הודו היא מהיעדים היותר חביבים על הישראלים; כולנו אוהבים את הנופים המטריפים, אווירת השאנטי, וכמובן - האוכל ההודי עז הטעמים. אלא שרובנו מכירים רק חלק צר מאוד של המטבח ההודי, והייצוג שלו בארץ בדרך כלל בא לידי ביטוי במסעדות של ממש ופחות באוכל רחוב. לכן החלטנו להכניס למסע החיפוש שלנו אחרי אוכל הרחוב הכי מיוחד בארץ את הדוסה בר - בית אוכל הודי שמתמקד בקרפ ההודי הפריך, הדוסה. דוסה היא קרפ מלוח שעשוי מבלילת אורז ושעועית מש שחורה, ובדוסה בר תמצאו סוגים רבים ושונים של אותו קרפ במילויים מגוונים.
מה למשל? דוסה כתומה במילוי של בטטה, בצל, חרדל שחור ועלי קארי; דוסת הדגל עם מסאלה תפוחי אדמה, מסאלה בטטה ותבשיל עלי מנגולד; ודוסה ירוקה עם תבשיל מנגולד, דלעת תאילנדית, אפונה, בצל, בצל ירוק ותבלינים. מחיר הדוסה, שמוגשת עם מטבלי צ'אטני ומרק של עדשים כתומות ועגבניות, נע בין 42 ל-52 שקלים.
והטעם? מדובר באוכל הודי עם טוויסט שבעינינו הוא נהדר. טעמי המילויים של הדוסה עשירים, הדוסה עצמה פריכה וטובה ומצליחה להוות מכל מעולה לכל מה שמתרחש בתוכה, ובסך הכל אפשר להשוות את החוויה הזו לאכילת קרפ מלוח, רק עם טעמים הודיים מצוינים. הצ'אטנים הצבעוניים שמוגשים לצד הדוסה נהדרים אף הם, ומוסיפים גוון שונה לכל ביס - אחד מתוק יותר, אחד חריף יותר ואחד בטעמי קוקוס עזים. ואם אתם לא הטיפוס של דוסה, בדוסה בר מציעים גם מנת טאלי הודית, מלאי כופתא, פלאק פניר, צלחת לאקשמי עם לביבות זוקיני וטופו ומגוון מרקים בסגנון הודי.
דוסה בר. בן יהודה 188, תל אביב. 03-6591961