אם נדמה לכם שכולם עם הפנים ליפן ולאוכל היפני, אתם לא לגמרי טועים. ארץ השמש העולה, והתרבות הקולינרית שלה במיוחד, היא טרנד חם מאוד. בהתאם, איזאקיה חדשה שנפתחה בתל אביב מבקשת להביא לעיר הגדולה טעימה מהאווירה המיוחדת של העיר אוסקה.

Saka-Ba החדש מבית מסעדת מנטנטן הוא בר יפני אינטימי ששואב השראה מהתרבות היפנית של סיום יום עבודה עם כוסית סאקה לצד מנות אוכל קטנות ולא יקרות. המיזם נולד מתוך חברות בין אסף מנחם (הבעלים של מנטנטן) והשף היפני Masaya, יליד אוסקה - חברות שנולדה ב-Saka Ba באוסקה, אזור הבילויים והברים בעיר.

אסף מנחם (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
אסף מנחם | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

מנחם, שבמשך 15 שנים התגורר באוסקה, רוצה לייבא לתל אביב את הפשטות המקסימה של אוכל הרחוב באוסקה ואת האווירה המיוחדת של האיזאקיות היפניות של העיר, שנחשבת למוקד בילוי הקולינרי שוקק. הוא דובר יפנית באופן שוטף ונשוי לאליסה, שמוצאה יפני-צרפתי, והכירו במהלך שהותו ביפן. חוץ מבת זוגו מנחם כאמור פגש שם גם את השף Masaya, מי שבנה את התפריט של Saka-Ba. התפריט הזה שואף להיות פשוט, טעים ולא מתיימר. יש בו כ-25 מנות המתומחרות בפחות מ-70 שקלים.

העיצוב יפני פשוט (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
עיצוב יפני פשוט | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

התפריט כולל בין היתר מנות כמו גיודון - רצועות בשר, אורז, חלמון ביצה, בצל ירוק, ג׳ינג׳ר כבוש וטוגראשי (68 שקלים); טורי אודון - ציר עוף עם דאשי, פרגית בבישול ארוך, בצל ירוק, במבו שוט, תרד (64 שקלים); מיני טומאטו - עגבניות שרי בתחמיץ יפני מסורתי (34 שקלים); ניקו סשימי - נתח בשר במרינדה יפנית מסורתית, עירית ושומשום (52 שקלים); סאהי מאקי -רול טונה, סלמון, המאצ'י ואבוקדו, עטוף במלפפון פיקנטי (54 שקלים ל-4 יחידות) ומאגרו נורימאקי  -טרטר טונה באצת נורי (62 שקלים ל- 2 יחידות).

העיצוב של המסעדה החדשה יפני ופשוט, כשאלמנט ייחודי שיהיה קשה להתעלם ממנו הוא תא עישון שקוף מזכוכית הממוקם במרכז החלל, בדיוק כמו באוסקה.

זבולון 8, תל אביב יפו. ראשון-חמישי החל 19:00 עד אחרון הלקוחות. הגעה על בסיס מקום פנוי