מי שעוקב אחרי זירת האוכל והמסעדות החדשות שנפתחות בחודשים האחרונים, בוודאי שם לב להתרחבות המאסיבית של תחום ברי האוכל. נראה שאחרי כניסתם של השפים לאוכל הרחוב, הטרנד החדש במסעדנות המקומית הוא מסעדות שמשלבות בין חווית הבילוי הלילית לקולינריה.
הפרויקט החדש והאחרון בתחום הוא פופה (POUPEE - בובה בצרפתית), מסעדה שהושקעו בה מיליונים רבים ותיפתח השבוע בתל אביב. מי שמובילים את המקום קולינרית הם השפים אורן אסידו (זוכה משחקי השף, שהפרויקט האחרון שלו היה הובלת מסעדת הדקל הירושלמית), ויוני סעדה (שף צרפתי ממוצא ישראלי, שהוא בעל מבחר מסעדות בפריז ואף היה פיינליסט בריאליטי הקולינרי טופ שף).
הרעיון מאחורי המקום הוא קודם כל מסעדה, כשבהמשך, הופכת פופה לסוג של חוויה לילית שמשלבת בין בר למועדון שמעוצב באופן מושקע. הכניסה לפופה עוברת דרך סוג של מסדרון ארוך, שנועד לנתק את הסועד מהחוץ ולהכניס אותו לתוך ממד חדש. המסעדה עמצה בנויה כעיגול גדול שמכל זווית בו ניתן להשקיף על המתרחש ממול.
מבחינת האוכל, אסידו מגיע עם הצד הים תיכוני וסעדה עם המטבח הצרפתי, והשניים אמורים להשתלב כאן במנות כמו בריוש תימני עם חמאת מרווה וגרידת עגבניות מצד אחד, וטרטר בקר קלאסי עם תוספת של ויניגרט חציל, איולי מח עצם וסלט ירוקים מצד שני.
עוד בתפריט: טרטר לוקוס עם קרם שורש סלרי ושומר צלוי בלימונים כבושים; שקדי עגל מעושנים עם גזרים צבעוניים ויוגורט עריסה; ניוקי פריזאי עם חמאת טרשי, שרי, אפונת שלג וקראמבל טאסוס; ספייריבס טלה עם גלייז בהרט ובטטה במלח; מחבת פירות ים עם זיתים מרוקאים, לאבנה וירוקים; ואנטריקוט עם תפוח אדמה ומח עצם. המחירים במקום נעים בין 32 ל-154 שקלים למנה.
מהשעה 23:30 מציעים בפופה תפריט לילה עם מנות שמתאימות יותר לשעות הקטנות לצד קוקטיילים ויינות. בנוסף, המסעדה רחבת הידיים (שכוללת כ-170 מקומות ישיבה) תארח גם אירועים והופעות, כשכל חלל כאן מעוצב באופן אחר ושונה ליצירת חוויה אחרת.
פופה Poupee. יהודה הלוי 46, תל אביב. טלפון: 077-2302777 . שני-שבת 19:00-לקוח אחרון. לא כשר