דמיינו שאתם נכנסים למנהרת הזמן שבה כל הצוות דובר רוסית, התפריט כתוב ברוסית ומציע את מנות הדגל של המטבח הסובייטי, ופלייליסט של קאברים של להיטי כל הזמנים מחזיר אתכם לשנות ה-90 של המאה הקודמת. זוהי מסעדת מול הים הוותיקה שפועלת כבר 12 שנה ומציעה תמהיל ביתי של מטבח סובייטי-מזרח אירופי במחירים של לפני 30 שנה עם היילייטים כמו רגל קרושה, כבד קצוץ, בלינצ'ס ממולאים בבשר (34 שקלים), קוויאר אדום, פלמני (34 שקלים), סטייק לבן (70 שקלים) וסלט אוליבייה (27 שקלים). כשתתפסו כאן שולחן, לצד תפריט שמאגד את כל זיכרונות הילדות של יוצאי ברית המועצות, תקבלו תפריט נוסף – והפעם כזה שמציע את מנות הדגל של המטבח התאילנדי. התמחור שלהן כבר יחזיר אתכם ל-2024: פאד תאי (69-79 שקלים), טום יאם, לאפ גאי ופד קפאו (74 שקלים). התפריט הזה הוא של מסעדת קימאו. והנה ההסבר.
הסיפור של קימאו התחיל במגפת קורונה, ששלחה את כולנו למטבח והולידה המון מיזמי משלוחים. בין הבשלנים, השפים והטבחים שהחלו באותה התקופה לבשל בבית היה גם ליאור פטרקובסקי, שלמד בישול בתדמור ועבד במסעדות שונות. העסק שהקים גדל ואיים להשתלט על חיי המשפחה בבית, וממש רגע לפני פרוץ המלחמה הוא החליט להעביר אותו למטבח מקצועי של מסעדה. הוא פנה לאביו יצחק (יאצק), הבעלים של מסעדת מול הים הוותיקה, שבדיוק שכר חלל נוסף צמוד למסעדה במטרה להקים בו מטבח ייצור של כיסונים מכל העדות והעמים – ומאז הם עובדים שם זה לצד זה. האב מפעיל את מנהרת הזמן שמגישה רגל קרושה לקהל הרוסי, מארח את הלקוחות הקבועים, מגיש את ההזמנות ומנהל את צוות השירות, וליאור מבשל במטבח ליד את האוכל התאילנדי שבו השתלם בתאילנד.
הקונטרסט בין התפריטים הוא על גבול הבלתי נתפס, ואם תזמינו משניהם תגלו גם שהאוכל הרוסי מוגש בכלים שונים מזה התאילנדי. השירות במקום נוקשה ולא מתחנף, ויכול ברגעים מסוימים להצטייר כלא מספיק ידידותי ובטח שלא סחבקי - אבל אז מגיעה מנה כמו קארי פננג מהטובים שתטעמו, ומזכירה שזה לא מה שחשוב. מדובר בקארי שמיוצר במקום מאפס, חלילה לא ממחית, והוא קטיפתי וקרמי ובעל חריפות עדינה, וקשה מאוד להפסיק לאכול ממנו. הגרסה שטעמנו עם הבשר הלבן, הכפיר ליים ובצלי השאלוט לא נופלת ממה שמוגש במסעדות התאיות השוות של ישראל (89 שקלים).
בתפריט של קימאו תמצאו גם כמה סלטים, ששום ארוחה תאילנדית לא תהיה שלמה בלי הרעננות הממכרת שלהם. חוץ מהלאב גאי המוכר יש פה סלט יאם סו הו שמכיל פומלה, קשיו, שבבי שאלוטס פריכים ומספק ביסים נהדרים ושילובי טעמים מקוריים מאוד (56 שקלים). גם שני מרקים יש בתפריט: הראשון הוא טום יאם שקשה לדמיין תפריט תאילנדי בלעדיו, והשני מרק מקורי ומעניין יותר בשם קאו סוי - מרק על בסיס ציר בקר עם אטריות ביצים ושבבי אטריות פריכים, עם טעמים חריפים נהדרים, סמיכות טובה וקרנצ'יות כיפית (69 שקלים). טעמנו גם אגרולים פריכים ממולאים בירקות וון טון שהיו מהסוג הקלאסי והלא מתחכם והגיעו עם רוטב חריף לטבילה שהפך כל ביס לזכיר (43 שקלים) וסלט מעניין נוסף עם לברק מטוגן בבלילה, מלפפון, נענע, בזיליקום תאילנדי, למון גראס וכפיר ליים (56 שקלים).
בזמן שחיכינו לאוכל התאילנדי הזמנו את הכבד הקצוץ ואת הרגל קרושה – היינו חייבים לבדוק איך זה עובד ביחד – שהגיעו לשולחן במהירות בזק. הכבד היה מהסוג הביתי, משחתי אבל לא קרמי חלק, מלא טעמים עמוקים ושומניות כיפית עם בצל שחום מלמעלה ופרוסות לחם רוסי ליד (32 שקלים). הרגל הקרושה הייתה מהסוג שאפשר לטעום במסעדות מזרח אירופיות מועטות שעוד פועלות בארץ, עשוי לא רע אבל לא מהסוג הביתי (36 שקלים).
קימאו. שדרות פנחס ספיר 25, קריית ים, טלפון: 053-2221149