באירוע גדוש שפים ואנשי אוכל מוכרים מכל העולם, נערl הלילה בניו יורק הטקס השנתי בו הוכרזו 50 המסעדות הטובות בעולם לשנת 2016, על פי הדירוג של המותג סן פלגרינו. מדובר באירוע נחשב ויוקרתי במיוחד בסצנת האוכל העולמית, ועל אף שלרובנו הוא כולל שמות שלא אומרים יותר מדי, בשביל המסעדות הזוכות והשפים שלהם, מדובר בתו איכות מהגבוהים ביותר שאפשר לקבל כיום - כמעט כמו כוכבי המישלן הוותיקים.

עוד חדשות? בואו לעמוד הפייסבוק שלנו


אז מי כבשו את הפסגה? את המקום הראשון והנחשב ביותר קטף אמש, לראשונה, השף האיטלקי מאסימו בוטורה (בתמונה). בוטורה, שפועל במסעדת אוסטריה פרנסיסקנה (Osteria Francescana) במודנה שבאיטליה, הוא אחד השפים המוערכים ביותר בעולם, ומוכר במיוחד לאור הנסיונות שלו לצאת מגבולות המטבח האיטלקי המסורתי ולהכניס בו נגיעות מודרניות ומתוחכמות. בוטורה מוכר במיוחד בזכות אחת המנות הכי מיוחדות שלו, שמורכבת מחמישה דורות ומרקמים שונים של פרמזן, בעקבות רעידת אדמה שהתרחשה באזור אמיליה רומנה שבאיטליה ופגעה בגלגלי הפרמזן שמיוצרים באזור. חוץ מזה, אם אתם פודיז, אתם בוודאי מכירים אותו מהפרק המהפנט שנעשה עליו בסדרת chef's table.

עוד באוכל טוב:

אל המקום השני, הגיעה מסעדת אל סייאר דה קאן רוקה (el celler de can roca) הספרדית, מי שבשנה שעברה התמקמה במקום הראשון. המסעדה, שייכת לשלישיית אחים שמבשלים ופועלים בה מדי יום. מלבד קבלת המקום השני בדירוג סן פלגרינו, היא גם בעלת 3 כוכבי מישלן. אל המקום השלישי השתחלה לה מסעדת Eleven Madison Park הניו יורקית שייסד המסעדן המוכר דני מאייר. המסעדה, שינתה את תדמיתה ממקום נגיש יחסית למסעדה יוקרתית במיוחד תחת הובלתו של השף דניאל האם, ולפחות לצוות השיפוט של דירוג סן פלגרינו, השינוי הזה ככל הנראה קסם. הבחירה במסעדת Eleven Madison Park (שבין קבוצת המשקיעים בה נמנים גם ישראלים), דחקה החוצה מהשלישייה הראשונה את מסעדת נומה מדנמרק, אותה מסעדה שהתרגלנו בשנים האחרונות לראות בפסגת הדירוג. עם זאת, אל דאגה, נומה עדיין בטופ 10, והיא זכתה אמש במקום החמישי בדירוג.  


מלבד הישגים למסעדות, נרשמו אמש גם הישגים לשפים מסביב לעולם - הדירוג של סן פלגרינו, שמורכב מעיתונאי אוכל, אנשי מסעדנות ופודיז, בחר להעניק פרס מפעל חיים לשף הצרפתי המוערך אלאן פסארד Alain Passard. את פרס השף הטוב ביותר קיבלה שפית בשם דומיניק קרן (Dominique Crenn ) שפועלת בסן פרנסיסקו. 
 

>> לכל חדשות האוכל