גל בתי המאפה והפטיסרי ששוטף את ישראל בשנתיים החולפות לא מראה סימני האטה. למעשה, הוא מגיע לעוד ועוד מקומות מפתיעים ומציג שילובים שנראים אפשריים רק במדינה שלנו. דוגמה טובה לזה היא דנול - בית קפה ובייקרי שנפתח לפני זמן קצר בכפר כמא, ומשלב בין הגבינות הצ'רקסיות המוכרות למאפים צרפתיים וקינוחים איטלקיים.

את המקום פתחה דניה סוסחא, ועל שמה הוא גם קרוי. כל המשפחה התפקדה לסייע לדניה הצעירה (רק בתחילת שנות העשרים לחייה) עם העסק החדש, ונראה שלפחות בינתיים הסביבה של הגליל התחתון נלהבת במיוחד מהמקום החדש והמרשים. לא רק המאפים שמציעה דניה מלהיבים אלא גם המיקום עצמו - באחד המבנים העתיקים של הכפר לצד מרכז המורשת הצ'רקסית.

 

דנול בורקס כפר כמא  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
בורקס גבינה צ'רקסית בדנול | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

החיבה של דניה לאפייה החלה כבר כילדה, והמשיכה בלימודי קונדיטוריה בבית הספר בישולים. בזמן הקורונה היא מכרה עוגות, מאפים וקינוחים באופן פרטי, וכעת מיסדה את העיסוק לעסק של ממש. את ההוויה של האוכל הצ'רקסי היא מכניסה למאפים בצורת חומרי גלם ושילובים שונים; כך למשל תמצאו אצלה את מאפה הדגל עם חצילים קלויים, פלפלים קלויים, גבינה צ'רקסית, עגבניות שרי ובצל; או כריך בורקס במילוי גבינה צ'רקסית מלוחה עם חסה, עגבניות שרי, צנונית, מלפפון חמוץ, ביצה קשה ובזיליקום.

עוד אפשר למצוא כאן מגוון מאפים מתוקים, ביניהם קראפין עם לימון ופיסטוק וקראפין שוקולד קרמל, סינבון, רוגלך שוקולד, פחזניות, קרואסון חמאה, שוקולד או פיסטוק, מאפה פטיסייר ופירות יער עם ריבת פירות יער ופירות יער טריים;. באגף הקינוחים והעוגות אפשר למצוא עוגת גבינה, טארט אישי או משפחתי עם לימון ופיסטוק, טארט פירות יער וקינוחי טירמיסו אישיים.

  

דנול כפר כמא מאפה בוקר  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
מאפה קרם פטיסייר ופירות יער | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

דנול החדשה פתוחה בימים שני עד חמישי מ-7:00 ועד 13:00 ואחר הצהריים מ-17:00 עד 21:00. בימים שישי ושבת פתוח מ-9:00 עד 13:00 ומ-17:00 עד 21:00.

דנול . ליד המרכז למורשת הצ'רקסית, כפר כמא. 053-5304566