עברו לא מעט שנים מאז הפעם האחרונה בה התקיים פסטיבל האוכל טעם העיר בתל אביב, ואלו מכם שכן השתתפו באירועים בוודאי זוכרים את ההמולה השמחה סביב המדשאות, שלוותה בהרבה מאוד אוכל ייחודי ואלכוהול.

מי מכם שמתגעגע, או לא הספיק לקחת חלק, בוודאי יישמח לשמוע שבשלושת הימים הקרובים תתקיים בגן צ'ארלס קלור בתל אביב הגרסה המחודשת (והקצת שונה) של הפסטיבל, תחת השם תלאביב EAT. רשימת השפים והמסעדות שמשתתפים באירוע ארוכה במיוחד, וכוללת שמות כמו חיים כהן, שאול בן אדרת וניצן רז, שירחיק לכת ויבשל ארוחה שלמה במסעדה מעופפת שתוקם במקום. ארוכה אפילו יותר היא הרשימה של המנות שהשפים יגישו כאן - מגוון רחב במיוחד של אפשרויות בשריות, צמחוניות וטבעוניות.

עוד עדכונים מחכים לכם בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב

בגלל שיש לנו כזה לב טוב, עברנו על כל התפריט (כמה וכמה פעמים), חקרנו, ביררנו, וחילצנו ממנו את המנות המעניינות והמבטיחות ביותר, וכמובן, גם כמה קלאסיקות מחייבות. אבל הכי חשוב - אף מנה שבחרנו לא עוברת את ה-35 שקלים, ככה שתוכלו להגיע למקום, ובהחלט לבלוס יותר ממנה אחת.

אין תמונה
דוסה במשק ברזילי. טבעוני

יפו תל אביב: השף חיים כהן לוקח חלק בפסטיבל תחת שני הכובעים המוכרים שלו: מסעדת דיקסי המיתולוגית, ומסעדת יפו-תל אביב היוקרתית. המנה שקסמה לנו מבין כל האפשרויות של כהן בדוכן של יפו-תל אביב הייתה גירוס פרגית קצוצה עם עשבי תיבול, בצל, עגבנייה, פלפל חריף וטחינה. כל זה בתוך פיתה עסיסית, ובמחיר של  35 שקלים. 

מקסיקנה: המסעדה המקסיקנית הוותיקה מציעה מבחר מצומצם, אך מפתה, של אפשרויות מקסיקניות בדוכן שלה. אנחנו נדלקנו במיוחד על מנת טאקוס מטורטיית תירס, במילוי פויו פסטור: חזה עוף במרינדת הדרים ואצ'יוטה, שנעשה על הגריל עם בצל סגול, כוסברה ואננס. כאן תשלמו 24 שקלים למנה, ולצידה תקבלו גם סלסות חריפות בייצור עצמי של המקום.  

929: הדוכן של 929 בהחלט יוצא דופן במסגרת הפסטיבל - מדובר במיזם חילוני לקריאה פלורליסטית בתנ"ך, וחבר כאן למסעדת ליליות הכשרה והמוכרת. השף יהונתן ברבי מציע כאן מנות שמבוססות על חומרי גלם והקשרים ביניהם מתקופת התנ"ך. אנחנו, הוקסמנו מהרעיון של עוגת יחזקאל: עוגת דלעת וסולת על בסיס שמן זית עם צנובר ומשמש מיובש (25 שקלים).  

משק ברזילי: המסעדה הטבעונית-צמחונית מנווה צדק היא הבחירה שלנו לאחת מהמנות הטבעוניות המעניינות ביותר שמוגשות במסגרת הפסטיבל. הפעם הלכו כאן על דוסה - פנקייק הודי שנעשה מאורז ועדשים, ממולא תבשיל תפוחי אדמה וצ'אטני קוקוס (30 שקלים). לא אוהבים אוכל הודי? תמצאו כאן גם המבורגר טבעוני קלאסי. 

 

עוגה ליליות תלאביב איט (צילום: איליה מלניקוב,  יחסי ציבור )
עוגה בסגנון התנ"ך. בדוכן של 929 וליליות | צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור
עוד באוכל טוב:

מנטה ריי: מסעדת מנטה ריי, מי שאחת מבעליה, עפרה גנור, היא גם המייעצת לפסטיבל ומי שאחראית על כל התוכן שתמצאו כאן, בחרה בגישת הדגים ופירות הים הקלילה. אנחנו מתכננים על הקיס (KISS) - סוג של כריך מיוחד שקרוי על שם נשיקות הלחם, במילוי של פלאפל דגים פריך (25 שקלים). לטעמנו, אין מושלם מזה בערב אביבי חמים, ובליווי כוס יין או בירה.

שי שי: אנחנו חובבים גדולים של הרולים המעולים של שי שי כבר מהיום בו יצאו לאוויר העולם, וזה לא באמת משנה אם נאכל אותם במסעדה או מחוצה לה. אחד הרולים המצוינים שמציעים כאן הוא רול אורז וטופו פריך, שמושרה בוויניגרט צ'יפוטְלה עם בטטה טמפורה ומלפפון (25 שקלים) - מרענן, משביע וצבעוני, והולך הכי טוב לצד המרגריטה אננס-צ'ילי שמציעים כאן. 

וונג: כאמור, יש לא מעט אפשרויות אסייתיות בפסטיבל. אבל אם אתם חובבי לחמניות מאודות, אולי שווה שתקפצו לדוכן של וונג. כאן תמצאו באן אוורירי במילוי של צלי בקר בבישול ארוך באיולי אסייתי ועשבי תיבול טריים (30 שקלים). קטן אך ממזרי. לא רוצים לחמנייה? תמצאו כאן גם סלטים אסיאתיים.

אין תמונה
טופו פריך בשי שי
 

גורדוס: כל מה שניתן היה להגיד על המתוקים של גורדוס כבר אמרנו, והרבה מאוד פעמים: מוגזם, מושחת, וכמובן, מתוק רצח. בדוכן של המסעדה החולונית תמצאו את המילקשייקים המוטרפים שלהם, כמו השוקובלאסט בטעם קרם ברולה עם קצפת והמון שוקולד (35 שקלים), וגם מערום פנקייקים לצד וופל בלגי בגרסה מושקעת במיוחד. אם אתם עם ילדים, זה בדיוק המקום בשבילכם. 

טריילר: חובבי הבשרים ישמחו מאוד להגיע לדוכן של הטריילר, שמציע מגוון קטן ומוקפד של מנות הכולל מיני בשרים בשיטות עשייה שונות. אנחנו התחברנו במיוחד לפרנה שממולאת בבשר טלה עם לימונים כבושים, אריסה, חצילים, בצל מטוגן, וטבסקו. מנה עסיסית שנאפית בתנור עצים מיוחד ותעלה לכם 30 שקלים.

גורדוס מיילקשייק תלאביב איט (צילום: אור בן-ימין,  יחסי ציבור )
גם הם כאן. המילקשייקים של גורדוס | צילום: אור בן-ימין, יחסי ציבור
 

טש וטשה: כאנשים שחושבים שחצ'אפורי הוא מתת האל, לא פחות, אנחנו שמחים לראות שהאוכל הגרוזיני הזה השתלב כל כך טוב, ונמצא כעת גם בפסטיבלי אוכל גדולים. ברחבי המתחם תמצאו כאן גם את המאכלים הגיאורגים של מסעדת סופרה, אבל אם צריך לבחור, נבחר בחצ'אפורי גבינות הקלאסי שמגישים כאן בדוכן של המסעדה הגרוזינית הצעירה טש וטשה (25 שקלים).

ויטו רומנו: על הגריל צ'יז סנדוויץ' של ויטו רומנו כבר סיפרנו לכם, ועכשיו, הם מגיעים גם לפסטיבל האוכל ומציעים מבחר גרסאות לכריכים המושחתים שלהם. אחד מהם הוא כריך הלחם שאור אמריקאי, ובו עגבניות, בזיליקום, גאודה, צ'דר, מוצרלה, ובייקון. הכי גבינתי, מבעבע ולוהט ששמענו, ובמחיר של 30 שקלים.

דיקסי: התחלנו עם חיים כהן, ועם חיים כהן גם נסיים. הכנפיים של דיקסי הם אולי המנה היחידה שניתן להגיד עלייה שכיכבה גם בפסטיבל טעם העיר בשנותיו המוקדמות, ונותרה מבוקשת באותה מידה גם עכשיו. כך שאין שום סיבה לא ליהנות ממנה גם היום, וזה בדיוק מה שאנחנו מתכננים לעשות - 8 יחידות של כנפיים ברוטב של צ'ילי וחמאה במחיר 30 שקלים.

אין תמונה
כנפיים של דיקסי. נוסטלגיה
 

לפרטים נוספים על האירוע שיתקיים בפארק צ'ארלס קלור בתל אביב בימים שלישי- חמישי

>> לכל חדשות האוכל