בינדאז

שוק לוינסקי חנך ממש לאחרונה בר אוכל חדש ומסקרן עם רגליים בישראל וראש בטיול בהודו. שם המקום הוא בינדאז ופתחו המסעדנים נח וישראל יצחק (מא פאו) והשף יבגני קובל (קורדרו, ל'אפוק), שרוצים להביא פרשנות כחול לבן לטוויסט אירופאי-הודי עם מנות קלאסיות מהמטבח ההודי שעברו מהפך: דוסה עם חזרת וקרם פרש שאפשר לחזק עם תוספת גרבלקס (42-72 שקלים); פאקורה עם חציל, תרד, יוגורט ותמרהינדי (62 שקלים); קבב בתוך קארי דגים (82 שקלים); טרטר בקר עם איולי אנשובי וחרדל שחור (67 שקלים), טיקה פרגית במרינדת יוגורט עם מלפפונים בגריל (65 שקלים), צלעות טלה עטופות תערובת תבלינים הודית (85 שקלים) ועוד. הקוקטיילים יזכירו למי שטייל בהודו את רגעי השיא של החיים עם שמות כמו "דיליג'נר", "Palolem" ו- "Arambol".

זבולון 7, תל אביב יפו. טלפון: 03-6989826

הודו ואירופה על הצלחת (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
בינדאז - זה מה שאוכלים בהודו פינת אירופה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

VINI CULTURA

ראשון לציון התחדשה עם בר יין קולינרי שמציע אוכל מהטאבון ויין במחירים נגישים של החל מ-85 שקלים לבקבוק. הוא ממוקם בלב רחוב הבילויים ומי שעומדים מאחורי הפתיחה הם רון אלימלך וטל גולי שבבעלותם פיצריית סה טו הצמודה לבר היין החדש. בתפריט אוכל יש מנות חלוקה כמו גבינת בושה בטאבון עם ריבת שרי פיקנטית, בצל ירוק ופרמזן (48 שקלים), סביצ׳ה בס (62 שקלים), ברוסקטת ענבים עם קרם גורגונזולה (42 שקלים) ועוד.

רוטשילד 63 ראשון לציון

נשנושים ליד היין (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
נשנושים לצד היין ב-VINI CULTURA | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מקווה יין

לא שחסרים חנויות וברי יין בתל אביב, אבל הנה נפתחה אחת נוספת, הפעם במקווה ישראל. לכאן באים כדי לקנות הביתה וגם לשבת לכוס יין באווירה נינוחה ואת הרעיון הגו טל בודנשטיין שהקים את קפה LOVEAT ואלעד שהם, שהיה במשך עשור מנהל המשקאות של חברת האירוח R2M וכיום מסיים לימודי דיפולמה ב-WSET לונדון. השניים מבטיחים שירות יין נגיש ועשיר בידע מתוך שאיפה שהביקור במקום יאפשר גם למידה ושיחה בגובה העיניים. בהמשך מקווה יין תציע גם סדנאות מקצועיות ואירועי טעימה, שירות יין בהתאמה אישית ומשלוחים הביתה.

מקווה ישראל 12, תל אביב יפו. טלפון: 0544-392319. שעות פעילות: שני-חמישי 16:00-23:00, שישי 12:00-16:00

שוקרייה

מסעדת שוקרייה של השף ניר שלמור עברה למיקום חדש, עשתה מהפך אמיתי במטבח ונולדה מחדש כביסטרו לבנטיני רחב ידיים שמציע גם בראנץ'. שלמור (קפה נואר, אדיסון) מבשל כאן בג'וספר ומציע מנות כמו טאקו פיסטוק עם טרטר דג ואיולי תפוז (74 שקלים), כרישה בתנור על קרם בצל עם פטריות פורטובלו וברי צלויה (54 שקלים), גספצ'ו בוראטה (74 שקלים) וחסה צלויה בתנור פחם עם פרמזן ברוטב קיסר קלאסי (48 שקלים). יש בתפריט החדש גם קבב דג, חריימה, לחמא בעג׳ין ואפילו וינר שניצל קלאסי עם פירה (74-102 שקלים למנה עיקרית). חידוש נוסף הוא מעדנייה קטנה שמציעה גרבלקס, מסבחה, עלי גפן, צזיקי ולאבנה עם ירקות גינה. 

דרך רמתיים 21, הוד השרון. טלפון: 077-5328604. שעות פעילות: שני-חמישי, שבת 10:00-23:00, שישי 09:00-23:00

זה מה שאוכלים הלבנטינים (צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור)
שוקריה המחודשת והלבנטינית | צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור

Sea Bass

Sea Bass היא מסעדה חדשה במתחם עופר נוף גליל. היא מתמחה בדגים, סושי ופירות ים  ומכילה 140 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ. בין המנות בתפריט מגש מנות פתיחים (104 שקלים), דג בתנור פחמים (125 שקלים), טרטר דג פילה (64 שקלים), קלמרי מטוגן ממולא בריזוטו פריקה ירוקה (92 שקלים), קערת מולים (72 שקלים) ועוד.

קניון עופר נוף גליל. טלפון: 04-8277777

 

זה מה שאוכלים עם נוף להרים ב-Sea Bass החדשה (צילום: אסף לוי, יחסי ציבור)
Sea Bass החדשה בנוף הגליל | צילום: אסף לוי, יחסי ציבור

My little pony café

אחרי סין, יפן וסינגפור טרנד הפוני מגיע גם לתל אביב. מדובר בבית קפה מיוחד לילדים שיפעל 6 שבועות בדיזנגוף סנטר. המקום מעוצב בהשראת עולם המופלא סוסי הפוני הצבעוניים וגם המנות בתפריט נוצרו בהשראת סדרת הילדים המצליחה. אפשר יהיה להזמין כאן קינוחים אינסטגרמיים, שייקים צבעוניים ועוד (22-72 שקלים למנה) ובעל הדרך ליהנות מבילוי ממוזג עם הילדים.

דיזנגוף סנטר תל אביב. 21.7-30.8 ראשון-חמישי 10:00-20:00, שישי 9:00-15:00

קינוח אינסטגרמי ב-My little pony café (צילום: גליה אבירם, יחסי ציבור)
קינוחים אינסטגרמיים ב-My little pony café | צילום: גליה אבירם, יחסי ציבור

קראק פאי קפה

אחרי שעבדו במתכונת משלוחים בלבד, עדן אלקיים ורון עזב פותחים בית מאפה בבוגרשוב. בוויטרינה מחכים לכם לא פחות מ-20 סוגים שונים של הפאי כולל גרסה ללא גלוטן, ביניהם קראק פאי מאצ'ה, נוגט, בייגלה, ויש גם עם פירות יער, ריזס, פקאן, עם שכבת עוגת גבינה ועם לימון וגרידת ליים (29 שקלים למנה). 

בוגרשוב 32, תל אביב יפו. ראשון-שני 17:00-23:00, שלישי-חמישי 11:00-23:00, שישי 9:30-15:00, מוצ"ש-23:00