי בלומס והקפיטרי מעניקים 15 אחוז הנחה על כל התפריט; ורולדין מציעים 10 אחוזי הנחה על העסקיות וכן קפה טייק אוויי ומאפה קטן ב-10 שקלים.
אירועים שווים
ערב אוכל ומחשבה, 12 דקות
מיזם ההרצאות "12 דקות" עורך ערב שכולו בנושא אוכל, שיורכב משש הרצאות בנות 12 דקות כל אחת. בין המרצים: השף אבי לוי, זוכה "מאסטר שף", מומחה האוכל המזרח אירופי שמיל הולנד, עורכת מאסטר שף דורית גבירצמן ואפרת ליכטנשטט מהבלוג "מה את עושה כל היום". האירוע ייערך ביום שלישי (29 בדצמבר) בשמונה וחצי בערב.
חגיגת פלוטים בבוזה, תל אביב ותרשיחא
גלידת בוזה מציעה סדרת טייק אופים חדשה של שפים למנת ה-FLOAT – גלידה שצפה בתוך נוזל. בין השפים המשתתפים: ארז קומרובסקי, מיכאל גרטופסקי ועומר מילר, שיצרו כל אחד מנת פלוט משלו. מה למשל? Fresh טורקי - איירין עם גלידת יוגורט עזים ושמן זית, עם פיסטוקים קלויים; ירח תה - אנגלז זוטא וגלידת ארל גריי; או שמפניה ותותים - מרק תותים טריים בשמפניה והפתעות עם גלידת מסקרפונה. מדי שבוע, מהשבוע הנוכחי, יוגשו בסניפי הגלידרייה פלוטים שונים.
בוזה. השוק 1, תרשיחא; צומת הגומא; חשמונאים 91, תל אביב.
יום הולדת 18 ללינק, ירושלים
הביסטרו בר לינק בירושלים חוגג 18 עם תפריט מיוחד. כמו כן, הושק במקום תפריט חורף הכולל מנות כמו סלט קייל, חזה עוף בסגנון ניו אורלינס, סופריטו ספניולי עם בשר או עוף ומקלובה ירושלמית זוגית.
לינק . המעלות 3, ירושלים. 02-6253446.
מכירת תוצרת היישר מהחקלאי בשבעת הכוכבים, הרצליה
מ-17 בדצמבר תתקיים מדי יום חמישי מכירה של סחורה חקלאית בקניון שבעת הכוכבים הרצליה, מהשעה שתיים בצהריים. במקום יימכרו פירות וירקות ללא פערי תיווך.
קניון שבעת הכוכבים. שדרות שבעת הכוכבים 8, הרצליה.
פסטיבל חורף זמן גליל מערבי
ב-17-19 בדצמבר יתקיים פסטיבל זמן גליל מערבי, הכולל סדנאות אוכל, סיורים קולינריים וארוחות מיוחדות. בין הפעילויות: האופה חגית שטרן מקפה בריוש תציע סדנת לחמי מחמצת (235 שקלים למשתתף); מסעדת אדלינה בקיבוץ כברי תערוך ארוחת חג מולד מיוחדת (250 שקלים לסועד כולל 4 כוסות יין); יקב כישור יפתח את שעריו לערב יין, מוזיקה ומרקים (70 שקלים לסועד); וקפה מארג בכפר ורדים יציע בראנץ' עם בופה חורפי מיוחד עם סיידר חם (55 שקלים).
מסעדת לבן מארחת את יקב הרי גליל, ירושלים
המסעדה מארחת ב-17 בדצמבר את יקב הרי גליל לערב של טעימות יין וארוחה. האורחים יטעמו מיינות היקב כמו הרי גליל סוביניון בלאן 2014, אביבים 2014, גרנאש נואר 2013 ומירון 2011 - ולהם יותאמו מנות ייחודיות. המחיר: 180 שקלים לסועד.
לבן. סינמטק, דרך חברון 11, ירושלים. 02-6737393, 054-7643859.
חגיגה נורווגית בכתית והמזללה, תל אביב
מהיום ועד 18 בדצמבר יארח השף מאיר אדוני את השף הנורווגי אלכסנדר ברג לארוחות ייחודיות בכתית (475 שקלים לסועד). בין המנות: טרטר סלמון נורווגי, קרם סלרי ווסאבי, חלמון שליו, ויניגרט שמיר וטפיוקה; וחזה ולב ברווז נורווגי עם פירה ארטישוק ירושלמי, תפוח עץ ובצל כבוש. כמו כן, במזללה יציעו עד לסוף החודש תפריט נורווגי מיוחד עם מנות כמו סלט לשון כבושה ומעושנת עם סלקים צלויים, רמולד סלרי, בצל כבוש, קרמבל לתת, וינגרט חומץ פטל; והרינג מומלח עם סלט תפוחי עץ, סלרי, אגוזי מלך, צימוקים, בצלים, איולי קארי וקרם פרש.
המזללה וכתית. נחלת בנימין 57, תל אביב.03-5107001, 03-5665505.
חורף אסייתי
חורף באובן קובן
בית האוכל האסייתי מציע מנות חורף חדשות ביניהן ראמן טבעוני עם אטריות ראמן, טופו, אינארי בטמפורה, פטריות שיטאקי ונצרי במבוק (56 שקלים); מרק מיסו יפני מסורתי עם קוביות טופו, אצות וואקאמה והיג'יקי (28 שקלים); וקינוח שוקו דנגו של כדורים מתוקים כמו טראפל שוקולד, נוגט ואגוזי לוז, טראפל שוקולד וקרם קוקוס וכדור פיסטוק ומרציפן במילוי דובדבן אמרנה (39 שקלים).
Oban Koban. הארבעה 16, תל אביב. 03-6776888; הברזל 4, רמת החייל. 03-6030903.
תפריט חורף בדלי אסייתי, הוד השרון
המסעדה מציעה מנות חדשות כמו באנס סלמון טמפורה עם מיונז יפני ובצל כבוש (45 שקלים); טרטר סלמון עם ג'ינג'ר, אבוקדו, שאלוט קריספי ורוטב מיסו (33 שקלים); סלט של נודלס, פילה בקר, חסה אייסברג, מלפפון, מנגו, עגבניות שרי, בוטנים קלויים, אבוקדו ועשבי תיבול (59 שקלים); פאד קפאו נואה - בקר טחון, שני סוגי פלפלים, ג'ינג'ר ובצל סגול, ברוטב על בסיס יין סיני עם אורז לבן מאודה וביצת עין (59 שקלים); ווג'י רול - דף סויה עם מלפפון אבוקדו, גזר, שיטקה ובטטה טמפורה (59 שקלים).
דלי אסייתי. הבנים 15, הוד השרון. 09-8992555.
מרקי חורף בטייגר לילי, תל אביב
המסעדה התאילנדית מציעה מ-17 בדצמבר ועד 2 בינואר חגיגת מרקים עם מנות כמו מרק תירס סרטנים עם בצלצלי שאלוט (42 שקלים); מרק תאילנדי חריף על בסיס עוף קצוץ חריף עם צ'ילי, ג'ינג'ר ותמרינדי (42 שקלים); ומרק דגים ופפאיה ירוקה עם ירקות תאילנדים (64 שקלים).
טייגר לילי. הברזל 32, רמת החייל, תל אביב; שרונה מרקט - קלמן מגן 3, תל אביב. 1-700-70-70-97.
תפריט חורפי לדייגו סאן, תל אביב
בר האוכל דייגו סאן מרחיב את שעות הפעילות גם לשבת בצהריים ומציע מרק ראמן בגרסה טבעונית, או ראמן עם בשר בקר או בשר לבן ופורק בלי (48-56 שקלים). כמו כן מציעים כאן מנות חדשות נוספות כמו שרימפבורגר - לחמניית דיו שחורה, רוטב טרטר, קציצת שרימפס בפנקו ומלפפון מוחמץ (54 שקלים); סלט שעועית שחורה עם סלרי, בצל ירוק, צ'ילי, תירס חי, שברי נאצ'וס ושעועית ירוקה ברוטב יוזו טבסקו (34 שקלים); ובאן דג בטמפורה עם בצל מוחמץ ומיונז מיסו (42 שקלים).
דייגו סאן. המשביר 2, תל אביב. 03-5531557.
פסטיבל יפני בקמפאי, באר שבע
ב-20-24 בדצמבר יערכו בקמפאי באר שבע חגיגה שבמסגרתה יוגשו תפריט אלכוהול יפני רחב ומנות מיוחדות כמו טרטר טונה אדומה עם רוטב פוטו, קרם ווסאבי ויוזו, טוביקו שחור, דייקון ועירית (45 שקלים); טמפורה אודון – אטריות אודון בציר דאשי, אצות קומבו מבושלות, גזר, דייקון, בצל ירוק ופילה מוסר ים בטמפורה (39 שקלים); ופילה קוד שחור צלוי ברוטב מיסו ויוזו עם ירקות חורף מאודים (125 שקלים).
קמפאי. חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655999.
suki, בר אוכל אסייתי חדש בקריות
כבר סיפרנו לכם שהקריות מתעוררות עם מבחר בתי אוכל חדשים. כעת חובר לסצנה בר אוכל חדש בשם סוקי (שנפתח במקום מסעדת שארלוט). בסוקי מציעים, לצד מבחר קוקטיילים, מנות כמו סלט לאפ האט עם שלושה סוגי פטריות ועשבי תיבול; רול דאבל סלמון עם סלמון סקין, עירית, גזר וקנפיו; ונודלס עם חזה עוף, כרישה, פלפל אדום, בצל ירוק ונבטים.
סוקי. אח"י אילת 12, קריית חיים. 04-8406789. לא כשר.
מה עוד טעים?
תפריט חורף חדש במסעדת הבוקרים, מרום גולן
מסעדת הבשרים הכשרה מציעה מנות חורף חדשות, ביניהן: קרפצ'ו סינטה עם שמן זית ובלסמי מצומצם, מלח ים אטלנטי וצ'אטני תפוחי עץ; טלה וולינגטון - נתחי טלה צלויים עם בצל ופטריות מוקפצות במעטפת בצק פלונדר; קדרת עגל חלב; אסאדו - ספייריבס בקר בצלייה איטית עם מלח ים אטלנטי ורוטב צ'ימיצ'ורי; ושוק אווז מעושן על שבבי עץ דובדבן ברוטב צ'אטני חריף מתוק.
מסעדת הבוקרים, מרום גולן. 04-6960206.
צהריים במשיה, תל אביב
מסעדת משייה של השף יוסי שטרית מציעה עסקיות צהריים חדשות. ניתן לבחור בין צהריים מהבופה, הכולל מנות כמו בייבי בטטה עם קרם פרש, ויניגרט דבש ופיסטוק קלוי; קישוא בלאדי עם קרמבל תבלינים ופרמזן מגורד; וסלט עוף וקייל (78 שקלים); לבין צהריים מהתפריט - עם מנות כמו חצי עוף בטאבון עם תמרינדי בהרט, בורגול, בצלים שרופים ועלי קייל; ומוסר ים על הפלנצ'ה עם פטריות צרובות, קרם תרד ובצל ירוק (98-132 שקלים, תלוי במנה העיקרית).
משייה. מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. 03-7500999.
משלוחים חדשים מבית פיקניק, תל אביב
מסעדת פיקניק במתחם ליטל איטלקי מציעה שירות משלוחים חדש של סלסילות פיקניק לבית או למשרד. בתפריט המשלוחים: פסטה ברוטב ספינאצ'י (39 שקלים), פיצה מרגריטה (28 שקלים), כריך אלטליו עגבניות (פוקצ'ה רומאית ממולאת ברוטב עגבניות, בזיליקום ומוצרלה, 33 שקלים) וסלט בטטה צלויה עם אורגנו טרי ותימין (18 שקלים). המשלוחים מגיעים לתל אביב, רמת גן וגבעתיים.
לפרטים: 03-6979000, שלוחה 3.
ערב חורפי בזיגל, רמת הגולן
מסעדת זיגל מארחת ביום שני 28 בדצמבר את שף מושיקו אטיאס ממסעדת ויקטוריה במלון אירופה 1917. מחיר הארוחה 185 שקלים לסועד, ובתפריט בין השאר מרק ארטישוק ירושלמי עם גריסיני; סלט רוסטביף מעושן עם עלי רוקט, שרי ובצל ירוק; דניס אפוי על ריזוטו כמהין; קדרת טלה עם ירקות שורש ולימון פרסי; וצ'ילי קון קרנה.
זיגל, כפר האמנים אניעם, רמת הגולן. 04-6999855.
משקה חורף חדש בלנדוור
רשת לנדוור מציעה משקה שוקולד לחורף שמורכב מ-60 אחוז פולי קקאו ונגיעות וניל. מחיר המשקה 19 שקלים, והוא מוגש עם תוספות כמו שברי פולי קפה, חלבה, נגיעת קצף חלב או סוכריות צבעוניות.
משקאות חורף בווניליה
רשת הגלידות וניליה מציעה מנת ופל בלגי לחורף עם רטבים לבחירה ושני כדורי גלידה (45 שקלים), וגם משקאות חורף חדשים כמו שוקולד לבן ואגוזי לוז (18 שקלים), משקה אלפחורס (18 שקלים), שוקולטה (18 שקלים) ומשקה לוטוס טבעוני (20 שקלים).
לפרטים
תפריט חורף באריא, תל אביב
מסעדת אריא מציעה מנות חורף חדשות ביניהן סביצ'ה מקסיקני מדג ים קצוץ, מתובל בסלסה של אבוקדו, עגבניות, כוסברה קצוצה, מיץ ליים וצ'יפס יוקה (55 שקלים); סלט שרימפס וייטנאמי עם שרימפס קריסטל ופלחי פומלה בוויניגרט של חלב קוקוס חריף (62 שקלים); וסטייק כבד עגל צרוב בחמאה מזוקקת עם טורטליני פולטה וירקות שורש (95 שקלים).
ARIA. נחלת בנימין 66, תל אביב. 03-5296054.
פיצות חורף ברשת פיצה דון פרדו
רשת הפיצות מציעה שתי פיצות חדשות: פיצה עם כדורי מוצרלה, עגבניות שרי וזיתי קלמטה (86 שקלים) ופיצה בלקנית עם חצילים מטוגנים וגבינה בולגרית (80 שקלים).