זה שהפרי הירוק היפהפה, אבוקדו, הוא טרנד ויראלי שאינו מרפה, כבר ידוע. מה זה, רק בשבוע החולף סיפרנו לכם פה על גלידת האבוקדו שהולכת ומתפשטת החורף הזה ברחבי הארץ. עכשיו ישראל נכנסת אפילו יותר עמוק לטרללת האבוקדו עם מסעדת אבוקדו חדשה וראשונה מסוגה בארץ.
המקום החדש, שנקרא אבוקדה (AVOCADA) נפתח להרצה לפני כשבוע ברחוב לילנבלום בתל אביב. אבוקדה, כשמה כן היא, מסעדה ששמה במרכז את האבוקדו, והוא נוכח בה בכל מנה אפשרית - מהראשונות, דרך הלחם ועד הקינוחים.
אבוקדה חוברת לטרנד עולמי שהולך ומתרחב מאז פתיחתה של מסעדת האבוקדו באמסטרדם, The Avocado Show. המסעדה, הפכה ללהיט ויראלי עוד בטרם נפתחה רשמית, ושמה התגלגל במהירות ברחבי העולם. מאז עוד ועוד מסעדות שבבסיסן האבוקדו, נפתחו בברלין, אתונה, רומא, מילאנו, ניו יורק, ולונדון. וכעת גם לנו יש מסעדת אבוקדו משלנו בלב תל אביב.
על אבוקדה אחראיים ארז פרידנזון וחן שושן, כשעל האוכל כאן חתום השף טל דדון. כל פינה במסעדה החדשה עוצבה היטב כדי להיות מצולמת ולהעלות לרשת החברתית, ולא פלא שעוד לפני שדיברנו על התפריט כאן, המקום הפך לוויראלי בטירוף ומושך אליו את כלל המכורים לאבוקדו.
התפריט של אבוקדה מורכב למעשה משני תפריטים שונים: תפריט ללא מוצרים מן החי ותפריט רגיל. בכל ערב מציעים כאן גם שלל מנות ספיישל מתחלפות, כך שהתפריט כולו עדיין מתגבש ואינו סופי. בין המנות בינתיים תמצאו אפשרויות כגון לחם מחמצת עם קצף עגבנייה, חמאת אבוקדו וטחינת אבוקדו; טוסט אבוקדו עם קרם אבוקדו ואבוקדו; שני חצאי אבוקדו במילוי עגבניות, בצל כבוש, פלפל חריף, שמנת חמוצה, פטה וגרידת אבן יוגורט; סביצ'ה אבוקדו, מנגו ופפאיה עם עשבי תיבול; סלמון ואבוקדו במרינדת רימונים; קרם ברולה בחצי אבוקדו ממולא בפטה ויוגורט בופאלו עם סוכר מקורמל; כריך קוב עם קרם אבוקדו, חסה אייסברג, חזה עוף מפורק, חדל ומיונז, בייקון, פרמזן ועגבנייה וגם אורז לבן עם פרח אבוקדו עם מלפפון, אצות וואקמה, שומשום שחור, צ'ילי אדום, ביצה עלומה ותוספת לבחירה מבין אפשרויות כמו בייקון, סלק מעושן, קרם מקדמיה, או גבינת גורגונזולה. מחירי המנות נעים בין 52-58 שקלים למנה גדולה יותר וכ-22 שקלים לפתיח.
גם בגזרת הקינוחים לא שכחו מאבוקדו: ניתן להזמין כאן מוס שוקולד עם אבוקדו, פלפלת, ושבבי קוקוס או גלידת אבוקדה שהיא גלידה אמריקאית על בסיס אבוקדו (בין 18-28 שקלים לקינוח). בימי שישי (ובהמשך גם בשבת) מוגשת כאן ארוחת בראנץ' שכוללת מנות קלילות יותר, גם הן בשילוב אבוקדו כמו פנקייק עם פירות, אבוקדו, ומייפל או בייגל עם אבוקדו, סלמון, סלק, וביצה עלומה.
כרגע פתוחה אבוקדה בימות השבוע החל משעה שש בערב בלבד (ובימי שישי משעה עשר ועד שלוש לבראנץ'). כבר בשבוע הבא מתכננים כאן להרחיב שעות פעילות החל משעה עשר ועד שלוש בצהריים, והחל משעה שש בערב ועד הלילה. לפי ההיסטריה שיש כאן מדי יום (עם תור ארוך מחוץ לדלת), המקום עתיד להפוך ללהיט של העונה הקרובה.
ומה לגבי השאלה החשובה ביותר - איך יתמודדו באבוקדה עם התנודות באיכות האבוקדו הישראלי והתקופה בה לא ניתן יהיה להשיג אבוקדו בשל? יש להם פתרון. "יש בארץ אבוקדו כל השנה, אבל בתקופה הקשה הצרכנים מקבלים את האבוקדו כשהוא בוסר ולא מבשיל וכל הפירות הטובים מיוצאים לחו"ל", מסביר הבעלים ארז פרינדזון, "אנחנו עושים שיתוף פעולה עם חקלאים בגרנות ולכן נקבל כל השנה אבוקדו ברמה הגבוהה ביותר. אז גם כשיהיה קשה, נוכל להשיג אבוקדו תמיד. ובהמשך אפשר יהיה אפילו לקנות אצלנו אבוקדו טוב הביתה וקרמים שונים על בסיס שמן אבוקדו. אנחנו מתכננים להיות מקדש אבוקדו".
למה באמת לפתוח מקום שכל כולו אבוקדו?
"אני אישית נורא אוהב אבוקדו ובאמת מדובר בקונספט שיש בכל העולם, וזה גם מגיע מאהדת הקהל. חשבתי שתהיה גם בארץ התלהבות אבל לא צפיתי את מה שקורה. זה פשוט מטורף".
אבוקדה. לילנבלום 39, תל אביב. 03-929-1988. לא כשר