העיר פתח תקווה לא ממש מככבת במדורי אוכל, בוודאי שלא בכל הנוגע לבתי אוכל חדשים שנפתחים בה. הפעם מדובר במקרה יוצא דופן ומשמח במיוחד, כי דווקא בפתח תקווה נפתח לאחרונה ביסטרו ומאפייה צרפתית מסקרן במיוחד. המקום, שנקרא דרימרי, נפתח על ידי השף קונדיטור עידן מימון.
ממון קיבל את הכשרתו הקולינרית בבית הספר לה נוטרה בפריז ואת הקריירה שלו התחיל בקונדיטוריות של מסעדות יוקרה כמו טוטו של ירון שליו וקלארו של השף רן שמואלי. הקונדיטור החליט לצאת לדרך עצמאית ולפתוח מקום שישים דגש על בולונז'רי צרפתי קלאסי וגם ישמש כבית קפה-ביסטרו עם מנות איכותיות על בסיס חומרי גלם מיצרנים מקומיים ואורגניים. מבחינת מימון, פתח תקווה מלאה באוכלוסייה שמחפשת אוכל איכותי וכמי שמתגורר באזור, הוא מוצא שאין בו מספיק מענה.
אז מה אפשר לאכול כאן? נתחיל ברשותכם ממגוון המאפים הרחב שיוצג כאן מדי בוקר. בין היתר תוכלו למצוא בדרימרי קווין אמן - מאפה שמרים צרפתי מסורתי עתיר בחמאה מקורמלת; מאפה ריקוטה אמרנה; קרואסון חמאה, שוקולד או שקדים; בבקה שוקולד או בבקה עם אגוזי לוז; מאפה שקדים פקאן וקרם פרנג'יפן ופחזניות סבלה ברטון ממולאות בקרם פטיסייר.
מלבד הדגש על אפייה צרפתית יוצעו כאן גם קלאסיקות אפייה ישראליות כמו בייגלה ירושלמי, עוגות שמרים עם שוקולד, חלבה, או קינמון; פרסבורגר פרג, עוגת גבינה אפויה, חומיות, עוגות בחושות כמו פטל ושוקולד לבן, בננה פקאן, שוקולד פאדג', גזר אספרסו וקרמבל תפוחים וקלבדוס. כמו כן לנחמה חורפית מושלמת יוגש כאן ברד פודינג בבלילת קרם ברולה עם קרם פרש וגלידה. המחירים נעים בין 8-44 שקלים למאפה או עוגה שלמה לרכישה הביתה. במקום יוצעו גם לחמי מחמצת שאפויים בתנורי אבן כמו לחם נלסון, לחם צימוקים ואגוזים מקמח מלא, לחם כוסמין, לחם שיפון גרמני, לחם דגנים וכמובן חלות (24 שקלים לכיכר, והשנייה תימכר ב-50 אחוזי הנחה במהלך כל היום).
בגזרת האוכל בשעות הבוקר יוצעו במקום מאפים וכריכים והחל מהצהריים יוגשו במקום מגוון סלטים, פיצות ופסטות שנעשות במקום. בתפריט: סלט פטוש עם ירקות שוק חתוכים גס, קרוטונים וגבינת פטה (48 שקלים); סלט אנדיב עם מיקס חסות, גזר, שקדים, גבינת ברי פקאן, ויניגרט אגוזים, ביצה קשה ואיולי לימון כבוש (52 שקלים); סביח מפורק עם טחינה אל ארז, חומוס, חציל, תפוח אדמה, ביצה חצי קשה ועגבניות משוויה (52 שקלים); פטריות ממולאות, פולנטה, אספרגוס ופרמזן (44 שקלים); פיצה ביאנקה עם קרם פרש פורצ'יני, מוצרלה, פרמזן, פטריות בגריל ורוקט (54 שקלים) ועוד.
בימי שישי יוגש בדרימרי בראנץ' משעה שמונה בבוקר ועד שתיים בצהריים ובו מנות מיוחדות כמו קרואסון בולאנז'רי עם קציפת טחינה, חצילים, ביצה חצי קשה ומשוויה של ירקות שרופים (44 שקלים); בייגל בריוש עם סלמון, גבינת שמנת, אבוקדו וביצה חצי קשה (46 שקלים); אגז בנדיקט על בריוש, עם ביצים עלומות, תרד בר, בצל ורוטב הולנדייז (48 שקלים) ובורקס גבינות עם גאודה מוצרלה וריקוטה, ושכבות של אבוקדו, גבינת חלומי וביצה חצי קשה (42 שקלים).
דרימרי. הערבה 1 גבעת שמואל/ הסיבים 49 פתח תקווה. 03-9503330. ראשון–חמישי 8:00-0:00 ,שישי: 8:00-15:00, שבת 19:00–0:00