שוק הקינוחים של שרונה מרקט חוזר, תל אביב

בימים חמישי ושישי, 30-31.5, יתקיים בשרונה מרקט שוק שיאגד עשרות דוכנים של מתוקים. בין המשתתפים: מגמת הקונדיטוריה של דנון עם קולקציית אקלרים מיוחדים, מאפיית סאנפלאואר החיפאית, ליבי פטיסרי מיקנעם עם קינוחי קיץ וקרואסונים מדופפים, אלה פטיסרי מעמק חפר עם בריושים ומרנגים, מוצ'יקווה עם מוצ'י עבודת יד בשלל טעמים, פייסטרי בוקס עם הלחם המנומר המפורסם, קייקפופס צבעוניים ועוד וגם נעה אפייה מקומית הנהדרת של אלדד שמואלי מקריית ענבים עם בבקות שוקולדיות ומאפי בוקר.

שרונה מרקט. אלוף קלמן מגן 3, תל אביב

שוק הקינוחים. סאנפלאואר (צילום: סיוון רושיאנו)
שוק הקינוחים. סאנפלאואר | צילום: סיוון רושיאנו

פיין דיינינג בריא במסעדת שילה, תל אביב

בשנים האחרונות החל השף שרון כהן להקדיש עצמו לספורט, ועשה מהפך של ממש באורח החיים שבמסגרתו גם השיל 15 קילוגרמים ממשקלו. עכשיו הוא מביא את השינוי הזה גם למסעדה שלו, שילה, ומשיק תפריט פאוור לאנץ' של מנות מאוזנות עם הקפדה על חלבונים, שומנים בריאים ופחמימות מורכבות וריבוי של נוגדי חמצון. על התפריט המיוחד חתום גם התזונאי ליאור מני.

בין המנות הראשונות: פלמידה כבושה על לחם כוסמין יוגורט עיזים עם תבשיל עלי לפת ובצל מוחמץ וסלט פאקוס עם שקדים ירוקים, גבינת ברינזה וקישוא; בין העיקריות: פסטה מקמח מלא עם לקט פטריות, כרישה, ברוקולי, מרווה ורוזמרין ודג מאודה עם אורז בר, פונזו הדרים וירוקים משתנים.

שילה. בן יהודה 182, תל אביב. 03-5221224

View this post on Instagram

A post shared by Sharon Cohen (@sharoncohen.chef)

תפריט טוסטים חדש ברשת לנדוור

הרשת משיקה ארבעה טוסטים חדשים: טוסט שמנת פטריות עם פורטובלו צלויות בשמנת ותימין, גבינת חמד, מוצרלה ופרמזן; טוסט ספנקופיטה יווני עם עלי מנגולד ותרד מוקפצים בחמאה, קרם פטה וגבינת קשקבל מעודנת; טוסט סביח עם פרוסות חצילים קלויים, ביצה קשה, בצל בסומאק, גבינת עמק ופיראוס חמד, איולי עמבה וטחינה גולמית; וטוסט פיצה עם רוטב עגבניות, גבינת עמק, מוצרלה ופרמזן. את ארבעתם פיתח השף תומר עמדי, והם יימכרו בסניפים מדי יום מהשעה 12:00. ארבעת הטוסטים יוגשו בפוקצ'ה שנאפית במקום, גם בגרסה ללא גלוטן (אך לא במטבח סטרילי).

לסניפים

תפריט טוסטים. לנדוור (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
תפריט טוסטים. לנדוור | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

פסטיבל פודיז במתחם meex שרונים

במסגרת פסטיבל foodies יוצעו במתחם meex שרונים מנות של השפים המובילים בישראל במחירים של עד 40 שקלים למנה. הפסטיבל יתקיים ב-28-31 במאי ויכלול אוכל ישראלי, אסייתי, איטלקי, יווני, טבעוני, ללא גלוטן ועוד. את עמדת המתוקים יאייש פיצי, הבייקרי של חיים כהן.

בין המנות שיוגשו: פופקורן עוף וצ'יפס הולנדי של ישראל אהרוני, כריך אנטרקוט, הום פרייז וכנפיים של חיים כהן, מעורב ירושלמי של אבי לוי (כשר), שניצל בחלה ושווארמה מעושנים של אבי ביטון (כשר), בשר מפורק ברוטב ברביקיו מעושן בחלת NUNUNU רכה עם מיונז ומלפפון קורנישון, ליאל ביירות של נאיפה מולא, בריוש אסאדו מפורק ונאגטס בקונוס של רחל בן אלול (כשר).

הפסטיבל ייערך בשעות 17:00-23:00 בימים שלישי עד חמישי, וב-09:00-15:00 בשישי.

מתחם meex שרונים. הרקון 2, הוד השרון

פופקורן עוף וירוקים (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
בין המנות בפסטיבל: פופקורן עוף | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

שיתוף פעולה בין קפה טאיזו לבין שניט ולאוטר, תל אביב

משישי הקרוב, 24.5, ישתפו בתי הבירות שניט ולאוטר שבכיכר גבעון בתל אביב פעולה עם קפה טאיזו של השף יובל בן נריה. בן נריה בנה תפריט מיוחד של מנות שהולכות טוב עם בירה, ויושבי בתי הבירה יוכלו להזמין ממנו, לקבל הודעה כשהמנה מוכנה ולחצות את הכיכר כדי להביא את המנה שהזמינו. בין המנות בתפריט: פיש אנד צ'יפס עם רוטב בוטנים ופלפל שחור (76 שקלים), אגרול צמחוני (48) וסלט לארב טונה (64).

השת"פ יהיה זמין בלאוטר במהלך כל השבוע, כולל שישי, בשעות 6:00-22:30 ובשבת ב-17:00-22:30 (בשניט רק בסופי שבוע).  

לאוטר, שניט וקפה טאיזו. כיכר גבעון, תל אביב

קפה טאיזו (צילום: גל אייזנר, יחסי ציבור)
קפה טאיזו | צילום: גל אייזנר, יחסי ציבור

פיצה סלט בפיצה האט

מנת הפיצה סלט של פיצה האט עלתה ברשתות ב-1 באפריל כמתיחה, ומכיוון שזכתה לביקוש לא צפוי מהקהל הוחלט להוסיפה לתפריט. עד סוף החודש אפשר לרכוש אותה במבצע השקה מיוחד דרך אפליקציית (או אתר) תן ביס, במחיר 34.90 שקלים. מדובר בבצק פיצה עבה שלצידו סלט יווני, להרכבה אישית.

פיצה סלט (צילום: מריאנו גונזלז, יחסי ציבור)
פיצה סלט | צילום: מריאנו גונזלז, יחסי ציבור

תפריט של השף יוסי שטרית בסומאק, זיכרון יעקב

השף בנה עבור המסעדה תפריט של אוכל ישראלי-ערבי-דרוזי במתכונת עכשווית. התפריט כולל זעתר טרי שהוא ליקט מההר, עלים טריים עונתיים שנקטפים מדי יום ותערובות תבלין ריחניות מכפרים סמוכים. בין המנות: קובה עבודת יד (39/45 שקלים), פלאפל מוסא עם טחינה ורוטב אדום (32), סלט פאטוש עם לחם שרוף ופטה יוונית (65), שווארמה דג לבן עם צזיקי ופיתה על האש (109) ומסחאן עוף (82).

בימים ראשון-חמישי בין 12.00 ל-17.00 מוגש תפריט עסקיות.

סומאק. מול זכרון, קומה 2, מתחם המסעדות. 04-8160666

תפריט של השף יוסי שטרית בסומאק (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
תפריט של השף יוסי שטרית בסומאק | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

תפריט חדש במסעדת ערמונים, שדה יואב

מסעדת ערמונים שבריזורט דרים איילנד בשפלת יואב משיקה קונספט של דינר אנד שואו, שמשלב בין עולמות המוזיקה והפיין דיינינג. בין המופעים במקום: ערב יווני, ערבי מוזיקת עולם ומופעי קאברים ישראליים. בין המנות בתפריט: טטאקי סינטה צרובה עם קרם בצל מקורמל וויניגרט עשבים; פופקו כבד אווז עם קרם תירס, סירופ וניל וקראמבל נבטי ריחן; שיפוד שקדי עגל על הגריל עם ראגו פטריות, ניוקי, קרם ארטישוק ירושלמי; ופילה לברק עם קרם שורשים, קונפי שום, זיתי טאסוס, שמן זית, בזיליקום תימני, אורגנו ופרחי זעתר.

ערמונים. שפלת יואב - בין קריית גת לאשקלון. 08-9797997

דרים איילנד מסעדת ערמונים (צילום: מירב טלמור-קשי)
צילום: מירב טלמור-קשי

בתיאבון!