זה אנחנו, או שאזור אבן גבירול בתל אביב הופך אט אט למעצמת כריכים? המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים עם כריך הבשר המצוין שלהם כבר שם, לא רחוק נמצא הקיוסקו שמציע את כריך הפניוטלה האיטלקי בהתאמות ישראליות, בשבוע הבא סמוך לכיכר רבין יפתח ה"סבתא" - סניף תל אביבי למוסד כריכים שכבש בשנים האחרונות את חיפה עם לחמניות במגוון מילויים, כולם נעשים ונאפים במקום. 

סבתא כריכים (צילום: שי וקרט,  יחסי ציבור )
לחמנייה מיוחדת שמניחים לפני ההגשה על הפלאנצ'ה | צילום: שי וקרט, יחסי ציבור

יש לנו פייסבוק, בואו

התפריט בסבתא פשוט יחסית וכולל שלל כריכים מוכרים בלחמנייה רכה בעבודת יד, שהיא מעין שילוב בין חלה ללחמניית שוקו. לפני שממלאים אותה, מניחים את הלחמנייה הפלנצ'ה כדי שתקבל קצת פריכות ואם לא בא לכם לחמנייה אז יש גם לחם שיפון מלא. כל מה ששמים בתוך הסנדוויץ' נעשה במקום, כולל הרטבים והסלטים: חזה הודו שמכינים כאן עם מיונז, חרדל, שום קונפי בעבודת יד, פלפל קלוי, עגבניות וחסה בלחם שיפון (30 שקלים), רוסטביף סינטה ביתי עם מיונז, פתיתי בצל מטוגן, ביצה קשה, חרדל, עגבנייה, וחסה (42 שקלים), כריך נקניקים צלויים - סלמי איטלקי, הודו וברביקיו עם חריף ועגבנייה (32 שקלים), או כריך טבעוני עם פטריות, בצל ופלפל קלוי על הפלאנצ'ה, ממרח אבוקדו, טחינה הר ברכה, פסטו אגוזים, עגבנייה וארוגולה (30 שקלים).  

סבתא כריכים אבן גבירול (צילום: שי וקרט,  יחסי ציבור )
העיצוב: צבעוני וזהה לזה שבחיפה | צילום: שי וקרט, יחסי ציבור
    

עוד באוכל טוב:

הבעלים של סבתא הוא שי וקראט, שמגיע מהצד הניהולי של מסעדות מוכרות בחיפה כמו צפרירים 1 וסינטה בר. לפני מספר שנים פתח וקראט את הסבתא בחיפה, ועכשיו הוא מגיע גם לתל אביב. "בחיפה יש שני מוסדות כריכים היסטוריים ומשמעותיים שהם מבחינתי חלק ממה שעשה את הסבתא, הסנדוויץ' של ויקטור בכניסה לחיל הים וסנדוויץ' ברכה, שזה סנדוויץ' מדהים", הוא מסביר, "סבתא כמקום מבחינתי זה שילוב בין הבישולים של סבתא שלי, לכריכים של ויקטור וברכה, עם הרבה פשטות אבל המון אהבה והקפדה בכל כריך".

סבתא כריך (צילום: שי וקרט,  יחסי ציבור )
שפע מילויים, הכל בעבודת יד | צילום: שי וקרט, יחסי ציבור

סבתא בתל אביב מעוצב באופן דומה מאוד לסניף בחיפה, אבל התפריט מצומצם יותר, וכולל ספיישלים מתחלפים לצד המנות הקבועות "בתל אביב אנחנו הולכים לעשות תפריט שהוא יותר מתאים לעיר עם מבחר מוקפד ומצומצם", מסביר וקראט, "אני חושב שהקטע שלנו לא יהיה באפשרויות מורכבות אלא בהשקעה בכל כריך וכריך, גם אם הוא נראה לכאורה הכי פשוט".

ולמה להגיע לתל אביב דווקא עכשיו, כשכל העיר מלאה כריכי גורמה?
"מבחינתי, לפתוח בתל אביב זה סוג של חלום ואחרי שביססתי את העסק הראשון שלי בסביבה הביתית בחיפה, החלטתי לנסות ולהגשים גם את השאיפות של תל אביב ולהביא לכאן ייצוג מכובד של העיר. מעבר לכך תחרות תמיד יש ותחרות זה בריא. אני מגיע לעיר חדור מוטיבציה ואני רוצה ליצור גם פה את הגרעין הזה של מקום שכונתי וטוב, כמו שהצלחנו לעשות בחיפה".

סבתא - כריכים בעבודת יד. אבן גבירול 65, תל אביב. צפרירים 2, חיפה. ראשון-חמישי 12:00-00:00, שישי 12:00-17:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל