זה רשמי: השף עומר מילר נמצא בכל מקום. אחרי שתי מסעדות מצליחות בתל אביב ותכנית טלוויזיה שמצלמת בימים אלה את עונתה הרביעית, עכשיו הוא חוזר גם אל עולם הקייטרינג ומתכוון להתפתח לחו"ל עם מסעדה חדשה בניו יורק.
בואו לקרוא על עוד מקומות חדשים ומדליקים בפייסבוק שלנו
השיבה של מילר לתחום הקייטרינג נעשתה דרך גן האירועים שבע, שנמצא ברחוב הצפירה בתל אביב. בינואר הקרוב מתחיל מילר את תפקידו החדש כשף ושותף בקייטרינג החדש והכשר של הגן, שייקרא bazzar. "גן האירועים הזה מאוד מצליח כבר שנתיים, אבל עד עכשיו הם עבדו עם קייטרינג חיצוני", הוא מסביר, "כבר מזמן הם החליטו שהם רוצים להתחיל בקייטרינג אינהאוס, ואחרי משא ומתן החלטנו שאני אוביל אותו".
למי שלא זוכר, חלק נכבד מדרכו הקולינרית של מילר קשור לעולם הקייטרינג. בעבר הוא עבד תחת השף ירון קסטנבוים בקייטרינג העילית "פוד ארט", ועכשיו הוא מרגיש בוגר ומגובש מספיק כדי לחזור ולכבוש מחדש את האירועים שלכם. "קודם כל קייטרינג עוסק באוכל, והקונסטלציה של העיסוק הזה מתאימה לי למקום שבו אני נמצא היום בחיים", הוא מסביר. "אני בא לזה ממקום בוגר, כבר עשיתי את זה בחיים שלי ואני רגוע יותר ומחפש לבטא את עצמי גם באירועים".
עוד באוכל טוב:
התפריטים שיגיש מילר בבזאר יהיו תלויים בסוג האירוע. תוכלו לבנות תפריט אישי עם השף, אבל תהיה גם אופציה לבחור מתוך תפריטים קבועים ורחבים שהוא ייצור. "לא מדובר באוכל אירועים רגיל שיש היום בכל מקום", מספר מילר. "מאז פוד ארט, שהיה הקייטרינג המדהים ביותר שהכרתי, הענף גדל והשתפר ויש היום המון חברות קייטרינג שעושות דברים מדהימים. אז כמו כל דבר שאני עושה, ניסיתי גם בקייטרינג לשמור על דברים עם טביעת האצבע שלי מהמטבח הישראלי המודרני והמקומי, אבל עדיין ליצור משהו שלא רואים בכל מקום ולשמור על מחיר סביר והגיוני".
במסגרת עבודתו עם הקייטרינג בנה מילר במקום רוטיסרי לעופות, וגם מאפייה רחבת ידיים בכניסה לגן האירועים, שבה תתבצע האפייה אל מול עיניהם של הסועדים. "בניתי במקום מטבח ענק כדי לתכנן את חמש השנים הקרובות", הוא מעיד, "ובעתיד נוכל גם לעשות אירועים שייצאו החוצה, למשל להגיע אלייך הביתה ולבשל שם".
לשנה הבאה בניו יורק
בד בבד עם התרגולים לקראת הפעלת הקייטרינג מקיים מילר בימים אלה מגעים לפתיחת מסעדה חדשה שלו ושל קבוצת המסעדנות שבה הוא שותף יחד עם המסעדן סטיבן לובל, בניו יורק. "אנחנו כרגע במשא ומתן מתקדם, למרות שהיו לנו מכשולים שעיכבו אותנו - למשל מבצע צוק איתן", הוא מסביר, "אבל אני מקווה שבשנה הקרובה כבר נוכל לקיים את הריאיון הבא מהמסעדה שם".
אם כל זה לא מספיק, מילר גם חוגג בימים אלה את יום ההולדת השישי במספר למסעדתו הראשונה חדר אוכל, וכן יום הולדת 3 למסעדת שולחן. במקביל הוא מוציא בימים אלה סדרת רטבים חדשה שפיתח לחברת אסם. בקיצור, עומר מילר אימפריה.
"כשמדברים על דברים כאלה, כמו להיות בכל מקום, זה תמיד נשמע כמו משהו שגדל וגדל עד שהוא יתפוצץ", אומר מילר. "אבל אני מנסה לעשות דברים באטיות ובשיקול דעת וזה מאזן אותי. גם אשתי שירן מחזיקה אותי צמוד לאדמה, כדי לא להתפזר. בגדול, אני נמצא בתקופה של יצירה והנאה מהמקצוע שלי, שהוא לא קל בארץ, ובעיקר עושה הרבה כיף חיים".