De Facto

דה פקטו היא מסעדת שף של קבוצת NOX והיא ההמשך הישיר ל-Dé Cocktail Bar שנפתח בקיץ האחרון במלון פולי אורבן. המסעדה החדשה נפתחה בקומה 1- ומציעה את אווירת הקלאב-דיינינג עם דיג'יי ודרינקים. את המטבח מוביל השף חי צארום, ובשיתוף פעולה עם כפיר ינין, שף קבוצת NOX, הוא רקח תפריט שמשלב בין המטבח התימני והמטבח הישראלי המודרני.

עיצוב פריזאי אתני (צילום: גדעון לוין, יחסי ציבור)
עיצוב פריזאי אתני - דה פקטו | צילום: גדעון לוין, יחסי ציבור
מנטו טלה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מנטו טלה - דה פקטו | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

בתפריט מנות כמו קובנה (42 שקלים), קולקציית מנות נאות שכוללת טרטר דג, סשימי וטרטר בקר (69-78 שקלים) ומנות מסקרנות יותר כמו מקלובה טלה (112 שקלים), ביסק פירות ים עם ניוקי סולת (136 שקלים), שיפוד דונר טלה (126 שקלים), מנטו טלה מבצק רבוך ממולא סיסקה טלה (84 שקלים), גרטן כרוב עם חמאה חומה ודבש (58 שקלים), פרנץ' רביולי במילוי ריקוטה כבשים (89 שקלים), ונתחי בשר מהג'וספר (68 שקלים ל-100 גרם).

מלון פולי אורבן. נס ציונה 7, תל אביב יפו. שלישי-רביעי 19:00-23:00, חמישי 19:00-00:00, שישי-שבת 19:00-23:30. לא כשר

TIPSY TUNA

בכתובת שבה נפתחו ונסגרו עשרות עסקים בשנים האחרונות, נפתח כעת בר חדש (נחלת בנימין 59). הרעיון של אנשי טיפסי טונה הוא להציע פרשנות חדשה וקלילה למטבחי אגן הים התיכון והתפריט מציע מנות מבוססות בעיקר על דגים ופירות ים, אבל לא רק. זה אומר שתמצאו בו מנות "פתיחת בר", סלטים, מנות בשר ובגזרת המשקאות יינות במחיר של עד 50 שקלים לכוס.

תפריט ים תיכוני אירופאי על בסיס תוצאת מהים (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מטבח ישראלי מודרני המבוסס על ים - טיפסי טונה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בין המנות המסקרנות בתפריט: אנשובי מטוגן עם סולת (32 שקלים), קסטה טונה (75 שקלים), תמנון בגריל פחמים בציר ים ויוזו (82 שקלים), סלט שרי בגרניטה תות (62 שקלים), חסה בגריל פחמים וקובה מאשווייה עם שקדי עגל, בצל צנוברים וראב רימונים (85 שקלים). כל מה שנותר הוא לקוות שהפעם זה יתפוס ומספר 59 של נחלת בנימין יקבל קצת יציבות.

נחלת בנימין 59, תל אביב יפו. 073-2377011, ראשון-שבת 18:00-00:00. לא כשר

צ'פלין

צ'פלין הוא בר בירה ואוכל מבית היוצר של אלכסנדר דרוז, שבבעלותו 2 מסעדות וילה מארה (בתל אביב ובבת ים). בבר מחכים 14 ברזי בירה ועל התפריט דרוז אומר: "החיים יכולים להיות נפלאים אם אתה לא מפחד מהם. כל מה שנדרש זה דמיון, אומץ וקצת בצק".

עיצוב של פריז בשנות ה-20 (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
עיצוב בסגנון צרפת של שנות ה-20 | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור
ז'וליין פטריות בקערת לחם (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
ז'וליין פטריות בקערת לחם | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

זה אומר שתמצאו בו מנעד מנות שמחברות בין המטבח הבווארי למטבח האמריקאי: פרעצל שום (25 שקלים), מרק פטריות בקערת לחם (62 שקלים), צ'יפס ושרימפס (68 שקלים) וגם צ'יפס עם נתחי אסאדו פריך ואיולי צ'יפוטלה (68 שקלים). עוד מגישים בצ'אפלין נבחרת סמאשבורגרים שמכינים במקום (עם צ'דר ושרימפס, עם צ'דר ואסאדו ויש גם צ'יקן בורגר) ובתוספת בירה וצ'יפס תשלמו עליהם 99 שקלים. יש גם צלחת דגים קרים עם סלמון מעושן, טונה מעושנת ומקרל (58 שקלים), שרימפס שלמים צלויים בגריל בתיבול קייג'ון (72 שקלים), פלטת שרקוטרי (75 שקלים), כריך רוסטביף בלחם שיפון (68 שקלים) ואנטריקוט מיושן 30 יום ( 45 שקליםל-100 גרם). בימים ראשון-חמישי בשעות 17:00-19:00, יש Happy Hour עם 25% הנחה על כל התפריט.

בן גוריון 145, בת ים. 073-2377023, ראשון-חמישי 17:00-00:00, שישי-שבת 13:00-00:00. לא כשר

MARYY SKY LOUNGE

הלאונג' בר הענק בקומת הגג של מלון ורט בנתניה נפתח מחדש עם עיצוב מעודכן ותפריט חדש של השף אביב משה. העיצוב החדש מציע חוויה פתוחה ומשוחררת יותר. המטבח עבר מהבר המרכזי לאזור שממול ויש בו מהיום גם תנור ג'וספר. בתחילת הערב הארוחות מוגשות באווירה אינטימית, למרות גודלו של המקום, ובשעות המאוחרות המקום משנה אווירה ומציע מסיבות עם דיג’יי. מארי מציעה גם ערבי קונספט אמנותיים עם מופעי קברט, מופעי אש ומופעי מחווה לאמנים שונים.

שף אביב משה עם תפריט חדש במארי (צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור)
שף אביב משה עם תפריט חדש במארי סקיי לאונג' | צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

התפריט החדש של שף משה מציע מנות כמו ביס קונפי סביח עם בריוש קלוי, חציל, קונפי דג, איולי עמבה, עגבניות ירוקות וסלט ביצים (76 שקלים); סמבוסק טונה שהוא למעשה סיגר חם במילוי סמבוסק, טונה צרובה וגספצ’יו טוניסאי (88 שקלים) וקרפצ’יו כבד אווז (114 שקלים). מבחר העיקריות כולל מנות בשר כמו שקדי עגל עם טורטליני בטטה על קרם ארטישוק ירושלמי (138 שקלים); לברק ופורצ'יני (148 שקלים) וסטייקים: סינטה המוגשת בצורת ספיחה סורית, פילה בקר עם כבד אווז ואנטריקוט עם מח עצם (216-328 שקלים).

קהילת צפת 3, נתניה. 09-7410909, ראשון-חמישי 19:00-23:00, מוצ"ש 20:00-23:30. כשר

פיצה קראפט

הפיצה הירושלמית הגיעה לתל אביב ופתחה מקום חדש מול הים, מתחת לכיכר אתרים. המקום התל אביבי של מוסד הפיצות הירושלמי הוא יותר מסעדה אבל אל דאגה, עדיין מגישים כאן גם את הפיצות שנכנסו לרשימת 50 הפיצות הטובות בעולם של Pizza Top 50.

View this post on Instagram

A post shared by Craft Pizza • קראפט פיצה (@craftpizzajlm)


המקום מעוצב כמו מערה והתפריט מציע מלבד הפיצות גם מנות פתיחה, פסטות, רביולי וטירמיסו לקינוח. הפיצות מגיעות בגודל אישי (46-50 שקלים) או זוגי (74-80 שקלים).

כיכר אתרים, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 16:00-22:00, כשר