אולי מפתיע לדמיין את דימונה כיעד קולינרי, אבל המקום שנפתח שם ממש בימים אלה להרצה בהחלט עתיד להפוך את העיר למוקד עלייה לרגל. למקום הזה קוראים Padre Madre ומדובר במסעדה איטלקית (כשרה) שעל פיתוח הקונספט והתפריט שלה עבדו כמה תותחים כבדים של בזירה הקולינרית, ככה שאנחנו מצפים ומקווים שהיא הולכת לשנות את כל מה שחשבתם על אוכל בדימונה.

ב-Padre Madre יש טאבון Valoriani ענק עם פלטה מסתובבת שמאפשרת פיזור חום אחיד ואופים בו פיצות עליהן חתום רענן נוסל, הפיציולו הישראלי המפורסם. נוסל פיתח עבור פדרה מדרה בצק ייחודי, שהתוצאה שלו היא פיצות בקוטר 32 ס"מ שנראות כמו נפוליטניות אבל מתנהגות כמו אמריקאיות עם בצק לא רך מדי, אלא קריספי שמחזיק היטב את התוספות. הייתה פה גם חשיבה על המחיר: פיצה מרגריטה עולה 52 שקלים והפיצה הכי יקרה עולה 68 שקלים. גם הפסטות לא יקרות ומתומחרות בין 51-66 שקלים למנה.

איטליה בדימונה (צילום: ינון מזרחי, יחסי ציבור)
איטליה בדימונה | צילום: ינון מזרחי, יחסי ציבור

יש בתפריט פיצה מרינרה עם אנשובי וגרידת לימון; פיצה פסטו עם מוצרלה שביציאה מהטאבון מוסיפים לה גבינת עיזים וזילופים של ריבת שרי; פיצה יוגורט לימון עם בשמל לימון, בצל סגול, סחוג רוקט שמכינים במקום, פנקו וגרידת לימון מעל; פיצה לבנה עם תפוח אדמה מדורה, שום קונפי וגבינת מנצ'גו; ופיצה תירס עם קרם פרמז'ן תירס מהטאבון, דבש, שמן צ'ילי ועירית.

בתפריט האוכל, חוץ מפסטות יש מנות ראשונות (26-48 שקלים) כמו ספוליאטלה תרד שמוגש עם שמנת חמוצה, גרידת עגבניות וסחוג כוסברה (36 שקלים), מנות ילדים, קלצונה וסלטים כמו סלט חסה לליק עם אגסים מושרים בסירופ ורדים ויניגרט תפוזים ומי ורדים ומעל מנצ'גו וקוקוס קלוי (64 שקלים). יש גם סלט ירקות מהטאבון עם פטה ושקדים קלויים ושמן עשבים שמכינים במקום (52 שקלים) וסלט פאטוש פיצה שמגיע עם קרעי פיצה (56 שקלים).

פסטות, פיצות, גלידות. פדרה מדרה דימונה (צילום: ינון מזרחי, יחסי ציבור)
פסטות, פיצות, גלידות. פדרה מדרה דימונה | צילום: ינון מזרחי, יחסי ציבור
אמאל'ה ואבאל'ה (צילום: ינון מזרחי, יחסי ציבור)
אמאל'ה ואבאל'ה | צילום: ינון מזרחי, יחסי ציבור

המבחר של מנות הפסטה כולל פסטות צבעוניות ועמוסות במרכיבים: פרפדלה חמאה ויין לבן עם גרידת לימון פרמזן שום קונפי ועירית; ניוקי לימון ברוטב בשמל עם שמן עשבים, זוקיני מהטאבון יוגרוט, פנקו וגרידת לימון; רביולי גבינות ותירס; פרפדלה פטריות עם קרם פרמז'ן, פטריות צלויות בחמאה ויין; וריגטוני פסטו עם שמנת וגבינת עזים צרובה בברנר.

ואם כבר איטליה, ב-Padre Madre  יש גם תצוגה של גלידות איטלקיות שמיוצרות במקום. הטעמים משתנים אבל מדי יום יש מבחר של 12 טעמים ביניהם: וניל ברבן, מסקרפונה אוכמניות, פאי לימון, קוקוס ומי ורדים ועוד (18 שקלים למנה קטנה, 26 שקלים למנה גדולה).

מי שמביא לעיר את הבשורה האיטלקית הוא נועם אבוחצירה, שמגיל 18 עבד בברים בתל אביב, שם נולד החלום להיות מסעדן. כדי להביא לדימונה את הבשורה האיטלקית הוא צירף אליו את השף ינון מזרחי ממצפה רמון, שעבד במסעדות הכי נחשבות בתל אביב ויחד הם פתחו את פדרה מדרה בשיתוף עם רענן נוסל. נוסל שהוא כידוע אחד המומחים הגדולים שלנו לפיצות, מי שאחרי על הקונספט של המקום היא חופית בוהדנה  מ"המטבחון" וינון מזרחי בנה את התפריט והרכיב את המנות עם התוספות והרטבים הייחודיים לו.  

View this post on Instagram

A post shared by Padre madre | Gelato bar & Italian restaurant (@padre.madre.d)


המקום מעוצב בסגנון איטלקי מודרני עם אבן ושיש ויש מקומות ישיבה בפנים ובחוץ. את הפיצות מכינים מאחורי דלפק ואת הפסטות במטבח הפתוח שמאחוריו. הרעיון של כולם הוא להביא לדימונה את איטליה מכל מיני כיוונים ולהציע קלאסיקות כמו פסטה עגבניות ופיצה מרגריטה עם רוטב עגבניות שמכינים במקום וגם אפשרות מעולות לעצירה לארוחה קלילה עם פלטת גבינות, ריבת שרי ופלוט מבצק פיצה לצד כוס יין.

פדרה מדרה. פרץ סנטר דימונה. שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:00-24:00, שישי 10:00 עד שעה לפני כניסת שבת, מוצ"ש החל מ-21:00. כשר