המודעות הבריאותית שהולכת ומתפתחת בשנים האחרונות מעלה את קרנו של האוכל האורגני בעולם בכלל ובישראל בפרט. אבל כמו הרבה דברים טובים, גם התזונה האורגנית מזוהה על פי רוב עם תו מחיר גבוה מאוד, שרובנו מתבאסים להתמודד אתו. עם הדיסוננס הזה תנסה להתמודד רשת בתי קפה חדשה שנפתחת בעוד כשבוע בתל אביב, ומעוניינת לשבור את השוק ולמכור קפה, כריכים וסלטים אורגניים במחירים סבירים.
בואו לראות מה עוד חדש בפייסבוק שלנו
המקום, שנקרא Take Eat וממוקם ברחוב הרצל 16 בתל אביב, ישמש כבית קפה שיעבוד משעות הבוקר ועד השעה חמש אחר הצהריים. במקום ימכרו מגוון כריכים שונים בלחמי מחמצת שיוכנו בכל סניף; סלטי ירקות מגוונים; פירות טריים חתוכים וארוזים וקפה אורגני מפולים שיובאו במיוחד עבור הרשת החדשה ונקלים בארץ, לצד חלב אורגני של הרדוף.
"בכל פעם שאני מטייל בעולם אני רואה המון עסקים אורגניים והם מאוד חסרים בישראל", מסביר בעלי הרשת החדשה בן יחזקאל, "בארץ, אנשים חוששים מהמילה אורגני בגלל הפחד להגיע לקופה ולהיבהל מהמחיר. לכן, בטייק איט אנחנו לא רוצים שזה יקרה אלא מעוניינים למכור אוכל אורגני במחירים סבירים והוגנים".
עוד באוכל טוב:
- איזה מסעדות הכי עשו לנו את זה השנה
- למה לאון אלקלעי חושב שכנפיים זה המאנץ' המושלם
- חריימה אמיתי לראש השנה
התמחור - שיעמוד על 8 שקלים לכוס קפה אורגני (250 מיליליטר) ובין 12-20 שקלים לכריך בהתאם למורכבותו (שמרבית רכיביו אורגניים), נוצר לאור כוח קנייה שסיגל יחזקאל עם השנים, שלו חברה גדולה לייצור כריכים בצפון הארץ, אשר מספקת מעל 20 אלף כריכים ביום לגופים מוסדיים כמו המשטרה, חברות כגון אלביט ואינטל ועוד. "אני נמצא בתחום הקולינריה משנת 1998", מפרט יחזקאל, "ועכשיו החלטתי לצאת גם מחוץ לשוק המוסדי ולפתוח את הרשת האורגנית תוך ניצול כוח הקנייה הקיים שלי, שמאפשר לי למכור ללקוח הסופי אוכל בריא, טוב ואורגני, במחיר סביר".
יחזקאל מדגיש כי לא יתקיים שום קשר בין הכריכים המוסדיים לרשת בתי הקפה החדשה (שסניף שני שלה יפתח בעוד מספר חודשים ברחוב הארבעה בתל אביב). כל סניף של הרשת החדשה ייאפה לחמים משלו וייצר במטבח באופן עצמאי רטבים מיוחדים לכריכים כמו ממרח חצילים ואגוזי מלך ואפילו מיונז בייצור עצמי.
כך, בין הכריכים שניתן יהיה למצוא בטייק איט (המקום כשר חלבי) - כריך סלט ביצים קלאסי; כריך פועלים עם שמנת חמוצה, בצל מוחמץ, זיתים ועגבנייה; כריך חמינדוס, אריסה, טחינה ופטרוזיליה; כריך גאודה, חמאת קימל וארטישוק בתחמיץ; כריך פטה כבשים וארוגולה עם ממרח חצילים ואגוזי מלך; כריך מנצ'גו, דלעת, פפריקה מעושנת, דבש וטפנד; כריך שמאלץ הרינג ועוד. בנוסף, יציעו במקום מבחר סלטים כמו נודלס שעועית, דלעת, גזר, זוקיני ירוק וצהוב ברוטב אסייאתי; סלט חסה, ארטישוק בתחמיץ, גבינה בולגרית, זיתי קלמטה בוויניגרט חומץ בן יין ושמן זית; סלט ארוגולה, סלק צלוי, גבינה בולגרית, קולורבי, ברוטב רכז רימונים, שמן זית וחומץ בן יין. לצד האפשרויות הצמחוניות יוגשו כאן גם אופציות טבעוניות לסלטים וכריכים.
אורגני לכווולם
בנוסף לטייק איט יפתחו בשבועות הקרובים עוד 2 עסקים קולינריים שמדגישים את הפן האורגני והבריאותי. בית הקפה אורגניק פטיש החדש שעתיד להיפתח בשבועות הקרובים על חורבות בית הקפה "טל ושני" ברחוב ארלוזרוב 23 בתל אביב וברחוב לילנבלום 41 בעיר, נפתחת בימים הקרובים לפעילות מסעדה חדשה בשם רוזינקא כשעל האוכל במקום אחראית רחל סלם (זוגתו לשעבר של השף אייל שני ומי שהייתה בעלת מסעדת אוקיינוס בירושלים). המסעדה, מונה כ-50 מקומות ישיבה. היא מעוצבת בקווים נקיים מאוד עם ריהוט עץ פשוט ומציעה לתושבי השכונה והמשרדים הסובבים אוכל בסגנון ביתי, בריאותי, ים תיכוני ורענן שמתבסס על הרבה מאוד ירקות.
כרגע, המסעדה נמצאת בשלבי הרצה מתקדמים (היא פתוחה רק בשעות 12:00-16:00) ומגישה ארוחות צהריים בלבד (בשירות עצמי ובמחירים מתונים של עד 50 שקלים לעסקית צהריים). בין המנות שמוגשות במקום ניתן יהיה למצוא למשל סלט עדשים שחורות; סלט קינואה ואורז אדום; סלט גריסי פנינה וסלק; קציצות דגים בעגבניות ובמיה; תבשיל עדשים וירקות שורש; מרק סלק בתוספת כוסמת או אורז מלא; תרנגולת צלויה ועוד (התפריט ישתנה באופן תכוף ויכיל מגוון רכיבים אורגניים). בהמשך, תיפתח המסעדה גם בשעות הבוקר והערב.
Take eat. הרצל 16, תל אביב
אורגניק פטיש. ארלוזרוב 23, תל אביב.
רוזינקא. לילנבלום 41, תל אביב.