אם אתם עוקבים באדיקות אחרי חדשות אוכל כנראה כבר הבחנתם שחודשי הקיץ הם תקופת השיא של פרויקטים קולינריים שונים. אחד כזה, גדול במיוחד, יתקיים ב-14-18 בחודש יולי הקרוב, ויכלול כמה מהשפים המוכרים בארץ כמו אביב משה, חיים כהן ואבי ביטון, שיהפכו את המסעדות שלהם למשך שבוע למגרש משחקים.
האירוע נקרא פאן דיינינג וויק (by American Express) והוא יכלול, מלבד אי אלו מהפכות במגוון מסעדות בתל אביב שעליהן נרחיב מיד, גם פופ אפ אוכל רחוב לשף עומר מילר וארוחות פרטיות מידיהם של שפים כמו יריב מלילי ואשתו לק, שיארחו מקבץ סועדים בחדר הסודי של מסעדת בית תאילנדי.
אז מה הולך לקרות בשבוע הפאן דיינינג? חיים כהן יהפוך את יפו תל אביב למסעדה שלו באיביזה, עם המנות שהוא מגיש במסעדת היוקרה שלו באי הספרדי; אביב משה יהפוך את קוואטרו למסעדה צמחונית טבעונית; אבי ביטון יגיש בקפה פופולר מנות מרוקאיות לא שגרתיות כמו מחמאר דגים - לביבות תפוחי אדמה ודגים עם כורכום ועשבים; ויקטור גלוגר יהפוך את קלואליס הכשרה למסעדה ספרדית; יובל בן נריה יגיש ביא פאן ארוחת טעימות יפנית עם סאקה שיותאם מיוחד; תומר טל יהפוך את ג'ורג' וג'ון למסעדת קיץ קלילה ויגיש ארוחה עם בר דגים נאים ומנות בטכניקות בישול כמו כבישה או צלייה על אש גלויה; במסעדת איגרא רמא תוגש ארוחה עם מנות מתקופת המקרא בפרשנות עכשווית; שחף שבתאי יגיש בניטן תאי את מנות הדגל שלו ממסעדותיו מכוכבות המישלן בפראג; ובצ'יקטי יהפכו את המסעדה האיטלקית לטברנה יוונית עם מנות כמו גירוס פירות ים וסופלקי טלה.
מחירי הארוחות ינועו בין 189 ל-299 שקלים לסועד, ומי שיגיע לאכול בשעות הערב המוקדמות יזכה להנחה (30 אחוזי הנחה מחמש עד שש, 20 אחוז בין שש לשבע ו-10 אחוז בין שבע לשמונה בערב). במסעדות שאינן מגישות תפריטים סגורים מחירי המנות ינועו סביב 50 שקלים. כך למשל בבית קנדינוף, שהופכים את המסעדה היפה למטבח בהשראת שוקי איסטנבול עם מנות כמו פלמידה כבושה ומעושנת בעצי דובדבן עם זיתים ותפוזים וכיסוני בצק ממולאים בבשר עגל קצוץ; ובבאנה, שתגיש מנות מיוחדות כמו בורקס תפוחי אדמה עם צזיקי ופלפל ירוק חריף וחלה מלאה בפטריות יער צלויות.
מי שאוכל רחוב מדבר אליו יוכל לנסות את פופ אפ הפיצה התאילנדית של עומר מילר בשיתוף עם בתו של יריב מלילי לי ובן זוגה או פטדי. זה יקרה במסעדת פיצה סבא של מילר בשדרות רוטשילד, שבה יוגשו גם פיצה מרגריטה מסאמן - פיצה עם תבשיל קארי מסאמן וקוביות בטטה אפויות, בוטנים ומוצרלה (48 שקלים); פיצה קארי ירוק וחלב קוקוס עם חצילים תאילנדיים, כפייר ליים, בזיליקום תאילנדי, וויילד גינג'ר ומוצרלה (52 שקלים); ופיצה לאב גאי עם סלט עוף קצוץ וירוקים (54 שקלים).