קאליפסו: מסעדת החוף החדשה של עומר מילר בתל אביב
אחרי קרוב לשנה של הכנות ודחיות, בעוד פחות משבועיים תיפתח מסעדת החוף המדוברת של עומר מילר בחוף פרישמן. בתכנון: תפריט ים תיכוני שיכלול מנות קטנות במחירים של 20 שקלים למנה (50 שקלים לשלוש מנות). בין המנות: חומוס, איקרה, קובה עגל מטוגנת, הרינג או עלי גפן, ומנות גדולות יותר שיחולקו לפרקים של דגים, פירות ים, בשר וירקות, כמו גם חלק קטן בתפריט שיוקדש לפיצות. בין המנות היותר מסקרנות תוכלו למצוא כאן קראב קייקס עם איולי פלפלים מעושנים, טטאקי פילה בקר עם אננס מעושן, סטייק מוסר ים ביין לבן עם עגבניות שרי והמבורגר סוסו ממש כמו בסוסו אנד סאנס - ההמבורגרייה המצליחה של מילר בשדרות רוטשילד.
קאליפסו. חוף פרישמן, תל אביב. הפתיחה בקרוב
פסטיבל "מנות של גליל", מושב מנות
בסוף השבוע הקרוב (17-19.5) ייערך הפסטיבל "מנות של גליל" במושב מנות. הפסטיבל ייצא לדרך הערב עם טברנה יוונית וטעימות יין שיגיע מכל יקבי המועצה, וימשיך בהופעה של דורית פרקש, שתארח את הזמר טריפונס. ביום חמישי יתקיימו פעילויות לכל המשפחה מהשעה 16:30. בין הפעילויות; הפנינג שבועות מסורתי שיכלול שוק איכרים, טעימות באדיבות מועצת הלול והבאת ביכורים ותבואות, סדנאות יצירה ומתנפחים לילדים ועוד.
פסטיבל מנות של גליל, מושב מנות. לתיאום סיורים: 050-8341650
פסטיבל תל אביב איט 2017
תל אביב איט 2017, פסטיבל האוכל שמקבץ את מיטב השפים במקום אחד, חוזר עם שלושה ערבים של אוכל וטעימות על חוף הים של תל אביב יפו. לאורך כל ימי הפסטיבל יוכלו האורחים ליהנות מאוכל רחוב חדשני, שדירת שוק חגיגית, משאיות אוכל, הופעות מוזיקה חיות, מתחם לילדים, פינות ישיבה, בתי קפה וברים. בין המסעדות שיתארחו בפסטיבל תוכלו למצוא את יפו תל אביב, מאנטה ריי, קפטן קארי, התרנגול הכחול, ויקי כריסטינה, דיקסי/פילדלפיה, פרונטו קיוסקו, ניני האצ'י, vong, דוד ויוסף, סופרה ועוד. כל מחירי המנות יהיו עד 35 שקלים והכניסה לפסטיבל חופשית.
לפרטים נוספים
פסטיבל שף בורגר חוזר לבאר שבע
פסטיבל Beer & Chef burger Fest יתקיים בימים ראשון עד שני (21-29/5) בארבע מסעדות באר שבעיות ובר אחד: מסעדת קפאסה, מסעדת קמפאי, הספרייה, כפרה קיטשן אנד בר ובטי בר בוטיק. במהלך הפסטיבל יוגשו מנות המבורגר לפי מתכונים של השפים אסף גרניט (קבוצת מחניודה), ויקטור גלוגר (מסעדת קלואליס), אוראל קמחי (מסעדת פופינה), דרור שושן (קבוצת קמפאי), אליאס מטר (קייטרינג מאי) ויוסי נחמן (כפרה). בכניסה למסעדות יחולקו טעימות של בירות, ולצד תפריט ספיישל ההמבורגרים יוגש תפריט ספיישל בירות גולדסטאר, הייניקן, פאולנר, סטראו פרומן, פאולנר סלבטור, סמואל אדמס, מרפיס ומכבי 7.9.
תפריט קינוחים חדש בלה ביסטרו, חולון
מסעדת Le Bistro Bar שבמתחם עזריאלי בחולון מציגה תפריט חדש של מבחר קינוחים: קראמבל תפוחים – פלחי תפוחים מקורמלים על מצע של בצק פריך של שקדים, במעטפת פירורי בצק שטרויזל; שוויצריה הקטנה – קרם מסקרפונה שבתוכו שכבה קריספית של שוקולד מריר ומעליו נטיפי שוקולד לבן על תחתית של עוגיית מרנג שוקולד; פאי פקאן – פקאנים מקורמלים בשילוב מייפל וסילאן, אפויים בתוך פאי בצק פריך; ואצבע לוטוס – על מצע "באצ'ו" שוקולד קריספי (שוקולד נוגט, פיסטוקים, אגוזים) וקרם שוקולד בלגי בציפוי שכבת לוטוס.
לה ביסטרו. הרוקמים 26, חולון
מסעדת המוציא תתארח בכל שישי למסעדת צ'יריפום, תל אביב
בכל יום שישי בין השעות 9:30 ועד 15:00, תיפתח מסעדת צ'יריפום של השף אבי לוי במתכונת מיוחדת בה יוצעו מנות מהמסעדה הירושלמית, כולל סלטים, מנות ראשונות, מנות עיקריות, תוספות וגם קינוחים לקחת הביתה לסופ"ש או לשבת לאכול במסעדה עצמה.
צ'יריפום. אחד העם 29, תל אביב
בית הקפה ליזלוטה חוגג יום הולדת 6, תל אביב
במהלך כל חודש מאי בית הקפה התל אביבי יחגוג יום הולדת שש. לכבוד חגיגות יום ההולדת יוגש הכל יום שישי ספיישל קאפקייק יום הולדת אחר: קאפקייק שוקולד, חמאת בוטנים וריסיז; קאפקייק שוקולד בזיגוג שוקולד וסוכריות צבעוניות ועוד. כמו כן, במהלך כל החודש יוגשו כריכונים אשר בימים רגילים מוגשים רק בשעות הבוקר. כמו כן, אל תפריט האלכוהול יצטרף מבצע של קאווה, למברוסקו או קוקטייל בוקר ב-6 שקלים למשך כל שעות היום.
קפה ליזלוטה. ריינס 20 (פינת פרישמן), תל אביב
תפריט משלוחים חדש במסעדת כרמים בבאר שבע
מסעדת כרמים של השף סהר רפאל בבאר שבע משיקה תפריט משלוחים שבעזרתו תוכלו לאכול ארוחת שף, אבל אצלכם בבית. התפריט של המסעדה כולו יהיה זמין להזמנה עד הבית, וגם המחירים יהיו זהים לאלו במסעדה.
כרמים. דרך חברון 56, באר שבע. למשלוחים: 08-9966444
ערבי בשר ויין במסעדת מיט קיטצ'ן, תל אביב
מסעדת Meat Kitchen הכשרה משיקה ערבי קונספט שיתקיימו מדי יום שלישי. התפריט ישתנה מדי שבוע ויכלול 4 מנות לסועד, ארבע כוסות יין (כל אחת מהן מותאמת למנות השונות) וקינוח זוגי במחיר 430 שקלים לזוג. התפריט יוצע לצד התפריט הרגיל. בין המנות: סינטה צרובה עם קרם ארטישוק ירושלמי, קונפי פורטבלו, טורטליני בטטה, ציר בקר חרדל ואגוזי לוז; וקרעי פסטה עם בשר טלה בבישול ארוך, קרם שורשים, קרמבל פקאן וקינמון.
מיט קיטשן. יגאל אלון 65, תל אביב
שבועות ללא חלב במסעדת ננוצ'קה, תל אביב
חג השבועות במסעדת ננוצ'קה הגרוזינית יכלול השנה ארוחת טעימות זוגית עם תפריט של מאכלים טבעוניים שיוגש במשך שלושה ימים (שני עד רביעי, 29-31.5) לאורך כל היום. בין המנות: לבנה עשוי שקדים. ממרח קשיו ועלי זעתר וצ'יה. רביולי סלק במילוי גבינה נימוח, אצבעות עונג גליליות זוקיני במילוי קרם קשיו על רוטב עגבניות פיקנטי ועוד. מחיר הארוחה: 280 שקלים לסועד.
ננוצ'קה. לילנבלום 30, תל אביב
פסטיבל טעימה מהגליל לשבועות ברחבי הארץ
החל מה-11 למאי, כ-120 מסעדות ובתי קפה בכל רחבי הארץ יציעו מנות ייחודיות בהשראת המנות מהתוכנית "משחקי השף אוטו-אוכל'. המנות יתבססו על הסביבה הקולינרית הגלילית עם תבלינים רעננים ומגוון עשבי תיבול. בין המסעדות המשתתפות: קיטשן, כרמים, טורקיז, אסף ארטיזנל, פלורנטינה והרשתות בליקר בייקרי, קקאו רשת פרש.
חיים כהן ישמש כשופט בתחרות "השף הצעיר של סן פלגרינו"
התחרות הבינלאומית, המזהה כשרונות קולינאריים עולים מרחבי העולם, תארח את חיים כהן שישפוט את כישורי הבישול של משתתפי התחרות, יחד עם שפים נוספים מטורקיה ויוון. התחרות תמשך 18 חודשים: במהלך השנה הקרובה יתקיימו סבבי בחירות ראשוניות ותחרויות מקומיות, כאשר הגמר הגדול של התחרות יערך במילאנו ביוני 2018. לאחר ההכרזה על הזוכה בתחרות, השופט של המדינה הזוכה יהפוך להיות המנטור של המתמודד הזוכה. במידה ויזכה מתמודד ישראלי, השף חיים כהן יהפוך למנטור שלו, ייפגש עם הזוכה בארץ, יעזור לו בשיפור ושדרוג המנה וכמובן וילווה אותו לגמר הגדול.
מתחם האוכל בסינמה סיטי נתניה מתרחב
מתחם האוכל במרכז רוגובין פדרמן סינמה סיטי נתניה מתרחב עם בתי אוכל חדשים שנפתחו בו בחודש האחרון כמו עד העצם אקספרס, פנטסיה, kampai street wok, ארקפה, שגב קונספט, גולדה, ביירן, תומאס בר, PIANO PIANO, בלייקר בייקרי" וחומוסים.
השף אבי לוי מתארח בבאשר פרומז'רי, חיפה
לקראת חג השבועות יתקיים בגרנד קניון שבחיפה אירוע קולינרי של באשר פרומז'רי: "שוק מחנה יהודה מגיע לגרנד קניון". במהלך האירוע יימכרו במשך שלושה ימים (28-30.5) גבינות, טעימות יין, סדנאות גבינה ויין, דליקטסים, תבלינים, לחמי מחמצת שאור, עוגות גבינה ומאכלי עדות בדוכנים שיוצבו ברחבת האוכל. השף אבי לוי יגיע ב-29.5 בשעה 18:00 ויכין מטעמי גבינות ברוח החג
באשר פרומז'רי. גרנד קניון, חיפה