אזור עמק יזרעאל היפהפה התחדש לאחרונה במיזם קולינרי מרשים בשם תמרלין. המקום, שכולל מסעדה, אטליז ובקרוב גם מעדנייה, מופעל על ידי בני משפחה מנהלל שמגדלים עגלות לבשר, ויביאו את ההתמחות המשפחתית צעד נוסף קדימה.
ניר תמיר, דור רביעי לתחום הבשרים, היא המנהלת של מסעדת תמרלין החדשה (בעבר המשפחה נקראה תמרלין והשם עוברת לתמיר) וגם מי ששכנעה את המשפחה, שמגדלת עגלות משנת 1924 בישראל, להתרחב לעסקי המסעדנות. אליה חברו ניר וולמן ואיתמר שרעבי על הצד המסעדני והפיננסי כשהשף ירון קסטנבאום (M25) מופקד על הייעוץ הקולינריה וההדרכה.
המסעדה פועלת במיקום שבו פעלה מסעדת אוקטגון בעבר, כך שהחלל בעל היסטוריה קולינרית. עד לפתיחת המקום גם ניר וגם השפים בפועל טל צנטר ומתן ברזני (מנהל הקצבייה), עברו התמחות במסעדות הבשר והקצביות של M25 בתל אביב. כל הבשרים בתמרלין מגיעים מהמשק המשפחתי בלבד, והתפריט במקום מתחלק למנות קבועות ולנתחים מהויטרינה של האיטליז שאפשר לבחור לפי משקל והם מועלים על הגריל במסעדה ומוגשים. הויטרינה משתנה בהתאם להיצע השונה בכל שבוע.
בין האופציות בתפריט הנתחים למשל: שיפוד טלה (38 שקלים ליחידה); טיבון טלה (40 שקלים ליחידה); ניו יורק סטייק (52 שקלים למאה גרם); וסטייק טיבון (52 שקלים למאה גרם). בתפריט הכללי אפשר למצוא קלאסיקות בשריות כמו טרטר בקר (54 שקלים), קרפצ'יו (54 שקלים), עראייס (58 שקלים), סנדוויץ' בשרים מעושנים (58 שקלים), סופלאקי (68 שקלים), והמבורגר של תמרלין (68 שקלים).
המסעדה מונה כרגע כמאה מקומות ישיבה בחלל הפנימי, ויש לה נוף יפיפה לעמק. כשמזג האוויר יאפשר יפתחו כאן גם את החלל החיצוני לישיבה מאווררת יותר. המקום פעיל כרגע משתיים עשרה בצהריים ועד הלילה בימים שני ועד שבת. כשבקרוב תיפתח בחלל גם המעדנייה שתביא לידי ביטוי את שלל היצרנים הקטנים של עמק יזרעאל. במקום יימכרו דבש; שמני זית; שוקולדים של אורה שביט; וחטיפי בריאות מהעמק, לצד פסטות, רטבים ונקניקים של מעדניית לבקוביץ' ברמת השרון.
תמרלין. נהלל. טלפון: 0777242042. לא כשר