טרנדים באים והולכים, חלקם נעלמים מהר וחלקם תופסים חזק יותר. רק השנה כבר הספקנו לטעום כריך בבצק פיצה ואת הקרואסון השטוח שעדיין זמין ב"לחמים" בזכות ביקוש שעדיין לא נרגע; והנה, הלהיט התורן כבר כאן: כריך מלפפון חמוץ. מדובר בטרנד ש"התפוצץ" בארה"ב במסגרתו עשרות בלוגרים מתעדים את עצמם, לרוב ברכביהם, נותנים ביסים קולניים במלפפונים חמוצים שבתוכם נארזים כל מרכיבי הסנדוויץ. כן, גם רוטב, גם נקניק וגם ירקות ושאר תוספות נכנסים כולם לתוך מלפפון חמוץ ענק.

מי שהרימו את הכפפה בארץ והחליט להעניק לטרנד הלוהט גרסה כחול-לבן הם 2 חברי ילדות שפתחו לפני חצי שנה את PANINO. מלפפונים בגודל הרצוי הם לא מצאו אצל הספקים בארץ, אבל זה לא גרם להם לוותר: הם קונים מלפפונים גדולים טריים בשוק ומחמיצים אותם בעצמם (המלפפון מוחמץ בעדינות, ללא נוכחות אגרסיבית של טעמי שום) בתהליך מזורז של 3 ימים בלבד, שמשאיר את המלפפון יותר קראנצ'י ופחות סמרטוטי לעומת מלפפון שמבלה בתחמיץ זמן ממושך. אלה לא באמת מלפפונים גרנדיוזיים, אלא מלפפונים גדולים קצת יותר מהרגיל ש מגיעים  למשקל 180-200 גרם.

כריך מלפפון ששיגע את ארה"ב (צילום: לין לוי, mako אוכל)
כריך מלפפון טרנדי | צילום: לין לוי, mako אוכל

במקום לחם - מלפפון חמוץ

הרעיון פשוט: את כל האפשרויות שקיימות בכריכים של PANINO - אפשר לקבל גם בגרסת המלפפון. אנחנו הלכנו על ה"קרניבור" - רוטב אדום פיקנטי, כתף בקר מעושן, רוקט ועגבנייה (49 שקלים) ועל "הישראלי" - פסטרמה הודו, איולי קונפי שום רוקט ועגבנייה (49 שקלים). הגרסה המוצלחת יותר לטעמנו היא דווקא "הישראלי", שטעמיה הולכים טוב יותר עם המלפפון החמוץ.

ומה באשר לטעם? ובכן, לגימיקים הרי אין באמת טעם של אוכל. בפועל זה נחמד ולא יותר מזה, אבל כנראה לתחושה של מימוש טרנד והטעימה של משהו חדש ושונה יש קסם משלה. להוציא על כזה כריך כמעט חמישים שקלים? זה כבר נתון להחלטתכם, אבל אם תשאלו  אותנו – אם כבר הגעתם לפאנינו – יש כאן דברים מוצלחים יותר לנסות.

פיצה שמנצחת את כריך המלפפון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה של PANINO | צילום: לין לוי, mako אוכל

אחד הדברים האלה הן פיצות חדשות שנכנסו לאחרונה לתפריט. הבסיס של הפיצה הוא למעשה לחם הפניני של הכריכים, שבצורת ההגשה הזאת נשאר פתוח] והכי כיף פשוט לקפל אותו לשניים ולבלוס. טעמנו גרסה עם איולי כמהין, מוצרלה, פסטו, פרמזן ועלי רוקט (42 שקלים) שהייתה מצוינת. שילוב התוספות עובד מושלם, הפניני קראנצ'י, משאיר שומניות עדינה וטעימה על האצבעות ובחלק הפנימי הוא רך ופלאפי.

ואם הסתקרנתם, דעו של-PANINO בת החצי שנה כבר 2 סניפים נוספים, בשוק הכרמל ובגבעתיים, אז מהרו לגשת לאחד מהם לפני שנגמרים המלפפונים.

אחד העם 15, תל אביב יפו | הכרמל 38 (שוק הכרמל), תל אביב יפו (כשר) | כצנלסון 117, גבעתיים