הרבה לפני שבכל פינת רחוב הגישו טאקוס, נאצ'וס ובוריטו והאוכל המקסיקני השתלט על תל אביב, הייתה כאן מקסיקנה. המקסיקנית הוותיקה היא אחת מחלוצות הז'אנר בישראל וגם אחת היחידות שהצליחו לשרוד את השנים והשינויים בשוק הקולינריה בארץ. אם עברתם באזור לאחרונה והבחנתם בדלתות הסגורות ובאורות הכבויים - אל חשש. המסעדה לא נסגרה, היא רק עברה תקופת שיפוצים והיום היא נפתחת שוב עם עיצוב חדש, תפריט מעודכן ושירות משלוחים שיחל את פעילותו בעוד מספר שבועות.
גם בפייסבוק שלנו חולמים על מקסיקו, בואו
"החלטנו שאחרי כמעט עשור של פעילות אנחנו חייבים ורוצים לרענן ולהתרענן", אומר אחד הבעלים של המקום, שי דוד. "זה התחיל במחשבה על שינוי תפריט ומשם זרם לשינוי מקיף של המסעדה עם תקרות, ריצוף וריהוט מקסיקני חדש וצבעוניות אחרת לחלוטין עם אלמנטים עיצוביים ממקסיקו. המקום החדש הרבה יותר נוח". הסגנון המקסיקני החדש בא לידי ביטוי עם תמונות מהיסטוריית מקסיקו, אריחים פרחוניים ושולחנות וכיסאות בגווני ורוד, צהוב וירוק.
במקסיקנה החדשה ימשיכו לייצר סלסות, רטבים וטורטיות, כשלתפריט יצטרפו רטבים חדשים כמו מולה בסגנון פואבלה שמכינים במקום ושלל מנות מהמטבח של צפון מקסיקו. בין המנות החדשות שיצר השף מיכאל סיידוב ניתן למצוא סביצ'ה דג ים טרי מושרה בטקילה עם בצל סגול ואבוקדו (39 שקלים), דוס מקסיקנוס: ארוחת טעימות זוגית מקסיקנית הכוללת למשל ברבקואה (בקר בבישול איטי), צ’ילי קון קרנה (בשר טחון עם שעועית שחורה וצ’ילי), פויו טינגה (נתחי עוף מפורק, מתובלים בצ'יפוטלה מעושן ועגבניות שרופות) ושלל סלסות מקסיקניות וטורטיות חיטה ותירס (179 שקלים), טאקו פסקאדו עם פילה דג עטוף בבלילת בצק ובירה, חלפיניו וליים עם כרוב לבן בחומץ (64 שקלים) וקינוח קרמה דה מנגו עם קרם שוקולד לבן, מרנג נוגט, קולי מנגו ומשולש נאצ'וס מתוק (35 שקלים).
עוד באוכל טוב:
לצד האוכל מוגשים במקום גם קוקטיילים חדשים, כמו מרגריטה קפואה של גויאבה; מרגריטה מנגו קוקוס; מרגריטה קלאסית של ליים; פיינאפל אקספרס עם טקילה, קוקוס טרי, אננס, מי ורדים, ג'ינג'ר, הל וקינמון; וקוקטייל פאלומה עם טקילה, אשכוליות אדומות ותפוזים (39 שקלים לקוקטייל).
"הכנסנו לכאן מגוון מנות שקשורות למטבח של אזור באחה קליפורניה של צפון מקסיקו, שזה אומר הרבה מנות עם דגים, סלסות ורטבים חדשים", מסביר דוד. "לגבי המשלוחים - המחשבה על כך ליוותה אותנו הרבה זמן אבל לא הצלחנו לבצע אותה תפעולית, וכעת אחרי השינוי אנחנו כן יכולים. אנשים כל הזמן ביקשו מאתנו משלוחים. זה שירות מתבקש לקהל הישראלי, במיוחד עכשיו עם החדירה של האוכל המקסיקני והמודעות אליו".
עם תום סיום השיפוצים והשינויים יש מחשבות על התרחבות עתידית?
"המחשבה להתרחב תמיד עוברת לנו בראש. כרגע אנחנו מרוצים מאיפה שאנחנו נמצאים, לכן החלטנו להשקיע במקום עצמו ולא להשקיע בעוד נקודה. אבל אני מאמין שזה יקרה בזמן הקרוב. תמיד יש לנו תכניות בקנה".
מקסיקנה. בוגרשוב 7, תל אביב. 03-5279911. ראשון-שבת 24:00-12:00. לא כשר.