חגיגות 25 שנה לפנינה פאי, אשדוד

קונדיטוריית פנינה פאי מציינת בימים אלה 25 שנות פעילות, ולרגל כך תארח בכל שבוע במהלך ספטמבר מוסד אשדודי אחר להכנת מנה משותפת. את המנות, לצד התפריט הקיים, יהיה אפשר לאכול בקונדיטוריה בימים ראשון עד שישי בין 8:00 ל-16:00. 

ב-1-6.9 תוגש בפנינה פאי מנה המשותפת לפנינה ולשף יחי זינו מפסקדו: קרואסון פריקסה עם דג כבוש, לימון כבוש, צ'ילי חריף ועגבניות שרי; ב-8-13.9 יתארח שף יאן הרוש מפיצה פארינו ויחד יגישו טירמיסו פיסטוק; ב-15-20.9 יתארח שף אייל דיין ממסעדת עלמא ויוגש קרואסון פתוח ועליו דג ים בכבישה קלה עם סלטון של כוסברה, צ'ילי ותפוז, קרמל סויה וקריספי ג'ינג'ר; וב-22-27.9 יגישו פנינה ושף אדם שוקרון מ"זה" ו"זאת" קרואסון עם ריבת שרי חריפה, גבינת עיזים, צ'דר וחמאת שום שמיר.

פנינה פאי. הציונות 13, אשדוד. 08-8557771

פרי שייק. חדש בגולדה (צילום: אמיר מנחם ל-my social, יחסי ציבור)
פרי שייק. חדש בגולדה | צילום: אמיר מנחם ל-my social, יחסי ציבור

רשת גולדה מוסיפה פרי שייקים לתפריט

רשת גולדה מרחיבה את הרפרטואר עם קולקציה של משקאות פרי שייק ללא תוספת סוכר, חומרים משמרים או צבעי מאכל. השייקים מבוססים על חלב רגיל, חלב סויה, חלב שקדים או מים לבחירה, ומגיעים בשישה טעמים: תות, בננה, תמר; תות, פסיפלורה, אננס, תמר; מנגו, בננה, אננס, תמר; מלון, ליצ'י, בננה, מנגו (27 שקלים); אננס, ליצ'י, בננה, תמר, ספירולינה; ואוכמניות, דומדמניות אדומות, תות, תמר, אסאי (32 שקלים).

הקולקציה זמינה בסניפים נבחרים. 

Culinary Laboratory - ארוחות שף מיוחדות ב-7:1 (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
Culinary Laboratory - ארוחות שף מיוחדות ב-7:1 | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

Culinary Laboratory - ארוחות שף מיוחדות ב-7:1, תל אביב

מעבדת הקוקטיילים של TYO בתל אביב, 7:1, ביקשה משלושה שפים מובילים להשתמש בטכנולוגיות שהיא מציעה - כמו רוטו וואפ וצנטריפוגות - לטובת יצירה של תפריט מיוחד. התוצאה היא שבע ארוחות של שש מנות כל אחת, שיעלו 250 שקלים לאדם.

ראשונה תהיה הארוחה של גיא אריש מסנטי ומשייה, שיגיש ב-2.9 מנות כמו סשימי אינטיאס, אצות ובושם סומאק וגספצ'ו פירות יער עם מרוות אננס ובזיליקום סגול. הארוחה השנייה תתקיים ב-9-10.9 ובה יגישו יובל לשם ואיתי אייל מקבוצת Ilu מנות כמו פרח דג נא עם פילה עגבנייה ותמצית אויסטר וסביצ'ה מולים עם רוטב מלפפונים, אצות ופשתן. ב-16-17.9 יחתום שף מוטי טיטמן את הפרויקט עם מנות כמו ברזאולה ביתית, קורנדביף וסלט תפוחי אדמה עם איולי חזרת, טרטר בקר עם סויה לבנה וסשימי דג ים עם רוטב פונזו-ליים, גרעיני דלעת ושמן כפיר ליים.

Culinary Laboratory ב-7:1, אחד העם 1, תל אביב. 03-6700112. להזמנות

משלוחה Sessions (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
משלוחה Sessions | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

משלוחה Sessions - מארזים קולינריים של מנות שף

אפליקציית משלוחה נכנסת לעולם הפיין דיינינג ומשיקה מארזים קולינריים שיכללו מנות של שפים משתנים, קינוחים של עופר בן נתן ויין של סטודיו MoBo במחיר מיוחד. את המארזים יהיה אפשר להזמין הביתה דרך אפליקציית משלוחה או לרכוש בסטודיו MoBo לאכילה במקום. השף הראשון שישתתף בפרויקט הוא ניר לוי ממסעדת טלביה; ב-4-5.9 תוכלו ליהנות מהמארז שלו, הכולל טרטר בקר צרפתי-אורפאלי של טלביה, ויטלו טונאטו של לשון בקר כבוש עם ביצה רכה, פלטת שרקטורי בסגנון ים תיכוני של נקניקים ארטיזנליים, מאפה קווין אמאן ממולא בביצה מקושקשת עם בייקון תוצרת בית, ובקינוחים: פיננסייר תירס עם קראמבל פולנטה וגנאש חלב קורנפלקס ומוס שוקולד ולרונה עם פרלינה אגוזים וקריספי רייס קקאו. המחיר למארז זוגי: 189 שקלים לא כולל יין, 279 כולל יין.

סטודיו MoBo. אחד העם 51, תל אביב, או דרך אפליקציית משלוחה

סלט קפרזה טבעוני של אנסטסיה (צילום: אביטל סבג, יחסי ציבור)
אנסטסיה. מעכשיו כשר למהדרין | צילום: אביטל סבג, יחסי ציבור

כשרות למהדרין למוצרים של מסעדת אנסטסיה הטבעונית

עשור אחרי פתיחת המסעדה, שהפכה מהר מאוד למוסד טבעוני מפורסם, וחמש שנים אחרי שפתחו את המפעל שלהם בתל אביב - המפעל של אנסטסיה קיבל תעודת כשרות למהדרין. אז אומנם עירוב של בשר וחלב לא היה שם מעולם (וגם לא רק בשר או רק חלב), אבל עכשיו גם שומרי הכשרות האדוקים יוכלו ליהנות מהמוצרים ללא חשש. למוצרי אנסטסיה, הכוללים גבינות טבעוניות, ממרחים, סלטים, קישים, מאפים, עוגיות וקינוחים, הצטרפו לאחרונה כמה מוצרים חדשים כמו שניצל בלחמניית חלה וגם שתי גבינות חדשות - ברי משמש וברי פלפל שחור (אבל אנחנו עדיין מעדיפים את הברי פקאן הוותיקה). 

אנסטסיה. פרישמן 54, תל אביב. 03-529-0095. כשר למהדרין

מנות חדשות. מידל איסט (צילום: ג'ני רוחלין, יחסי ציבור)
מנות חדשות. מידל איסט | צילום: ג'ני רוחלין, יחסי ציבור

מנות חדשות במידל איסט, תל אביב 

מסעדת מידל איסט ברחוב מנחם בגין משיקה מנות חדשות וביניהן מגש צמחוני עם 20 כדורי פלאפל, חומוס (כולל ריפיל), סלט עגבניות פיקנטי וסלט חסה, ארוגולה ושקדים (140 שקלים, מתאים עד 4 סועדים); מגש בשרי עם 2 שניצלים ענקיים, סלט עגבניות פיקנטי, סלט ירקות קצוץ, כרוב לבן, סלט חסה, ארוגולה ושקדים, מג'דרה, צ'יפס וחמוצים (140 שקלים, מתאים לשני סועדים); וגם שניצל בלאפה או בפיתה, שווארמה טבעונית ועוד.

מידל איסט. מנחם בגין 29, תל אביב. כשר (רבנות תל אביב)

ארז קומרובסקי ודנון. פסטיבל משקים ומשקאות (צילום: קובי מהגר, יחסי ציבור)
ארז קומרובסקי ודנון. פסטיבל משקים ומשקאות | צילום: קובי מהגר, יחסי ציבור

מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת - יריד תוצרת ארטיזנלית בשרונה מרקט, תל אביב

ב-5-6.9 ייערך בשרונה מרקט יריד קולינרי שאצרו אבירם כץ ומיכל לויט. ביריד ישתתפו כ-20 דוכנים של משקאות אלכוהוליים, מאפים, גבינות ומוצרי מזווה העשויים מתוצרת טרייה. בין הדוכנים: "המאפייה החברתית של ארז" עם חלות של ארז קומרובסקי ובית הספר דנון, דוכני צנצנות עם הרטבים הסודיים של מטבחי המסעדות OPA ו-OCD, מאפים ומתוקים של לונה ביסטרו מנצרת, בקר פרימיום ממגדלים מקומיים מקיבוץ נחשולים, וואסבי ישראלי ופטריות מאכל מזנים ייחודיים.

לצד הדוכנים והברים יהיה ניתן להירשם לשיחות (עם אוזניות) במידל בר בשרונה מרקט בהשתתפות כמה מהמציגים ביריד, בהנחיית אבירם כץ ומיכל לויט.

שעות פעילות: חמישי 10:00-23:00, שישי 10:00-16:00. 

שרונה מרקט. קלמן מגן 3, תל אביב